Koji su to bili događaji, trenuci gdje ste stali i zamislili se nad činjenicom da stvarno odrastaju - nisu više male bebe?
Naš "slučaj": dogodilo se nedavno, iznenada, u trenutku kad sam ustvari prihvatila kao normalno da ne idem sama na WC, da u večini slučajeva cendra ako sjednem za stol i jedem, da je ljut ako želi odmah van, a ja bi sad još išla na WC, oblačila se, jela,... svejedno što.
Puno puta sam se zapitala da li radim nešto krivo time što sam imala stav, ok, to je normalno, proči će,... i nisam bila "stroga".
I "čudo" se dogodilo s 2 godine i 3 mjeseca. Mogu reči: idem prije na WC, pričekaj me, a odgovor je: ok, mama,...
Mogu reči: moram prije jesti i presvuči se, pa onda idemo, odgovor je: dobro mama,...
Mogu reči: ok, pogledaj još jedan crtić i dođi u krevet, idemo spavati, a da stvarno tako i bude.
Lagenemo u krevet i zaspi, ne trebam ga više nositi.
Zajedno operemo prozore, zastore, podove, skuhamo ručak, a da nisam 100 puta prekidala bilo koju od svih nabrojanih radnji, i da nisam na kraju luda od svega,...
Eto, moje dijete je "odraslo", i baš me je to sve zateklo i iznenadilo, ali srce mi je veliko ko kuća.![]()