-
greškom tuđa odječa / igračka
Mame tate lijepo vas molim za mišljenje ili iskustvo.
Desilo nam se ponovno da dijete dođe kući u tuđim hlačicama.
Dida i nana a ponekad i MM ne primjete da ima nešto obučeno što nije njeno.
Naime već u jaslicama naše tete poslije spavanja potiću dječicu da se sami oblače i moja je šmizla obukla tuđe hlačice-traperice.
Ne dramim i nisam ljuta zbog toga jer teta ih ima 27 u grupi i nije jednostavno obući ili pomoći im svima i još da zapamti koje su čije traperice.
Ali ono što me smeta su neodgovorni roditelji.
Ja kad sam vidjela da je L došla doma u tuđim trapericam odmah sam ih oprala i posušila i slijedeći dan vratila u vrtič ali mi naše već deset dana nismo dobili natrag.
Zadnji put smo čekali hlačice mjesec dana i vratile su nam se izrajbane :/
Tete sam zamolila da kažu roditeljima da ih nemoraju niti oprati več nek im samo vrate.
One su to i napravile ali hlačice još nismo dobili.
Danas idem ja po fakine u vrtič i lijepo ću tražiti broj telefona od roditelja mislim stvarno sam ljuta na takvo neodgovorno ponašanje.
Ljubaviću se ista stvar dogodila prošle godine kad je baka od njegovog prijatelja došla po njega uzela je njegovu traper jaknu sa vješalice gdje piše ljubavićevo ime jer eto vani je puhalo a njezin A je došao u vrtič bez jakne pa su je "posudili" bez pitanja. Jakna nam se vratila za tjedan dana bez jednog gumba :/
Ta ista baka je na moje oči ove godine uzela kratke hlačice iz tuđeg znakiča jer je vani bilo pakleno vruče i obukla svog A u njih i kaže teti da će ih oni već vratiti a ja ovak :shock: ali nisam šutila morala sam i teti i baki prokomentirati
da to nije u redu.
Na početku ljubavićeve vrtičke karijere je jednom uzeo tuđi autić kad je dida došao po njega.
Autić je bio polomljenih stakala burago.
Uzela sam ljubavića za ruku i u TL i kupili smo isti takav autić i lijepo sam mu objasnila da ne smije bez pitanja uzeti tuđu stvar u ruke.
Došli smo u vrtić i rekli teti što se dogodilo i vratili njegovom malom prijatelju autiće uz ispriku.
Malac se razveselio kad je vidio novi i stari autić i rekao da je njegov autić već bio polomljen ali meni to nije bilo važno jer što da je moj F na putu do kuće potrgao taj autić i da sam ga vratila razbijenog.
To je mojem F bila jedna životna lekcija a nemoram niti reći da si nije mogao izabrati igračku u TL jer smo morali kupiti drugom djetetu.
Do sada još nije palo na pamet da uzme nešto tuđe a prošlo je već dvije godine.
Ono što mene zanima kako vi postupate kad vam se tako nešto desi
-
Mi u vrtiću nemamo vješalice nego zatvorene ormariće pa se ne vidi kaj koje dijete ima unutra, ali ovakvo ponašanje roditelja mi je :shock:
Mislim, uzmeš si tuđe, nosiš i baš te briga :shock: . Samo ti nazovi roditelje ako znaš tko je uzeo hlačice, bar nek ih bude sram, mada mi se čini da su to debelokošci.
Nevenu su jednom u ruksak stavili tuđu majicu, ja sam postupila kao ti, oprala i vratila drugi dan.
-
-
Nama se dogodilo da joj je teta obukla jednu majičicu koja je bila u vrtiću rezervna tj. nije ničija, nekome je davnih dana ostala pa je tete čuvaju za situacije kad neko dijete treba presvući a nema svoju rezervu. Tu istu majicu smo vratili u roku dva dana opranu i opeglanu iako ja njezinu robu ne peglam, ali ovo je nešto tuđe, ne mogu vratiti kao da je krava žvakala.
Što se tiče igračaka, Mia svaki dan nešto nosi sa sobom u vrtić i sve se vrati natrag bez greške. Ako se nešto i razbije u vrtiću to je rizik s kojim računamo kad nosimo igračku u vrtić.
Jednom su nam nestale papučice jer je nije bilo 3 tjedna u vrtiću. Pisalo je ime na njima, našli su ih u roku tjedan dana, valjda je neko dijete greškom ih odložilo nekamo.
-
Uzas kako su neki ljudi nemarni ili bolje receno bezobrazni.
Jadne tete u svemu tome.
Moj je jedan dan ostao bez dude, a drugi bez majice ali sve smo dobili natrga u roku od 1-2 dana.
al jednom djetetu iz grupe su odšetale nove cipelice e to mi je malo :/
A ova baka je :shock: , neko sebi svasta dozvoljava.
-
Jutros sam se sjetila ove teme kad sam ostavljala malenu u vrtiću pa sam novu kapu spremila u ormarić umjesto na kukicu sa jaknom.
Naše tete su vrlo pažljive što se tiče robice, igračaka, dvd-a, boca...
-
F-u je prošle zime netko "posudio" jaknu. :shock:
Na svu sreću, moji ne žive daleko, pa ga je dida umotao u svoju jaknu i tak je išao doma. Pričala sam s tetama, sve smo pretražili (da ne bi bilo klinci su se kod skidanja skinuli tko zna gdje, pa je tamo bila i jakna) a kad smo zaključili da jakne stvarno nema teta je sama rekla da će staviti obavijest na oglasnu ploču. Stavila je, a mi smo svoju jaknu čekali još tjedan dana. Već sam ju prekrižila. A onda je iskrsnula u potpuno drugoj grupi. Naravno zamazana, ali ipak vraćena.
Inače, i nama se dogodi da klinci kod oblačenja zamijene hlače i do sad nisam imala loših iskustava. Operem ja "naše", druga mama "njezine" i napravimo primopredaju. Uvijek nam je bilo vraćeno čisto i ispreglano.
-
I naše tete su obzirne i pažljive, da nije njih daleko više stvari bi nam odšetalo iz vrtića.
Dosad smo imali dve "slučajne" zamjene, prvi put nam je lutka vračena nakon nekih 10 dana, ali to smo svi, i tete i ja, navalili ko sivonje da ju vrate nazad, ipak se radilo o obožavanoj lutki, drugi put, nove Bambice, su zauvijek promjenile vlasnika
Bila sam preumorna od te roditeljske neodgovornosti da bih inzistirala na vraćanju, pa nisu ni vratili, Tko god da ih je skupio, sad ima doma viška papuče i lijepu uštedu na kupovanju novih za svoje dijete.
Tetama je to užasno, pogodi ih svaki put kad tako netko nešto popali, najrađe bi same nadoknadile štetu, ali naravno, nisam dala.
Frka me za trenutnu zimsku odjeću, ipak koštaju te čizme i debele jakne...
-
ovo mi je stvarno :shock:
u našem vrtiću nikada nam ništa nije nestalo
ako se nešto i zametne nađe se kroz dan dva...
ili ako tete posude rezervni robicu,operem pa vratim
očito tako i našu jer ja nisam nikada primjetila da nama nešto fali
što se tiče igračaka u vrtić nosimo samo ono što se smije izgubiti/ potrgati...
i znaju da ako nešto nose nema plača ako se zagubi
isto tako J.zna da smije svoju igračku posuditi prijateljima i o tome on sam odlučuje
ali da ako on želi posuditi nečiju mora ili on ili to dijete pitati mamu ili tatu
i sve funkcionira
posuđene igračke jako čuvamo i vračamo za dan,dva već prema dogovoru
-
"Nestala" nam je jakna i nikada nije vraćena, također i gornji dio piđame.
Čarape je kada je bio mlađi znao nekoliko puta zamijeniti s nekime. Svaki put sam ih vratila oprane i svaki put su nama vraćene zmazane (od različitih mama) :shock:
-
Trapke su nam se vratile :D
Ma nije meni problem ako se i desi slučajna zamjena.
Ono što mene smeta je da se taj predmet ne vrača ili se vrati uništen i zmazan.
I moji su svjesni da igračka koja se nosi u vrtić može biti zagubljena ili se potrgati.
Ali tada nema dramljenja ili kupovanja iste takve.
Nisam baš za zamjenu igračaka.
Pogotovo ne uzimanje tuđe igračke bez pitanja.
Našim malim prijateljima su vrata uvijek širom otvorena i mogu se doći igrati s našim igračkama kada god žele.
-
kod nas se to još nije desilo. doduše mi imamo ormariće u kojima su sve naše stvari, i maramice i krema, i pelene, sve što donese u vrtić na kraju dana nađem u tom ormariću pospremljeno...
doduše, njih je 12 u grupi upisano a nikad ih nije više od 8 pa je teti lakše kontrolirati čije je što.
-
meni je jedna baš fora proljetno-jesenska jakna od b nestala i nije se vratila
tete su tražile, ali...
inače, vraćena roba je bila i oprana i neoprana
ja bih tuđu obavezno oprala, opeglala naopačke i stavila u spešl većicu 8)
a mislim da bi svatko normalan i oprao i vratio
ti su tvoji u vrtiću posebno bezobzirni...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma