Koliko dugo dijete (15 mj) treba piti amoksicilin sirup protiv upale grla? Nismo dobili upute od dr.
Koliko dugo dijete (15 mj) treba piti amoksicilin sirup protiv upale grla? Nismo dobili upute od dr.
pa nazovi doktoricu i pitaj. nećeš valjda tu po forumu slušati savijete o antibioticima.Juls prvotno napisa
Pa naravno da sam konzultirala svoju dr no ovdje sam "došla" po konstruktivan savjet, jer znam da ima forumašica koje rade u zdravstvu. Mislim da se danas antibiotici od strane naših liječnika prepisuju olako i napamet. Tako smo mi u roku od mjesec dana dobili dva puta isti antibiotik, istu terapiju koja je prepisana bez nekih detaljnijih pretraga, samo na osnovi brzinskog pregleda djeteta.
Svaki antibiotik dosad koji smo pili, smo pili dok nismo ispraznili cijelu bočicu.
Odgovor ti može dati samo tvoj liječnik koji je pregledao dijete.
Ja ti mogu reći svoje iskustvo. Amoksicilin smo nekad pili 5, nekad 7, a nekad 10 dana.
Nisam za to da se antibiotik pije "dok se ne popije bočica" već se pije u dozi i onoliko dana koliko je prepisao liječnik
vjerojatno vas je pedijatrica naručila na kontrolu nakon 3-4 dana, na kojoj će procijeniti je li dovoljno 7 dana ili morate produljiti terapiju.
ako misliš da propisuje antibiotike bez stvarne potrebe, idući put traži da prvo vadite krv ili temeljito objašnjenje zašto daje antibiotik samo na osnovu kliničke slike.
Da, ako trebate piti 5 dana i po težini djeteta i preporučenoj dozi, lijeka ima za recimo 6 dana. Tada se neće ništa dogoditi ako popijete bočicu "do kraja". ALI ako terapija traje duže trebat će Vam još jedna bočica.
I ponavljam, antibiotik se pije u preporučenoj dozi od strane liječnika, a ne po svom osobnom nahođenju (osim ako niste liječnik).
Xms. ivy prvotno napisa
I još bih dodala bris nosa i grla. Ako se izolira bakterija tada se ciljano propisuje antibiotik po antibiogramu.