Ne znam ima li nešto slično, a na temi Kako se osjećate pred kraj trudnoće? vidim same bebe i čestitke, pa da im ne kvarim veselje, a voljela bih da mi neko čim prije pomogne svojim iskustvom.
Sada sam 34 sedmice trudna, pri dnu stomaka, skroz na dnu, na desnoj strani od subote osjećam neku čudnu, oštru bol, kao grč, koji me obuzme i onda mi se proširi nekako iznutra, prema debelom crijevu. Hemoroide nikada nisam imala, prošle sedmice sam bila kod ginekologa, sve ok, nalazi mokraće ok, ovo me nekako podsjeća na bol u jajniku, ili na jaku upalu mišića. Često to osjetim kada ustajem sa stolice, vrlo je neugodno.
Ponekad imam osjećaj da je od bebe, da se ona štima pa da mi udara u kojekakve organe dolje unutra. Uglavnom nemam problema ni sa stolicom ni sa mokraćom, samo me boli tamo gdje počinje noga, kod prepone. Sinoć sam se prepala da nije slijepo crijevo, sad od stomaka nemam pojma gdje su mi ostali stomačni organi.
Kontrakcije nisu, jer ovo se dešava samo kada ustajem, hodam, ili mijenjam ležeći položaj sa jednog boka na drugi. Ne znam da li da idem ponovo doktorici, ili da sačekam koji dan, nekada imam feeling da su mi to bolni mišići, ali otkuda ta bol prema debelom crijevu, toga me najviše strah!?