-
centralno grijanje - na kolko su vam termostati?
ja se mucim vec dva dana da to nekak uskladim i ili mi je prehladno ili mi je pretoplo :/
na kolko vi na ovim dnevnim vanjskim temperaturama (8-10°C) drzite termostate, a da ne hodate u kratkim rukavima po kuci/stanu?
-
-
-
Između 21 i 22.
ali ja nemam centralni termostat, nego svaki radijator ima svoj ventil i u pravilu mi je u dnevnoj i dječjoj na 3 (to je oko 20°), a u ostalim prostorijama na 2 (oko 18°).
Kupaonicu pojačam 15ak min prije kupanja, a sve se smanjuje preko noći na 2.
-
-
Osoblje foruma
mi jos nismo poceli grijati, a doma nam je od 19,5 do 21
-
Na 1,5 i to jer su mi nametnuli da moramo grijat, meni uopče još ne treba grijanje, spavamo sa otvorenim prozorom.
-
Osoblje foruma
ma ja bi grijala ali kod nas svake godine isti problem, prije pocetka grijanja pec odlucimo rastaviti i usisati prasinu, pa se to protegne do skoro prosinca
-
21 preko dana, preko noći 18. kad izlazimo van, također, smanjim na 18.
-
mi jos nismo poceli ali sutra hocemo jer je vec par dana kad se ujutro ustanemo u citavoj kuci 17. bas bude hladno.
inace drzimo na 18 - 20.
-
-
-
preko dana 22,po noći 19.
-
Uključujem ga negdje predvečer (ovih dana) i držim na oko 25 pa se boravak u kojem smo najviše uspije zagrijati do 22 C. Preko noći ga stavim na 15, ali se uopće ne uključuje i temp. u stanu bude oko 18-19 stupnjeva.
U spavaćoj nam je pak stalno radijator isključen, ali svejedno je topao i grije sobu na 22 C pa moram malo razluftati prije spavanja jer se inače gušim.
-
Osoblje foruma
Kad je sunčano u stanu mi je 24, a za oblačna vremena 22. Blažena južna strana. Bojler "upalim" tek malo ujutro dok ne stigne sunce.
-
Mi se grijemo na strujne radijatore (Glamox), po noći na 18, po danu 20 do 22 najviše, ovisi da li sjedim u gaćama.
-
Na 21, samo navečer i ujutro podgrijem. A ventili na radijatorima su svi na 20. Jedino je u kupaoni toplije jer nemam termostatski ventil.
-
Danju do 22, noću 18. Tak je namješten termostat. Otkad smo promijenili stolariju, temperatura nije ni noću pala ispod 19,5. Razmišljam da i dnevnu smanjim na 21 - nije velika razlika ali mogla bi biti sasvim solidna ušteda.
-
-
Najugodnije mi je kad je 20,5; max 21
Po noći 19,5 do 20.
Po noći bi i manje ali M se još budi, nekad moram nunati pa bi mi bilo hladno.
-
Po noći ne grijemo, temperatura se ne spušta spod 22,5. Po danu volim da mi je 24. I uglavnom skoro ne moram uopće grijati, stan mi je na super jugo-zapad položaju. Grije nas zimsko sunce kroz prozore....
Naravno, kad padne snijeg, grijat ćemo više...
-
Uf, 24 bi mi bilo prevruće...
Preko dana imamo 21, po noći 18!
-
25 i svi hodamo bosi i u kratkim rukavima....mi znamo da je hladno samo kad izađemo van iz kuće
-
ja namjestim na negdje 24 - ali to nam daje temperaturu u stanu od oko 20-21 (zeznuli smo se i stavili temostat iznad TV-a koji grije zid pa termostat "čita" višu temperaturu nego što je temperatura zraka u prostoriji.
i kad TV nije upaljen, to nam je najtopliji zid u stanu...
skužili smo da trebamo povećati temp na termostatu kad smo stavili termometar na sred prostorije i skužili da je temperatura nekih 18 iako je termostat bio namješten na 21 i nije se palio - upalio se kad smo ga povećali na nekih 22-23
-
22.
nocu nikad ne grijemo
-
kod nas kao i kod mirjane - krivo odabran zid /s druge strane bojler sa spremnikom/ ..dakle, termostat na 25 - temperatura u boravku 22 u spavaćoj 20 - po noći isključimo pa se spusti na 18.
-
-
-
Na 21. Iako ste mi sad dali mislit sa ovim TV-om u odabirom zida :/ I moj je termostat pokraj TV-a... Koji valjda stalno gori
-
Vama kojima je vruće, a termostat vam je na 18-možda vam je previsoka temperatura vode u sistemu.
-
-
-
Moj čovjek
Meni je cirkulacija tako loša da normalno fukcioniram samo na visokim temperaturama.
-
i ja bi najradje imala na (barem) 27, uzasno strasno mrzim hladnocu.
al obzirom na racune :/ prisiljavam se da, kad vise fakat nemrem izdrzat na 21, dignem na max 24
obucena sam u donji dio trenirke, kratke rukave i vestu
-
nama je 20, navečer kad kupamo djecu nahajcamo na 21
al kad vidim koliko je kod vas toplo...
inače, ja sam se lani :shock: kad su zbog plinske krize iz plinare molili ljude da smanje barem na 22
ja živila u uvjerenju da je svima dosta 20
-
nama su tek prije tjedan dana uveli grijanje i programirali na 24, i danju i noću
vruće mi je i danas sam zvala majstore da mi dođu smanjit temperaturu, jer se MM samo skida, već sam iscrpljena
-
Mi grijemo na 20 po danu kad smo doma. Kad nas nema doma ili po noći smanjimo na 16. Sad se još ne pali grijanje po noći jer nam temperatura ne padne toliko nego na eventualno 17,18.
Termometar imamo u kuhinji, dnevnom i kupaonici pa pratimo temperaturu u kući neovisno o termostatu koji je pomaknut za nekih 5 stupnjeva.
-
24 po danu, nću ne grijem.
stan je jugo-zapad tako da iskoristimo i puno zimskog sunca.
-
Po danu 21,noću 18(nikog nema doma do 16h)tako da je 21od 16h do spavanja
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma