Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: htv i obavezna pretplata

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno htv i obavezna pretplata

po kojoj logici ljudi u hr moraju placati pretplatu da bi se od toga isplacivala hloverka sa svim svojim diktatorskim i vlastodrzackim ispadima i sad kao veliko finale vanja sutlic http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...0/0422006.html

u zemlji koja je u tako dubokoj ekonomskoj krizi ljudi koji rade za htv dobijaju honorare i place kao da rade za cnn

ne mogu vjerovati da neko placa one besmislene putopise koje je radio goran milic. bez ikakvog koncepta, bez ikakve price goran milic se turisticki slika po sistemu "da zabiljezimo di sam ja sve bio"

smjesno mi je da ja u nl placam za gledanje tv 7 eura mjesecno i imam 20-ak programa na dutchu plus ne znam koliko razlicitih kanala a moji u zg imaju harac koj je obavezna pretplata htv-u plus neka pretplata za kablovsku

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To što se plaća HTV-u nema veze s pretplatom. Čak se ni ne zove tako, nego pristojba, i u osnovi je porez na radio i televizijske prijemnike koji plaćaju svi vlasnici istih u Hrvatskoj, a koji bi se onda trebao koristiti za proizvodnju programa koji bi nam svima bili od interesa. Tko smatra da se taj novac ne troši na odgovarajući način, slobodan je baciti televizor kroz prozor i odjaviti se s liste obveznika pristojbe, nakon čega je neće morati plaćati ništa više nego što netko tko nema auto mora plaćati godišnji porez na motorna vozila. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa koja zemlja ima namet na tv osim hr?

zbog cega ljudi koji vec zele gledati tv ne bi imali pravo gledati druge kanale koji nemaju veze sa htv

da li u hr jos neka tv kuca dobija nesto od te pretplate

(omg, porez na radio i tv, kakva koreja i kina i demokracija....)

http://www.novilist.hr/Scena/Mozaik/...irao-obja.aspx

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nije to nikakav namet na TV, jer televiziju i dvd player svatko ima pravo imat, to je pristojba za programe. Kad sam zvala da mi odjave pretplatu jer ne gledam, došao čovjek, uvjerio se da nema nigdje antene, vidio da koristimo samo dvd, i čića miča gotova priča...ne pada mi na pamet plačat HTV dok god oni puštaju reklame...

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima UK, npr, i iz njega se financira BBC.

Ima i još dvije trećine europskih zemalja i pola azijskih i afričkih.

Evo pogledaj si tu

http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/6241013.stm

Vidjet ćeš da je stvar vrlo daleko od Kine i Koreje

To je, na ovaj ili onaj način regulirano, najnormalniji i najuobičajeniji način financiranja javnih televizijskih i radijskih servisa na svijetu.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Nije to nikakav namet na TV, jer televiziju i dvd player svatko ima pravo imat
    Oprosti, ali ovo naprosto nije točno.

Citat s HTV-ovog sajta:

RTV pristojba nije naknada za gledanje programa, nego - kako propisuje Zakon o HRT-u - naknada vlasnika radijskoga i/ili televizijskog prijamnika. Ako imate radijski ili televizijski prijamnik, Zakon vas obvezuje da solidarno sa svim drugim vlasnicima prijamnika sudjelujete u financiranju hrvatskoga javnog RTV servisa, to jest Hrvatske radiotelevizije, kao opće društvene potrebe.
    Da ne pametujem sad tu, koga zanima može o tome pročitati na HRT-ovom sajtu

http://www.hrt.hr/index.php?id=186&t...ash=48607dbb93

A ovdje možete naći tekst Zakona o HRT-u kojim se, između ostalog, regulira i obveza plaćanja pristojbe:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/304950.html

Pa ko voli nek izvoli...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam, meni su odjavili pretplatu bez ikakvog problema i nisu mi sigurno tražili zapljenu TV prijemnika. Samo su se htjeli uvjeriti da sa svojim prijamnikom ne mogu gledati/slušati HRT-ove programe.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako ćemo mak na konac, pristojbu bi trebali plaćati i oni koji imaju TV kartice u računalima.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni se povraća od tog ajmo reći "zakona" - mi ga plaćamo, ali je dobro kad nam je taj njihov insp. došao na posao gdje imamo preko 40 TV - i na njima se NIKAD ne vrti HRT nego sportski strani programi, i taj čovjek je htio to naplatiti po komadu 8)
    .... prestrašno. nema logike ni pameti. samo oholost i čista bezobraznost.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

i meni je došao taj njihov "potrčko" i rekao da moram plačati pretplatu, jer imam tv
    ja kažem da nemam, a on gleda u satelitsku antenu na krovu, oooogromnaa, avioni za nju zapinju
    "pa kako nemate? a antena?"
    "slušajte, ja ću vas pustiti unutra, ako mi nađete televizor, platit ću, a ako mi ne nađete, e onda ćete vi platiti meni!"
    nije ušao

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    i meni je došao taj njihov "potrčko" i rekao da moram plačati pretplatu, jer imam tv
    ja kažem da nemam, a on gleda u satelitsku antenu na krovu, oooogromnaa, avioni za nju zapinju
    "pa kako nemate? a antena?"
    "slušajte, ja ću vas pustiti unutra, ako mi nađete televizor, platit ću, a ako mi ne nađete, e onda ćete vi platiti meni!"
    nije ušao
    Trebala si mu reć da ti ta antena služi za komunikaciju s vanzemaljcima

Šalu na stranu, zakon vas ne obvezuje da u kuću puštate nikog osim policajca s nalogom za pretres, tako da oni nemaju zakonsku mogućnost dokazati da imate televizor ako vi tvrdite da nemate.

Bilo je priče da će dobit nekakve uređaje s kojima će izvana po nekakvom zračenju or something moći vidjeti da imate televizor, ali brijem da je to bila nekakva urbana legenda.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Ne znam, meni su odjavili pretplatu bez ikakvog problema i nisu mi sigurno tražili zapljenu TV prijemnika. Samo su se htjeli uvjeriti da sa svojim prijamnikom ne mogu gledati/slušati HRT-ove programe.
    imala si silnu sreću - kod nas ti i u auto virkaju imaš li radio da ti ga naplate!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    pa koja zemlja ima namet na tv osim hr?
    njemačka.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja jučer čitam ovaj topic i mislim si kako je sreća da u godinu i pol nas još nisu kibicovali za pretplatu. Kad ono- dolazi MM navečer i pokazuje papirić-postali i mi pretplatnici Valjda se u ovih godinu i pol čovjek nije usudio ući u dvorište zbog mojih psića...i jučer mu se napokon posrećilo- uhvatio MM-a pred ogradom na ulici

Donijele ste mi izgleda bad luck!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ova tema mi više nalikuje na mali chaterajčić..no, opet, ima veze sa domom, pa ću je prebaciti na pdf 4KDN, a moderatorica neka vidi što će biti sa njom.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •