Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: HELP-iz rodilista-kakva sjedalica

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno HELP-iz rodilista-kakva sjedalica

Pomoc?! Informiram se o autosjedalicama, jer je u planu porodu u Austriji (cca. 3 sata vožnje do Zgb.) pa ne znam u cemu vratiti dijete doma. Dakle rodit ce se u Austriji s nekih, nadam se pet dana, ako ne i manje dolazimo doma. Gledala sam Roemer Baby Safe plus i cini mi se optimalna, ali sam negdje procitala da skroz male bebice ne smiju dulje od 20 minuta biti u sjedalici? Sto ciniti? Stajati svako malo i uzeti bebicu u ruke?Koliko dugo odmarati? IlI?
    I jos nesto, jesu li te sjedalice kompatibilne s nekim kolicima, ili za tu dob (0-13 kg) moramo imati posebna kolica sa slicnom sjedalicom-nosilicom, kao npr. Graco outdoor sports?
    Hvala na savjetima, unaprijed.

P.S.
    Jedna me draga osoba izvrijeđala da zasto ne uzmem obicnu nosilicu i drzim bebu na krilu? AAAAAAAAAAAAA? Nisam komentirala, samo sam istaknula da ce to biti moja prva beba i da INSTINKTIVNO ( tu se nema sto dodati pogotov ne jednoj fresh trudnici ) osjecam da treba takav stolac za voznju i maksimalnu sigurnost.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: HELP-iz rodilista-kakva sjedalica

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Pomoc?! Informiram se o autosjedalicama, jer je u planu porodu u Austriji (cca. 3 sata vožnje do Zgb.) pa ne znam u cemu vratiti dijete doma. Dakle rodit ce se u Austriji s nekih, nadam se pet dana, ako ne i manje dolazimo doma. Gledala sam Roemer Baby Safe plus i cini mi se optimalna, ali sam negdje procitala da skroz male bebice ne smiju dulje od 20 minuta biti u sjedalici? Sto ciniti? Stajati svako malo i uzeti bebicu u ruke?Koliko dugo odmarati? IlI?
    Nema nekog striktnog ogranicenja za duljinu boravka u sjedalici - ravnajte se potrebama bebe. Preporucljivo bi bilo da je mozda malo izvadite svakih sat do sat i pol, al nemojte se zivcirati ako, recimo, zaspe pa je buditi vadenjem. Naravno, stanete kad je treba hraniti ili ako je treba utjesiti u narucju. Al nije potrebno gledati na sat.
    I jos nesto, jesu li te sjedalice kompatibilne s nekim kolicima, ili za tu dob (0-13 kg) moramo imati posebna kolica sa slicnom sjedalicom-nosilicom, kao npr. Graco outdoor sports?
    Ja nazalost nemam odgovor na ovo pitanje, nadam se da ce ti netko drugi znati odgovoriti.
    P.S.
    Jedna me draga osoba izvrijeđala da zasto ne uzmem obicnu nosilicu i drzim bebu na krilu? AAAAAAAAAAAAA? Nisam komentirala, samo sam istaknula da ce to biti moja prva beba i da INSTINKTIVNO ( tu se nema sto dodati pogotov ne jednoj fresh trudnici ) osjecam da treba takav stolac za voznju i maksimalnu sigurnost.
    Super 8) A dragoj ti osobi probaj reci da su obicne "nosilice" dizajnirane za eventualno "nosanje" ali da kod sudara ne pruzaju bebi neophodnu zastitu - nisu za to ni dizajnirane i ni testirane.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Prije nego što krenete na put dobro nadoji bebača, neka bude čist i presvučen i lagano obučen.

Naš je sin spavao puna četiri sata, nismo putovali toliko daleko, ali smo obavili prijavljivanje na općini i dvije kupovine ( za to vrijeme MM ga je nosio u sjedalici - i dalje se nije budio) prije nego smo krenuli doma.

Znači, stavili smo ga u sjedalicu oko 2 popodne, povezali i probudio se na naplatnim kućicama kad smo stigli doma - oko 6 sati popodne. Da se slučajno probudio ranije, negdje bi stali, ja bi ga izvadila i nadojila, presvukla ako treba i nakon predaha opet povezala i put pod noge. Uostalom, tako smo činili svaki puta kasnije kada smo negdje putovali. Ali taj prvi puta, kada smo išli iz rodilišta, bio je star svega 7 dana i nije se budio uopće.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •