Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Dali duda utjece na staz dojenja?

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Dali duda utjece na staz dojenja?

ne znam dali vec postoji takva tema, ako da, onda me usmjerite..
    Moj bebac sad ima 2 mjeseca, i ja sam mu bila dala dudu negdje sa mjesec dana, i to neko vrijeme, pa sam se uplasila da mi ne bi utjecalo na dojenje i odmah je maknula, ali sad sa dojenjem je sve ok, mali sisa dobro, ima puno mokrih pelena, i barem jednu pokakanu pelenu po danu. sad sam mu je opet dala, ali bi je ogranicila na vrijeme spavanja, ili ako bude jako cendrav, i kad bi zaspao ili se smirio odmah mu je maknem. sad mene zanima, dali ce ta duda utjecati na staz dojenja?? posto ja planiram da najmanje dojim godinu dana, ako moze vise, i ja bi htjela da bude vise..sta vi mislite??? dali ce se mali brze odviknuti od cice ako mu dam dudu?
    s obzirom da sam mu pokusala dati cicu za smirenje i slicno, ali problem sta on guta halapljivo i najede se za 5 min. onda zna cesto izbaciti sve to vani lad ga podrignem, i naguta se dosta zraka..pa kad bi mu dala cicu za smirenje ili spavanje, on ce cicati i gutati zrak i onda postane uznemiren i place. vase misljenje molim.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mali jaaaako puno voli dudati i tako je nervozan baz dude!!!!

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja sam svome kupila dudu isto negdje sa 2 mj,sada je 6, iako sam bila odlucna da ju necu koristiti. meni je pomogla a i njemu da se smiri u nekim situacijama,odnosno da se lakse uspava.nije utjecala na dojenje,on dobro zna razliku izmedu dude i cice,i dobro zna kada hoce mene i cicu ili dudu i mir.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sam isto poklekla kad je šefica imala jedno mjesec dana i to samo kad bi išli vani u kolicima, pa bi joj to pomoglo da zaspe. malo bije mrljavila i oda bi pustila.
    sad ima 13 mjeseci, ja i dalje dojim, ona i dalje imam dudu kad se skroz unervozi, recimo kod duže vožnje u autu i sl.
    nikad nije ispustila cicu da bi uzela dudu, a na cicu skače čim je vidi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja svom L. dajem dudu
    uspješno dojimo već gotovo 5 mjeseci i on jako jako dobro napreduje
    dudu mu dajem kad se uspavljujemo ili kad se vozimo, da ga ne vadim iz as i da ne stajemo nepotrebno

dakle, nema je u ustima 24/7, nego samo po potrebi

i super funkcionira

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    dudu mu dajem kad se uspavljujemo ili kad se vozimo, ...
    i mi smo ovako, s tim da sam ga ja uspavljivala dojenjem, a tata dudom.

u početku, nakon mjesec dana dude, kod dojenja je počeo coktati i nepravilno hvatati bradavicu pa sam izbacila dudu na neko vrijeme. poslije nije bilo problema, tako da treba biti oprezan.

dojio je 20 mjeseci, a dudu je imao do 2.5g

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cicu je ostavio s 2 godine, a duda mu je još uvijek najbolja prijateljica.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ponekad je toliko dugo zeli dudati, bude sav nervozan ako mu je ne vratim, pa kad mu je vratim u usta onda duda malo pa mu ispadne onda opet mu je vratim i opet mu ispadne i vrtimo se u krug .. a opet, ponekad moram nesto obaviti doma, pospremiti nesto pa da ga umirim dok se opet vratim kraj njega...vidit cu kamo ce nas to voditi, ako ne bude dobro, onda bi je radije izbacila na neko vrijeme. dali se nekome dogodilo da je morao odvikavati malu bebu od dude?? jel se uopce moze mala beba naviknuti na dudu?? ja kad sam mu je izbacila prvi put sa mjesec dana, znao je plakati prvu noc i dan i uvijek je trazio ustima a kad bi mu dala cicu, nije je htio, jedinu ako je gladan da bi sisao mlijeko, dali ta duda pomaze ili odmaze ako beba ima grceve? jer dok ima grceve nema sanse da mu dam dojku, onda se jos vise rasplace..

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj sandibel123 prvotno napisa
    ponekad je toliko dugo zeli dudati, bude sav nervozan ako mu je ne vratim, pa kad mu je vratim u usta onda duda malo pa mu ispadne onda opet mu je vratim i opet mu ispadne i vrtimo se u krug .. a opet, ponekad moram nesto obaviti doma, pospremiti nesto pa da ga umirim dok se opet vratim kraj njega...vidit cu kamo ce nas to voditi, ako ne bude dobro, onda bi je radije izbacila na neko vrijeme. dali se nekome dogodilo da je morao odvikavati malu bebu od dude?? jel se uopce moze mala beba naviknuti na dudu?? ja kad sam mu je izbacila prvi put sa mjesec dana, znao je plakati prvu noc i dan i uvijek je trazio ustima a kad bi mu dala cicu, nije je htio, jedinu ako je gladan da bi sisao mlijeko, dali ta duda pomaze ili odmaze ako beba ima grceve? jer dok ima grceve nema sanse da mu dam dojku, onda se jos vise rasplace..
    I moja curica ima dudu, nisam je htjela dati, ali jednostavno je trazila-htjela je sisati, a nije htjela mlijeko... Bila sam tuzna, ali sam je prihvatila i super mi je slatka s tom dudicom. Kad dodje vrijeme odvikavanja, bit ce belaja, ali otom- potom...

Problema nikakvih nemamo- zna sto kad hoce, uvijek je tako i bilo i kad je imala grceve, brze se smirila s dudom nego na sisi.

Ako se odlucis za dudu, u jednoj knjizi sam procitala 'trik' kako da duze ostane u ustima (ludnica je to kad pocne padati, uh!), uglavnom- stavis mu dudicu i kad pocne dudati, malo mu je izvuci iz ustiju, on ce je refleksno cvrsce uloviti i nakon nekog vremena bi je sam trebao moci cvrsto drzati. Ne znam ako pali jer sam to procitala kad smo ta silna ispadanja obavili.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Presretna sam jer V. ne želi dudu. Moram priznati da sam u nekoliko navrata nudila jer sam bila umorna, a ona nije htjela jesti već samo sisati, ali duda nije bila njen izbor. Onda smo prešli na nošenje i sad je to aktualno. No sva sreća pa nije strašno zahtjevna ni po tom pitanju. Nije neophodno nošenje da se smiri, a duda pljuc, van čim osjeti plastiku. Doslovce napravi onu fuj-bljak-bllll facu, a duda leti van iz usta! Preslatko

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moje mišljenje - može utjecati, i vjerojatno po nekoj statistici skraćuje staž dojenja. Ali opet, mnoge mame će ti sigurno reći da su dugo dojile uz dudu.

Tvoj plan, da dudu daješ samo u određenim situacijama mi zvuči u redu. Pazi da se ne navikne i da duda ne zamjenjuje cicu.
    Ja osobno nisam nikad dala, više iz straha da se ne navikne, i zbog ostalih priča (karijes, moguće iskrivljenje zubića, mogućnost da se otkine komadić) nego zbog straha za dojenje, jer nam je to prilično dobro išlo.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo dudu počeli koristiti tek sa šest mjeseci (ja je isto nisam htjela prije davati radi dojenja), i to jer nam je trebala za u auto jer je postajao nemoguć u vožnji. Koristimo je samo dok je u autosjedalici, čim izađe vadimo je. U autu mu paše, kad je izvadimo ne plače za njom.
    Ne vjerujem da nam više može poremetiti dojenje.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj eliot prvotno napisa
    Mi smo dudu počeli koristiti tek sa šest mjeseci
    Ja sam mislila da smo jedini koji smo sa dudom počeli u vrijeme kad bi se po nekim autorima od nje već trebali odvikavati
    Naime T. nije podnosila ideju o dudi i svaki puta kad sam je naumila (u autu) na taj način umiriti završilo je izbacivanjem. No jedno veče je počela tražiti "nešto". Nije htjela sisu, prst (moj niti svoj), krpicu, grizalicu, ništa. Onda sam se sjetila dude i isti tren je zaspala. Sljedeći dan je izašao 1. zub, ali duda je ostala za uspavljivanje. Tome sad ima 1,5 mjesec i nisam vidjela nikakve promjene u načinu sisanja, jedino što mi više ne stvara blistere, svakih 2 tjedna kao prije :D
    Kod Searsa sam čitala da on ponekad kod problema sa probavom (grčevi, GER) preporuča dudu zbog pojačanog lučenja sline koja dodatno pomaže u probavi.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Prema našoj sadašnjoj situaciji, ja bi rekla da ipak utječe na dojenje. U početku sam dudu koristila stvarno minimalno i to pretežno po noći kad sam se već znala sva pokočiti jer je non stop visio na cici pa da barem promijenim bok na pola sata.
    Onda je bila jedna faza (od negdje 3 do 6 mjeseci) kad ju je znao i po danu ponekad imati u kolicima i sjedalici, ali je već tada cica bila samo za naklopat se i briši dalje.
    Sad se približavamo prvom rođendanu i duda služi samo za uspavljivanje i ne vadi se iz kreveta. Kad ide spavat još obavezno cica, ali dudu drži za to vrijeme u ruci. Za krepat mi je kad se probudi pa ju brzo ubaci u usta i počne dudlat dok ne dođem po njega jer zna da ju mora ostaviti unutra.
    Znam da bi sigurno još manje dojio da nisam pazila koliko mu i kad dajem dudu već od početka. Možda sam po sebi nije neki cicoljubac,ali možda je to upravo radi dude. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •