Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Tortilje

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Tortilje

Vise puta sam ih bezuspesno pokusavala napraviti sve dok na coolinarici nisam otkrila fenomenalan recept( Naletove tortilje)
    U solji toplog mleka u koju smo dodali malu zlicu secera otopiti 40 g kvasca(germe). U posudu pomesati 2 case obicnog brasna, 1 ostrog brasna, 1 casu maslinovog ulja, malu kasicicu soli. Kada germa krene da radi, zagrejati vodu do kljucanja . Umesati mleko sa kvascem u brasno i dodavati kljucale vode(casa otprilike), prvo pomalo i mesati kasikom, kad se zamesi , umesiti rukom i ostaviti da odstoji . Kad naraste, razmesiti praviti loptice, oklagijom tanko razviti i peci u nenauljenom teflonskom tiganju na 2,5 od 3 jacine. Smestati ih u posudu sa poklopcem i cim se prohlade da mogu da se drze prstima zatvoriti ih u kesu.
    Fenomenalne su, ne mogu prici gotovim, a mogu se i zamrznuti.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Znači, kad ih zatvorim u kesu (ono, zavarim kesu) mogu trajati kao one kupovne samo ih prije upotrebe zagrijem? Ne moram peči uvijek prije pripremanja jela? Volim ih jako, ali su mi kupovne zaista skupe za čestu upotrebu.

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Upravo tako, samo ih zagrejes, ove su pun pogodak, savitljive a ukusne i mirisne

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad idu prava pitanja
    Čaša je obična kuhinjska čaša od 2dl?
    Koliko je tvrdo zakuhano tjesto, kao za neku tjesteninu ili mekše kao za jufke za razvijanje?

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Obicna casa, mozes da koristis od jogurta.
    Testo- kao za kiflice , znaci najmekse moguce a da se ne lepi za ruke.
    A jel ti zakuhano znaci umeseno...?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivananeda prvotno napisa
    A jel ti zakuhano znaci umeseno...?
    jeste

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

40 g kvasca ? u jednoj kesici ima 7 g, nekako mi se čini da je 5 kesica previše za 3 šalice brašna ?! da nije 4 g ?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moje su gotove :D , upotrijebila sam malo manje od 1 kesice kvasca i malo manje ulja, te dodala malo više brašna, ispalo ih je 18 kom; super su se razvukle i pekle, sad ću s njima u škrinju, a nekoliko ostaviti u frižideru za sutra napraviti tacose sa piletinom; prije neki dan sam naručila iz obližnjeg restorana, oni stavljaju piletinu, gljive, pancetu, povrće i sve to vežu sirom, a sa strane stave sve dodatke (2,3 vrste salate, svježi sir, crveni i smeđi grah, šalša); ima li netko sličan recept ?
    hvala ti SS
    a našla sam i original recept : http://www.coolinarika.com/recept/tortilje-sa-kvascem

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

40gr kvasca podrazumeva jednu kockicu(paketic)svezeg kvasca
    Ja napravila neki dan.Bile su nam fine,ali mislim da bih sledeci put stavila manje ulja :?
    A i zaznula sam nesto s onom soljom toplog mleka u kojoj se rastvori kvasac,ispalo je preretko pa sam dodavala brasno....misli li se to na samo malo mleka,tek toliko da se kvasac moze rastvoriti a ne na celu solju :?
    Svejedno,planule su za jedan rucak

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa
    hvala ti SS
    Ma hvala ivananedi, ja svoje još nisam napravila

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

je skužila sam i ja da je greška 1 kocka = 4 g; ja sam potrošila šalicu mlijeka sa kvascem, 3/4 šalice ulja i 1/2 šalice vrele vode, ali sam zato nadodala još 1 šalicu brašna, super su;
    nego čime ih punite ?

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, kocka je 40 g, moze da se stavi i malo manje...i ulja takodje malo manje- nije greska.
    Punimo ih -cime god zlimo, vrhnjem , sirom, sunkom, kukuruzim.nekad i kremom

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nije mi jasno, zar kipuća voda ne ubije kvasac?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    to sam i ja mislila, ali ne baš, sve se regularno digne, no na kraju opet moraju ispasti "prijesne ", sa mjestimičnim mjehurićima
    smislila sam punjenje ( odnosno kopirala iz lokalnog mex. restača ) :
    na malo pancete ću pofrigati pileći file izrezan na kockice, pa nadodati malo gljiva, 2-3 fetice šunke, malo zelene i crvene paprike na rezance, malo vrhnja za kuhanje, 2-3 fete izribanog sira (goude ili sl), staviti na pola tortilje i samo preklopiti i zapeći u pećnici, a sa strane ću kao prilog staviti:
    zelenu salatu, naribanu kupus salatu, kukumare,pomidore, smeđi i crveni grah začinjen kvasinom, svježi sir, šalša

ivananeda avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    Ispadne fantasticno, ocito odradi sve sto treba

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •