Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 58

Tema: jetrene probe i ivf?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno jetrene probe i ivf?

povišene mi jetrebe probe. ne previše, ali taman da me šalju na uzv jetre i ponovno na markere hepatitisa.

jel imaju ti nalazi reperkusije na IVF i ako netko zna kakve?

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ajde pliz reci mi kakvu si uputnicu uzela za probe i kod koga (pretpostavljam dr. opce praxe). moram i ja to napraviti, posebno jer me zna jetra zaboliti (da je bar od pive, eh)

zasto opet na markere hep-a?

ma mislim da ti moze samo jetra stradat malo vise od stimulacije ali nisam 100% sigurna.

ajde, bar sam napravila uzv dojki izmedju 2 stimulacije...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: jetrene probe i ivf?

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    povišene mi jetrebe probe. ne previše, ali taman da me šalju na uzv jetre i ponovno na markere hepatitisa.

jel imaju ti nalazi reperkusije na IVF i ako netko zna kakve?
    Meni se čini da imaju, u smislu da se onda, ako su ti jetrene povišene, ne bi smjela izlagat lijekovima koji se primaju u IVF-u - da pođemo od hiramicina na VV-u nadalje. Nisam sigurna, ali bit će ti najjednostavnije izguglat one papirčiće što dođu uz suprefact, menopur i vidjet piše li tamo što. Također, ako kažeš MPO-vcu da su ti povišene jetrene, vjerojatno će oklijevati da te uzme u postupak i tražit će razjašnjenje od nekog stručnjaka što je to (obično tako za svaku dg. postupaju - papir od specijaliste za to). Meni se čini da bi ti čak i neki lijek recentno popijen mogao blago dignuti probe. Kolike su ti? Je li ti netko u okolini imao mononukleozu?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pretpostavljam da su ti visoke ako te šalju ponavljat markere za hepatitis? S hepatitisom možeš u trudnoću, ovisno o kojem se radi, ali mislim da ne možeš u smrzliće, ako razmatraš postupak vani - mislim da se zato traže markeri hepatitisa svugdje da ne dođe do kontaminacije.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

S-ALT 43H (REF. INTERVALI 10 - 36)
    S-AST 25 (R. I. 8 - 30)
    S-y GT 51H (R. I. 9 - 35)

To je to!!! dakle mogli bi me odbiti uzeti u postupak... doc ginekolog vulgaris je rekao da sam mogla pokupiti i hepatitis na punkciji ili drugom bockanju gore ( :/ ), a doktorica OP spušta tenzije, veli da nije jako povišeno, ali ipak da radim pretrage :?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

inače, radila sam te markere početkom ove godine, sve ok

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

S-ALT 43H (REF. INTERVALI 10 - 36)
    S-AST 25 (R. I. 8 - 30)
    S-y GT 51H (R. I. 9 - 35)

To je to!!! dakle mogli bi me odbiti uzeti u postupak... doc ginekolog vulgaris je rekao da sam mogla pokupiti i hepatitis na punkciji ili drugom bockanju gore ( :/ ), a doktorica OP spušta tenzije, veli da nije jako povišeno, ali ipak da radim pretrage :?
    Rekla bih da je blago povišeno. Zašto si vadila jetrene? Jesi nedavno bila na nekim teškim lijekovima? Ako imaš hepatitis (ne daj Bože), mislim da te neće odbiti za postupak (doduše, onda ćeš trebat do infektologa da vidi prvo jesi li ti OK), ali onda nema smrzlića.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

smrzliće ni nemam, pa sam barem tu sigurna, a nekako si mislim da nisam mogla u 10 mjeseci pokupiti hepatitis, ali opet sve je moguće... mada sam čitam na net-u da bi, da je to u pitanju, vrijednosti bile daleko veće.

ove pretrage je naručio dr A...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Fakat mi nije jasno - zašto traže ženama jetrene probe prije IVF-a, to još nisam čula? Je li si skužila zašto se to sad traži?

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ksena 28 znala sam osobu sa hepatitisom i jetrene probe su se mjerile u stotinama ( ne sjećam se tačno koliko).
    šta misliš da ih ponoviš za par dana i odradiš uzv abdomena.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Fakat mi nije jasno - zašto traže ženama jetrene probe prije IVF-a, to još nisam čula? Je li si skužila zašto se to sad traži?
    ne, ali onako napamet - redali su te pretrage u rujnu da ev. dobiju na vremenu jer su čekali pravilnike ILI doista postoji veza između stimulacije i utjecaja na jetru.......

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

naručili me na uzv jetre, ali tek za mjesec dana, tako da ću najvjerojatnije ići prije privatno (jel onda mogu tražiti povrat $ od hzzo-a, naručena sam za točno mjesec i 4 dana).

i kao dijeta dva tjedna i opet na vađenje krvi

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja koliko znam da prije propisivanja kontracepcije ( što je mnogo manje hormona od stimulacije) ljekari traže uvijek KKs i DKS sa obaveznim jetrenim probama, ureom i kreatinom.

ksena28 jel znaš šta je surutka ?
    Ona je dobra za jetru, ali se ne smije pretjerati s njom 2-3 dl dnevno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne, ali onako napamet - redali su te pretrage u rujnu da ev. dobiju na vremenu jer su čekali pravilnike ILI doista postoji veza između stimulacije i utjecaja na jetru.......
    Mislim da veza postoji, ali mi je čudno jer to vani ne traže - Maribor, Reš, Prag, kao niti jetrene prije prepisivanja kontracepcije jer smatraju da je to samo za kratko (mislim na kontracepciju u dugom protokolu). Što ti je rekao MPO-vac na nalaze ili još nisi bila?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nisam bila i pojma nemam kako će reagirati i baš me frka

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MMK, znam što je surutka, ali sam jedna od onih koja teško podnosi laktozu pa izbjegavam mliječne proizvode all together

Vali avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je dr. Radončić prije postupka između ostalog tražio i jetrene probe. Pojma nemam zašto. Nalaz je bio ok pa si nisam time razbijala glavu.
    Ksena, te su ti vrijednosti samo blago povišene, tak su otprilike i MM bile (ja mislim od svih preparata s kojima sam ga šopala). Mislim sa bi kod hepatitisa bile puno više.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Topla limunada bez secera nataste i lagana dijeta su mojoj sestri doveli u red jetrene probe.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    Mislim sa bi kod hepatitisa bile puno više.
    nadam se

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vali prvotno napisa
    Meni je dr. Radončić prije postupka između ostalog tražio i jetrene probe. Pojma nemam zašto. Nalaz je bio ok pa si nisam time razbijala glavu.
    Ksena, te su ti vrijednosti samo blago povišene, tak su otprilike i MM bile (ja mislim od svih preparata s kojima sam ga šopala). Mislim sa bi kod hepatitisa bile puno više.
    Vidiš, zanimljivo to za jetrene, svakim danom čovjek uči . A propos jetrenih i pijenja antioksidansa (oni l-arginin ili kako se već zovu) to mi je jedna dr. rekla da se ne čudim ako MM-u digne blago jetrene probe, i fakat su mu na idućem sistematskom bile povišene, ali je njegova opća dr. pak kao rekla da ne može biti od toga i dalje nismo čačkali jer sam ja nekako bila uvjerenja da je od tih antioksidansa i stali smo s njima.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ksena, koliko je proslo od posljednje stimulacije?
    Vrlo je normalno, ajmo tako reci, da jetra strada od stimulacije, to je jedan od razloga zasto se a) preporucuje pauza od 6 mj i b) zasto se pije mnogo vode u toku postupka i nakon njega.

Ja planiram odraditi turu pretraga kad prodje bar 3-4 mj od stimulacije, jer znam da bih se mogla isprepadati, a bez razloga. E da, ocekuj i povisene masnoce - jos jedan znak da je jetra pod stresom.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ivf je bio sredinom lipnja. primila sam 38 gonala što je itekako ostavilo traga na mom organizmu, vidim to po počestom kašnjenju menstruacije. osim toga, početkom rujna sam bila na antibioticima zbog one upale uha, tako da nisam štedila jetru... (a i one čaše vina extra nisu pomogle)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, i nama u MB-u je rečeno, ako sam dobro zapamtila i skužila pravo, da treba pit još dosta dugo nakon stimulacije puno tekućine zbog jetre i u pravilu ne savjetuju stimulacije češće od 6 mjeseci, obično je uputa - ne želim vidjeti niti traga hormona 6 mjeseci prije, ali opet, i to treba cum grano salis, pa onda će bit možda blaže procjene za neku stariju ženu kojoj biološki sat tiktaka.... Nadam se i čini mi se da od ovih tvojih povećanih jetrenih neće ispast ništa specijalno .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a doktorica OP spušta tenzije, veli da nije jako povišeno, ali ipak da radim pretrage :?
    koliko znam to nije jako poviseno (u obitelji sam nedavno imala primjer gdje se na sistematskom pokazalo da su sve probe otisle jako iznad svih granica (isto su bile u stotinama) a UZV je bio ok i obavljeni su testovi na hepatitis koji su svi dosli negativni, sada se vrijednosti popravljaju kroz promjene u prehrani + tabletice za bolje funkcioniranje jetre)
    generalni savjeti: treba pripaziti na prehranu i izbjegavati sve gazirane napitke, umjetna sladila i raznorazne aditive... a dobri prirodni pripravci za ciscenje jetre su npr. caj od koprive, maslacka, postoje i tablete sa silimarinom... (a i o uticaju stresa bi se tu dalo govoriti...)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ina33 iz tvojih usta ...

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Onda nikakvo cudo da je nalaz takav

Probaj s prirodnim pripravcima, grejpom, maslinovim uljem, cajem od stolisnika i koprive, pij puno vode, vidjeces da ce sve doci na svoje

evo i link s idejama:
    http://www.zena.hr/clanak/zdrava_hra...jetre/327.aspx

a mozes uzeti i Hepalip (ranije se zvao Esencijal).

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Nene2 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ako te može utješit, i ja sam imala povišene jetrene probe nakon stimulacije, negdje bih mogla i iskopati taj nalaz, išao je sigurno preko granice, nakon par mjeseci sve bilo ok!

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

http://www.vecernji.hr/lifestyle/ako-zele-dijete-epruvete-roditelji-se-moraju-odreci-alkohola-clanak-38075

evo jednog prigodnog
    ... zato sam ti poslala pp, da me ne proglase alkoholičarkom 8) .

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Meni je povišen fibrinogen , pisala sam dr Radončiću pa mi je rekao da to može biti posljedica stimulacije jer je to šok za organizam, pa vjerujem da je i tebi ovo povišeno zbog toga. Ti si mislim još kasnije išla na IVF od mene.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Liječnici upozoravaju da bi žene dok pokušavaju zatrudnjeti trebale prestati pušiti, piti alkohol,prestati bojati kosu, kupiti niske cipele, vesti goblencice, heklati kapice, prestati koristiti antiperispirante, poceti kopati iza kuce, jesti samo domacu organski uzgojenu hranu iz svog vrta, dubiti nakon sexa na glavi 20 minuta, prestati koristiti secer i piti ista slatko, gazirano i sve sto nije ubrano sa stabla trenutak prije cijeđenja, prestati koristiti laptop i mobitel, prestati pratiti informativne emisije s ciljem redukcije stresa, koristiti samo pamucno donje rublje iskljucivo bijele boje,...

ma PUN MI JE KUFER sta moram a sta ne smim! upm "normalne" zene popiju votku tonik i ostanu trudne a mene mora peci savjest sta sam popila par piva prosli vikend. e nece! odbijam. mogu sve to macku o rep.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Najbolje da se ja ubijem, možda onda ostanem trudna...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    Liječnici upozoravaju da bi žene dok pokušavaju zatrudnjeti trebale prestati pušiti, piti alkohol,prestati bojati kosu, kupiti niske cipele, vesti goblencice, heklati kapice, prestati koristiti antiperispirante, poceti kopati iza kuce, jesti samo domacu organski uzgojenu hranu iz svog vrta, dubiti nakon sexa na glavi 20 minuta, prestati koristiti secer i piti ista slatko, gazirano i sve sto nije ubrano sa stabla trenutak prije cijeđenja, prestati koristiti laptop i mobitel, prestati pratiti informativne emisije s ciljem redukcije stresa, koristiti samo pamucno donje rublje iskljucivo bijele boje,...

ma PUN MI JE KUFER sta moram a sta ne smim! upm "normalne" zene popiju votku tonik i ostanu trudne a mene mora peci savjest sta sam popila par piva prosli vikend. e nece! odbijam. mogu sve to macku o rep.

That's my girl . Nasmija me pošteno, a i prisjeti na to kako sam se ja osjećala i što sam na kraju zaključila . Mislim da je sve to kod mene kulminiralo knjigom Povećajte svoju plodnost, pa ko može tako živit, pazi na ovaj otrov iz okoline, pazi na onaj otrov iz okoline, na kraju je veći stres na sve to pazit. Biće ta žena ima i svoju konzultantsku firmu za zdravo življenje u svrhu plodnosti i još na tome lijepo zarađuje.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Au kada sam dosla sa popisom iz ove knjige u ljekarnu i trazila po onim dozama koje ona preporuca tip mi je reako da pripazim da s ne otrujem.Inace nakon svih tih preparata koje je mm pio po toj knjizi dobio je takve probavne probleme a i jetrene probe su lagano skocile pa je prestao piti po mojoj procijeni 500-tinjak kn. otislo u skovace.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    Au kada sam dosla sa popisom iz ove knjige u ljekarnu i trazila po onim dozama koje ona preporuca tip mi je reako da pripazim da s ne otrujem.Inace nakon svih tih preparata koje je mm pio po toj knjizi dobio je takve probavne probleme a i jetrene probe su lagano skocile pa je prestao piti po mojoj procijeni 500-tinjak kn. otislo u skovace.
    Ajme meni, opet me nasmija s komentarom tipa da se ne otruješ . Ali, na greškama se uči, i ja sam pobožno pocrtavala tu knjigu i negjde ipak upola shvatila, kao Woody Allen u filmu Hana i njene sestre (valjda je taj), kad traži smisao života i vidi Hare Krishna ljude kako plešu u parku i onda u idućem trenu ipak kaže - ma, koga ti zavitlavaš, it's not you, ja se toga fakat ne bi mogla pridržavati, eventualno možda da mi život visi o koncu. I batalila tu knjigu i njene preporuke, ali ipak mi je još doma.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eto ja je bar nisam kupila, uredno sam ju produzavala u gradskoj knjiznici neka 3 mjeseca i onda rekla dosta.Pa ja ne volim pola tih zdravih stvari a natjerala sam se da jedem,ali cokolade se nisam mogla a ni htjela odreci.Dosla je i Nova Godina kupila sam si Bacardi samo za sebe a knjigu vratila za sva vremena.Zivjela sloboda!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E sad ja zamišljam svoga muža kako radi sve ovo gore navedeno, ipak je njegova dijagnoza.

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cure, moraju li se jetrene vaditi natašte ili nije važno? Pliz, hitno je...

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa
    Cure, moraju li se jetrene vaditi natašte ili nije važno? Pliz, hitno je...
    bolje ti je natašte u svakom slučaju

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala puno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    E sad ja zamišljam svoga muža kako radi sve ovo gore navedeno, ipak je njegova dijagnoza.
    slazem se, u nicemu ne treba pretjerivati no to ne znaci da se ne treba informirati, procjeniti sto je bitno a sto ne, sto ima smisla a sto ne i zdavorazumski pronaci neki svoj srednji put - informacija i dobrih izvora ima ... no tumacimo ih i primjenjujemo svatko za sebe, npr. kako kaze jedna udruga americkih lijecnika za kardiometabilicke rizike: "Remember, it is your life and it is your health. Ultimately, the person you are hurting with overeating and with a sedentary life style is yourself"

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    dzaba nam je sta je njihova dijagnoza kad se mi moramo patiti, da budem gruba do daske.

a sto se tice knjige, samo me je isfrikala do ludila, ja sam inace sklona hipohondriji. procitala sam je i sakrila u ormar.

ne smatram da krivo mpoovski zivim, osim sto pusim i toga se stvarno grozim. sad cete se smijati - idem u postojnu na punkciju, pa cu naci onog tipa po istri sto hipnotizira i do transfera sam nepusacica

i povremeno popijem par piva, 2x mjesecno otprilike

ma zandnji ivf nisam pusila 4 miseca pa opet nista

nemojte me krivo razumiti,najveca radost (osim diteta) bi mi bilo da prestanem pusiti. jednino mi fali samokontrole...

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ne samo to Ina dr. A nas je poslao vaditi i još svašta nešto ne znam što je što točno ali evo što je napisao KKS, AST, ALT, GGT, PV, APTV, fibrinogen, D-dimeri, urea, kreatinin... ovi fibrinogeni i D- dimeri su čini mi se povezani sa zgrušavanjem a ostalo :?
    Jeli netko pitao doktora zašto sad to ja zaboravila?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda je povezano sa anestezijom kod punkcije..
    Ovo sve sam ja vadila prije laparoskopije..
    Vjerovatno je to to.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Znači da imaju i to pri ruci, ako će biti potrebna opća, još sam i pluća slikala i na EKG išla.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

KKS - kompletna krvna slika
    AST, ALT, GGT - jetrene probe
    PV, APTV, fibrinogen, D-dimeri - koagulacija
    urea, kreatinin - funkcija bubrega (urea je mislim povezana i sa stanjem jetre)

nije to lose znati, narocito kada se ide na stimulacije s lijekovima koje dodanto opterecuju jetru i mogu uticati i na koagulacijske faktore

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Na slovenskom forumu kod Resovih pacijentica, citala sam, prevladava misljenje da pivo jako dobro utjece na jajne stanice (na broj i kvalitetu, ako sam dobro upamtila) i mnoge od njih su to probale! Ako zelis mogu jos pogledati malo o tome za detalje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lilium prvotno napisa
    KKS - kompletna krvna slika
    AST, ALT, GGT - jetrene probe
    PV, APTV, fibrinogen, D-dimeri - koagulacija
    urea, kreatinin - funkcija bubrega (urea je mislim povezana i sa stanjem jetre)

nije to lose znati, narocito kada se ide na stimulacije s lijekovima koje dodanto opterecuju jetru i mogu uticati i na koagulacijske faktore
    Thnx .

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Na slovenskom forumu kod Resovih pacijentica, citala sam, prevladava misljenje da pivo jako dobro utjece na jajne stanice (na broj i kvalitetu, ako sam dobro upamtila) i mnoge od njih su to probale! Ako zelis mogu jos pogledati malo o tome za detalje.
    ... a na spermiće?
    (Molim te, odgovori potvrdno, tak da me žena više ne pegla svaki put kad popijem pivo. Osjećam se k'o Homer Simpson kad je poskrivečki cugal).

M od Gabi

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Gabi prvotno napisa
    ... a na spermiće?
    (Molim te, odgovori potvrdno, tak da me žena više ne pegla svaki put kad popijem pivo. Osjećam se k'o Homer Simpson kad je poskrivečki cugal).

M od Gabi
    ti bi se dobro složio s MM, on je isto pivopija. i ko za vraga uvijek uoči dana d nas pozivaju na neke rođendane, roštilje, pa se mršti kad ga poprijeko gledam

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •