Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ne vidi se embrionalni odjek

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Ne vidi se embrionalni odjek

Curke molim Vas pomoć. Frendica mi je trudna 8+5 tjedana, počela je lagano krvariti i završila na hitnoj. Zatvorena je i ginekolog je napisao: GO 18x11 mm, bez jasno vidljivog embrionalnog odjeka, vidljiv retroplacentarni hematom 21x20 mm. Dobila je utrogestan 3x2 vaginalno.

Što je to točno retroplacentarni hematom, da li se možda zbog njega ne vidi embrio ili ga stvarno jednostavno nema? :?

Ako ima tko sa sličnim iskustvom svaki savjet ili informacija je dobrodošla.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

TinaB, stvarno ne znam odgovor, i zao mi je zbog tvoje frendice, ali mislim da treba da miruje i da je dobro sto je dr dao utrogestan, ipak ima nade i moguce je da se ne vidi od hematoma.

evo bar podizem pitanje da ga uoce cure koje mozda mogu pomoci

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

retroplacentarni hematom je nakupina krvi(hematom)koja se nalazi između(iza)posteljice i stjenke maternice.opasnost retroplacentarnog hematoma je ta da se poveća i time odvoji,odljušti posteljicu(ili odvoji i bez povećavanja uslijed napora nekakvog npr.) i time uzrokuje pobačaj.terapija je mirovanje i utrogestani,ako hematom nije prevelik obično se resorbiraju s vremenom i sami nestanu uz naravno mirovanje i terapiju.
    bez embrionalnog odjeka znači da ne vidi plod u GO(gestacijski obruč,gestacijska vrećica).za 8+5 trebao bi se vidjeti plod i embriokardije uz to(srčani otkucaji).
    s druge strane pitanje se postavlja je li trudnoća zaista 8+5 ili manje i sl,kakva je kvaliteta tog uzv aparata,koliko je stručan liječnik koji obavlja pregled.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala na odgovorima!

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Samo da javim - prokrvarila je i bile smo na hitnoj, plod se ne vidi i sad čeka da sopntani krene.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

spontani

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

TinaB iskreno mi je žao zbog tvoje frendice. Ja sam jedna od onih sretnica čija je beba preživjela hematom (u 9. tj., jako sam krvarila, ali beba se nije dala). Kod tvoje je frendice očito hematom bio prevelik u odnosu na plod. Budi uz nju, tješi je koliko je potrebno, samo ona zna kako se sad osjeća. Vjerujem da će rane zacijeliti i da će i ona uskoro postati mama.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala cure. Na kraju je završila na kiretaži i nisu joj sve dobro očistili pa je trenutno u bolnici. Prežalosno.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj TinaB prvotno napisa
    Hvala cure. Na kraju je završila na kiretaži i nisu joj sve dobro očistili pa je trenutno u bolnici. Prežalosno.
    žao mi je , ali poslije kiše dolazi sunce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •