Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Zastoj u rastu sa 6 meseci

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Zastoj u rastu sa 6 meseci

Moja beba je rođena kao relativno sitna 2900g, a iz porodilišta smo izašli sa 2800g. Do sada sam je isključivo dojila i super je napredovala. Na kontroli sa 5 meseci imala je 7750g. Na sledećoj kontroli sa 6m- šok. 8000g. Dobila je svega 250g za mesec dana! Pedijatrica me je posavetovala da ako primetim da nemam dovoljno mleka i da je beba gladna počnem da dajem adaptirano. Beba tokom tih mesec dana je bila lepo raspoložena, igra se, ne plače i nemam utisak da joj nešto smeta. U poslednjih 3-4 dana je intenzivirala sikenje i čak je počela da se budi noću po 2-3 puta da siki (to inače nije radila od kada je navršila mesec dana). Normalno, primećujem da mi mleko više nadolazi što ona češće siki i dam joj kad god traži. Meni sve to izgleda kao da upravo preživljavamo jedan skok u rastu, ali sam ipak i malo zabrinuta. Najviše me uznemirava komentar o nedovoljno mleka, mada znam da nema nikakvog smisla. Da li je i neko od vas imao slično iskustvo u ovom periodu i šta ste radili? Samo da dodam da sam počela da uvodim dohranu sa punih 6m, i papamo već 2 nedelje ali to su male količine hrane, svega nekoliko kašičica i mislim da ne dobija nešto puno kalorija od toga.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivana, stvarno nema razloga za zabrinutost: tvoja djevojčica odlično napreduje, a prirast od 250 grama je potpuno uobičajen u 6. mjesecu života.
    To što je u to vrijeme više sisala, znači da se naglo razvijala, brže rasla i na taj način sebi "navlačila" više mlijeka. A to je, kako kažeš, i postigla.

Odlično vam ide, samo nastavite tako!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja prva curica je rođena sa 3700g, a sa šest mjeseci je imala 7800g.
    Nadalje je dobijala po par sto grama u par mjeseci.
    Ukoliko je beba dobre volje, stvarno nemaš razloga za zabrinutost, niti za količinu mlijeka. Kažu da beba sa 6 mjeseci treba udvostručiti kilažu, a sa godinu dana utrostručiti. Vi ste mnogo bliži ovoj trostrukoj.
    Samo smireno i sretno.

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala na odgovorima. Nemam u svojoj okolini puno mama sa malom decom, pa mi puno znači što na ovaj način mogu da razmenim iskustva.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo se ti javi
    Ovdje je toliko mama da će uvijek biti netko tko će ti moći pomoći ili te utješiti.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ivana, a ima nas par koje smo verovatno u tvojoj okolini
    Slobodno se javi

A za kilazu ne brini, sve je ok, sve su ti cure rekle.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

@ Kli_kli-pronicljivi mali stvore

Ivana, kad smo već kod brojki, samo ću ti reći da je moja Doo,rodjena sa 3450gr,sa 6 meseci imala oko 8600gr. Vidiš,cifre zaista nisu merodavne. Ne opterećuj se. Tvoja je beba,ispada tako,bolje napredovala od moje za isti period!

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala svima! Nakon nekoliko dana sa noćnim podojima, kod nas su se stvari vratile u normalu. Mala mačka opet spava po celu noć, a i produkcija mleka mi se povećala, nema više one večernje praznjikavosti.
    Izmeriću je za nedelju dana, baš me zanima da li će nešto da dobije.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ivana, sve su ti cure rekle. bitno je da u 6 mjeseci udvostruči kilažu. ne brini...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •