Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Alternativa Medazol tabletama, dojenje

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Alternativa Medazol tabletama, dojenje

Imam tešku upalu zubnih kanalića (zahvatilo mi i jagodičnu kost) te zubnog mesa, zubarica mi je dala recept za Medazol, a njega ne smijem piti jer dojim.

Da li je netko imao sličnu situaciju? Koja je alternativa Medazolu?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

nazovi na rebro i pitaj njih,
    jedino kaj ti mogu reći je da, dok sam radila kod stomatologice, smo klincima
    davali Augmentin, ak to ima za odrasle može to za takvu upalu.

Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    i javi nam da i mi znamo

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

metronidazol si dobila jer izvrsno djeluje na anaerobe koji su u našim ustima
    alternative su rekla bih nikakve

jedina mogućnost jest ukoliko bi neki od cefalosporina izlječili tvoju infekciju
    (ali čudi me da si to dobila kao single th,jer se Medazol obično daje u kombinaciji s još jednim antibiotikom)u što sumnjam budući da imaš i kosti zahvaćene

u svakom slučaju ne bih se igrala s tim,
    a ozbiljnost situacije neka ipak procijeni tvoj ordinarijus

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala puno na savjetima.

Čula sam se jučer s obiteljskom prijateljicom koja radi u Hrv. ljekarničkoj komori i rekla mi je nešto slično Princess puffy: da bih uz Medazol trebala koristiti i antibiotik (ona je rekla neku drugu riječ sa 'a' ).

Čut ću se sa stomatologom, pa ćemo vidjeti što će mi tamo reći. Iako, oni sami tvrde da su im ruke jako vezane po pitanju davanja terapije.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam nista o Medazolu i dojenju, ali sjecam se da je uz moju terapiju Medazolom (zbog slicnog, ili cak istog problema - upale celjusne kosti i zubnog kanala) isao i Klavocin. Nakon sedam dana, nisam znala gdje mi je utroba, ali znala sam gdje su gljivice.

I moja mama je dobila kombinaciju Medazola i Klavocina, samo sam zaboravila za sto tocno. Mozda nakon operacije usne supljine, nisam sigurna.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da raspletem cijelu priču...

Moja dr. opće prakse je pola sata iščitavala knjigu s popisom lijekova, da bi na kraju izvukla Klavocin, Dalacin i još neki sličan njemu, kao lijekove koje bih potencijalno smjela koristiti uz dojenje.
    Zamolila me da nazovem farmakologiju, dr. Makar ili dr. Erdeljić; dr. Erdeljić mi je potvrdila da smijem piti Dalacin, s time da mi je savjetovala da podojim, popijem tabletu, a zatim izbjegavam dojiti najmanje sat vremena jer lijek doseže vršno djelovanje za 45'.
    Također me upozorila da bismo dijete i/ili ja mogli dobiti proljev.

Kod mene se stanje naglo poboljšalo, pa na koncu nisam koristila ništa.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na izvještaju i super da si ti bolje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •