Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Koliko dugo piti antibiotik? nismo dobili upute

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Koliko dugo dijete (15 mj) treba piti amoksicilin sirup protiv upale grla? Nismo dobili upute od dr.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Koliko dugo dijete (15 mj) treba piti amoksicilin sirup protiv upale grla? Nismo dobili upute od dr.
    pa nazovi doktoricu i pitaj. nećeš valjda tu po forumu slušati savijete o antibioticima.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa naravno da sam konzultirala svoju dr no ovdje sam "došla" po konstruktivan savjet, jer znam da ima forumašica koje rade u zdravstvu. Mislim da se danas antibiotici od strane naših liječnika prepisuju olako i napamet. Tako smo mi u roku od mjesec dana dobili dva puta isti antibiotik, istu terapiju koja je prepisana bez nekih detaljnijih pretraga, samo na osnovi brzinskog pregleda djeteta.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Svaki antibiotik dosad koji smo pili, smo pili dok nismo ispraznili cijelu bočicu.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Odgovor ti može dati samo tvoj liječnik koji je pregledao dijete.
    Ja ti mogu reći svoje iskustvo. Amoksicilin smo nekad pili 5, nekad 7, a nekad 10 dana.
    Nisam za to da se antibiotik pije "dok se ne popije bočica" već se pije u dozi i onoliko dana koliko je prepisao liječnik

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    Svaki antibiotik dosad koji smo pili, smo pili dok nismo ispraznili cijelu bočicu.
    X

Do kraja.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vjerojatno vas je pedijatrica naručila na kontrolu nakon 3-4 dana, na kojoj će procijeniti je li dovoljno 7 dana ili morate produljiti terapiju.

ako misliš da propisuje antibiotike bez stvarne potrebe, idući put traži da prvo vadite krv ili temeljito objašnjenje zašto daje antibiotik samo na osnovu kliničke slike.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, ako trebate piti 5 dana i po težini djeteta i preporučenoj dozi, lijeka ima za recimo 6 dana. Tada se neće ništa dogoditi ako popijete bočicu "do kraja". ALI ako terapija traje duže trebat će Vam još jedna bočica.
    I ponavljam, antibiotik se pije u preporučenoj dozi od strane liječnika, a ne po svom osobnom nahođenju (osim ako niste liječnik).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    vjerojatno vas je pedijatrica naručila na kontrolu nakon 3-4 dana, na kojoj će procijeniti je li dovoljno 7 dana ili morate produljiti terapiju.

ako misliš da propisuje antibiotike bez stvarne potrebe, idući put traži da prvo vadite krv ili temeljito objašnjenje zašto daje antibiotik samo na osnovu kliničke slike.
    X
    I još bih dodala bris nosa i grla. Ako se izolira bakterija tada se ciljano propisuje antibiotik po antibiogramu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •