-
Gris smjesa slana (otprilike):
1 jogurt
1 kiselo vrhnje
2 jaja
1,5 -2 čaše (od jogurta) grisa bijelog (ili kukuruznog, njega možda malo manje)
0,5 čaše ulja
1 žličica soli ravna
Teško mi je reći točne količine, gledam kakva je smjesa i šacam otprilike. Stavim više grisa ako namjeravam trpati gore špinat ili neko vodeno povrće, a manje se kasnije dodaju samo ribane gljive i sir.
Na to ide nadjev:
- naribam nekoliko šampinjona (2-3 na svaku koru), posipam vlasca da se malo osjeti luk, papra i naribam dosta sira (podravec, gouda ili slično)
- ofurim špinat (cca 25-30 dag) ocijedim i malo dohvatim štapnim mikserom, pa rasporedim - dalje ide sir i sve isto
- može se i malo šunke staviti ali rijetko to radim
Obično premažem smjesom jaje+vrhnje+prstohvat soli (ako su mala jaja, uzmem treće, ako su velika, razmutim u šalici i odvojim koliko treba za premazati prije nego ih uvalim u gris-smjesu)
Eto, valjda nisam ništ promašila. Ako jesam, nadam se da će netko vidjeti i vikati na vrijeme... Teško mi je to suvislo napisati kad radim "iz glave" i po prilici.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma