Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Što s bebom dok radite po kući?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Što s bebom dok radite po kući?

Zanima me kako ste okupirali vaše bebe dok biste obavljali kućanske poslove i sl.
    Moja ima sad 4 mjeseca, još ne smije sjediti, a želi dinamiku (zabavljanje, nošenje - najviše nošenje)...

Dajte neku ideju (samo ne maramu, jer smo probali; preteška je - tako mogu samo u šetnju...)

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nikako.Kućanski poslovi su čekali da beba zaspi ili da je tata tu,pa da bude on sa njom.Ali,iskreno,to sam vrijeme radije koristila da se i ja odmorim.Jadna kuća je ispaštala.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dok kuham, ona je na puzzlama/edukativnoj dekici u DB; koji je spojen s kuhinjom, i dok čistim taj dio kuće. Kad spremam krevete i ino, ona je nakratko s igračkama u krevetu. Nerijetko je u marami (da, da ) dok usisavam i slično :/
    kad spava, čitam, surfam, čistim WC i ostalo što ne želim s njom...

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa
    Nikako.Kućanski poslovi su čekali da beba zaspi ili da je tata tu,pa da bude on sa njom.Ali,iskreno,to sam vrijeme radije koristila da se i ja odmorim.Jadna kuća je ispaštala.
    X
    A najviše na odmor s bebom.
    neće mi kuća pobjeć, a ak sam gladna (dok mm ne dođe s posla) pojedem sendvić na brzinu (kasnije ću razmišljati o kilama).
    Najbitnije mi je da se dnevno jedanput istuširam kako bi se "obnovila".
    Mislim da je zato jer sam se prepustila bebi od rođenja 24 sata na dan i 7 dana u tjednu sada tako krasno i lagano. Nije zahtjevna, voli spavati, sama gugutati i vidi se da je zadovoljna beba.
    ak vidim negdje prašinu ili paučinu, zapišem di je bila , skinem naočale i pokažem mm papir sa kartom!
    Šalim se- ali nije loša ideja!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa što jedete ako ne kuhate
    sendviče?

ja bi riknula za 3 dana

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam je stavila u kolica ili u autosjedalicu kraj sebe. I onda sam joj pokazivala povrće, pričala joj dok čistim, dok nešto radim. Nekad je upalilo, nekad nije... ali tu je bio veliki braco pa je ona stalno zapravo kao u 3 D crtiću

Samo smireno, prilagodi se bebici, i nju sebi i nekako ćete isplivati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa
    X

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    pa što jedete ako ne kuhate
    sendviče?

ja bi riknula za 3 dana
    Bilo je i te faze kuhanje bi pričekalo mm-a - i onda bi ili on napravio "svečani ručak" ili (nakon par dana kad više nismo mogli vidjeti jaja i hrenovke :mrgeen; ) bih ja nešto spremila. Često sam kuhanje započinjala pa bi Lucija tražila moju pažnju/prisutnostpa bih napravila pauzu i tako par sati za neko jednostavno jelo. Ima i sad takvih dana.

Što se čišćenja tiče, kuća je definitivno ispaštala. Sad je super što gmiže pa me slijedi ili ja vučem puzzle s njom za sobom.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Većinom sam je nosila u slingu ako je bilo nešto nezamislivo hitno. OOstalo je moglo čekati dok MM dođe kući.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

U slingu na ledjima

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj MarikaPika prvotno napisa
    U slingu na ledjima
    U, jee... Meni je to zasad SF (frkson me je da ne padne, iza nemam kontrolu). Povremeno se nosamo u marami naprijed; naravno da ništa ne mogu dohvatiti, niti metlu .
    Al' mogu piti kavu i čitati 8)

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

čekam MM da se vrati s posla. ako je nešto hitno za napraviti stavim na pc-u bebetv i mali se zagleda malo u to. inaće ništa drugo ne napravim

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Kuhala sam skoro svaki dan jer sam dojila I bilo mi je važno da jedem kuhano.

Nekad je bila na stolu (ako nije bilo isparavanja od kuhanja) u didaktičkoj dekici (ograđena), ili
    u DB na podu ograđena jastucima I s igračkama nadohvat ruke.

Pustila bih joj glazbu, nekad I Kretka dvd (nema teksta samo glazba).

Kad joj se nije dopalo odmah je galamila pa bi odgodila kuhanje do spavanja. Znači samo kad sam vidjela da je dijete sretno I zabavljeno.
    Čistila sam uglavnom kad bi mm došao doma. Ali stvarno samo najnužnije.

A sad - što ja radim mora I ona

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

pomaže ti u kučanske poslove

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Mingola prvotno napisa
    pomaže ti u kučanske poslove
    joooj da, ima i svoju krpu za prašinu

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

:D
    možda ću sina uspijeti nagovori da čisti s mamom

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam kupila ljuljačku koja vibrira, ljulja, ima glazbu pa je u njoj ako nešto trebam napraviti, a inače čekam da zaspi. MM rekao da će me u top staviti ako ne bude htjela unutra, ali mala uživa ! Kupila je u TL, za 999,99 kn (ovo zadnjih 99 lipa je jako važno), proizvođač Graco

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

za kuhanje i eventualno pospremanje koristim jutro kad je mali zainteresiran za samostalno igranje (baby gym, dekica...). ako je baš frka stavim ga u viper na kratko i vučem za sobom. ili u beco nosiljku. nerijetko kuhamo navečer za idući dan.

toolaa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

"nesjedeće" mjesece je proveo u onoj portabl-sjedeljci/ležaljci (baš je prilagođena djeci koja ne sjede, štoviše, izričito je namijenjena tom uzrastu, kad nauče sami sjediti postane opasna, jer mogu iskočiti iz nje) i samnom po stanu i vrtu. uglavnom mu je bilo zabavno gledati što ja radim (posebno je volio prostiranje rublja, svo ono šuškanje štipaljki mahanje krpama) a i pričali smo i pjevali za to vrijeme. ono... ja: kuhat ćemo bučiceeee, rasti će nam ručiceee... on: da da ta ta njnjnj, ja: sad mama mora u banj a ti ovdje pričuvaj grašak, on: kmeeeee ja: ajde nemoj kmečat, vidi zgodnoga mede, buci buci, on: kmeeee, ja: aj dobro dodji s mamom u banj prat zube, on: hehehehe...
    i tako, uglavnom bismo sve stigli, al polako.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja k. nije htjela provesti niti sekunde sama ili u necemu sto nisam ja , pa sam ju nosila u slingu maltene 24/7 (samo po noci bi uspjela spavati bez da visi na meni). pomoc md-a nisam imala jer ga nije bilo, skoro nikada (npr. nije ga bilo od njezinog 2. do 4. mjeseca), a i kada bi dosao ona je opet htjela samo mene pa bi opet visila na meni 24/7. jedva sam prezivjela njenu prvu godinu. ne zelim se toga niti sjecati, brrr. kucanske poslove bi radila kad bi oni zaspali. rucak bi cesto jeli kod mojih, jer ja ne bi stigla nis skuhati s njom.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A sta kad beba nece spavat bez mame u krevetu,tj. cice u ustima?Kako onda bilo sto napravit?Kad je budna,hoce da ju nosim,kad spava ne skida se sa mene.DO sad je pallo povijanje u dekicu a sad vise ni to.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cokolada_83 prvotno napisa
    A sta kad beba nece spavat bez mame u krevetu,tj. cice u ustima?Kako onda bilo sto napravit?Kad je budna,hoce da ju nosim,kad spava ne skida se sa mene.DO sad je pallo povijanje u dekicu a sad vise ni to.
    isti "problem" imam..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Baš razmišljam da se ja tog razdoblja uopće ne sjećam! :? F. nije htio uopće biti bez mene, ležati na kratko sam nema šanse, jedva sam na wc mogla, a i tad je plakao. Doručkovala sam tek kad mi je mama došla i donijela buhtlu ili bi mi MM pripremio prije posla. Ručka se stvarno ne sjećam. Osim svakodnevne doze slatkog koje sam dobivala. Čistila sam subotom, preko tjedna sam se pravila da ne vidim prašinu, a i MM je ponio ogroman dio tereta kućanskih poslova...ustvari, skoro sve.

F. je u to doba htio spavati samo meni na rukama i opet ništa nisam mogla raditi. Tak da...to me razdoblje izliječilo od perfekcionizma 8)

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mi smo s vremenom sisu zamijenili prstom (mojim - koža, toplo). Dudu nije htjela ni vidjeti, odletjela bi na drugi kraj sobe. Onda sam joj tutnula svoj prst i s vremenom sam se izvježbala kako ga izvaditi (po Searsu) bez da se probudi. A na kraju (kad su počeli zubi) dudom, ali samo za spavanje (naravno, nakon sisanja )

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajde mi molim te malo detajnije objasni kako si ju naucila na dudu,ja sam vec tolko ocajna da razmisljam cak i da prekinem sa dojenjem.Vec cetri dana se nisam ni istusirala a kamoli sto drugo a imam i starije djete koje treba mamu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ajde mi molim te malo detajnije objasni kako si ju naucila na dudu,ja sam vec tolko ocajna da razmisljam cak i da prekinem sa dojenjem.Vec cetri dana se nisam ni istusirala a kamoli sto drugo a imam i starije djete koje treba mamu
    uuu, meni je znalo proci i vise od 4 dana bez tusiranja

non stop sama sa dvoje male djece. stariji je imao 22 mjeseca kad sam rodila k. sta sam radila? nosila sam ju po cijele bozje dane. spavala bi jedino na meni, nije bilo boga ni isusa da odspava u krevetu vise od 10 minuta, nekad ne bi stigla ni na wc otici a ona bi bila budna , pa je opet stalno nervozna jer je umorna, a ne moze spavati. aaaaaa!

ajme, koliko sam zivaca izgubila tu njenu prvu godinu, jao.

prode i to, jbg. fora je u tome da mislim da takvom djetetu ukines dojenje da bi onda tek nastala katastrofa

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ajde mi molim te malo detajnije objasni kako si ju naucila na dudu
    Nažalost ne znam da Ti mogu biti od pomoći jer je ona zapravo naučila mene - dudu je uzastopce odbijala (ja sam imala fiksi-ideju da bi je to smirivalo u vožnji pa bih ja mogla nekud i sama autom ) ali samo ju je jedno veče "zatražila" sama. Naime bila je silno nemirna pa sam ja nudila sisu, jednu pa drugu, prst, njen prst, krpicu, grizalicu... a ona je samo mljackala i tražila nešto... Onda sam od nekud iščupala dudu, ona ju je uzela i zaspala. Ja sam ostala :shock:
    "Pali" samo silikonska i to 1 vrsta, sve druge s prijezirom odbija.
    No prijateljica mi je pričala (ona ima blizance) da ih je naučila po principu "stavi i lagano izvlači" pa su oni refleksno grabili. Navodno je upalilo za nekoliko dana.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

A mislila sam da sam jedina mama koja se ne stigne otuširati
    Tuširam se kad je mm doma - dakle, samo po noći. Često prespavam spoj s tušem

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uza sve to smo i vježbači. Dok se nije počela podizati na nogice još sam nešto i mogla, a sada sam po cijeli dan s njom u našoj igraonici/vježbaonici (tako sam nazvala svoju bračnu sobu koja je sve, samo ne više naša bračna soba). Očekujemo ubrzo dozvolu za podizanje pa se nadam da će mi biti malo lakše, inače bi vjerojatno zvala neku ludaru da mi osiguraju mjesto.

Jedina mi sreća što spava cijelu noć i budi se kasnije ujutro pa puno toga stignem napraviti navečer, inače, jeli bi što nam drugi skuhaju

Preko dana kad zaspi obično kuham pa teško da stignem bilo što drugo.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ne propuštam tuširanje, to traje svega 10 minuta i tih 10 minuta mi bome neće nitko ukrasti

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

STavim je u baby gym da promatra igracke. Ako pocne kmecati, upalim joj jednu da svira i da je zabavlja. I onda, sta stignem stignem, uglavnom je to izjutra kad je dobre volje.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

moje dijete surađuje samnom u svemu... stavim ju u klokanicu/mai tai i lijepo mi kuhamo, pa tako i sušimo veš ...

stavim ju u viper pa mi tako peglamo, i čistimo wc...

svoje dijete apsolutno uključujem u svaju svakodnevnicu i vidim da je jako dobro napredovala u socijalizaciji i sve ju veseli...

tako se lijepo izmori da ja nju uopće ne uspavljuem, sama zaspi u kimbici

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    moje dijete surađuje samnom u svemu... stavim ju u klokanicu/mai tai i lijepo mi kuhamo, pa tako i sušimo veš ...

stavim ju u viper pa mi tako peglamo, i čistimo wc...

svoje dijete apsolutno uključujem u svaju svakodnevnicu i vidim da je jako dobro napredovala u socijalizaciji i sve ju veseli...

tako se lijepo izmori da ja nju uopće ne uspavljuem, sama zaspi u kimbici
    svaka cast. ja nemam hrabrosti kuhati sa sinom u klokanicu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je super otkad Lucija sjedi - sad samo vučem puzzle s njom po kući i obavljam stvari u različitim prostorijama. Tako se i otuširam koji put jer ako ću čekati mm-a s posla ili dok mala zvjerčica ne zaspe, načekat ću se, a onda više nemam energije ni za stajanje pod vodom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mrvna nešto mi poznato govoriš
    I ja nadane doslovce samo što ne zaspem pod tušem uhvatim se da ispirem sapuicu sa sebe i po 15-tak minuta

Ja ne prakticiram nošenje L dok kuham. Dapače, izbjegavam štednjak u širokom luku dok je držim.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Pa ovo jednostavno nije moguće. :shock: Dijete/djeca tu ne mogu biti izgovor. :/

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Pa ovo jednostavno nije moguće. :shock: Dijete/djeca tu ne mogu biti izgovor. :/
    Ima djece i djece. Čisto sumnjam da se Mikki "nije tuširalo"

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj nije htio spavati po danu osim na meni, od 2. do 5. mjeseca, a sve ostalo vrijeme sam ga nosala jer je urlao ako bih ga ispustila iz ruku.
    meni je vazno otusirat se i pojest kuhano, pa sam uzela zenu za pomoc na par sati dnevno u tom periodu, malo bi ga ponosala dok se ja obucem za setnju, ja bi otisla u setnju, ona bi skuhala i pospremila, i kad bi se vratili opet bi ga ponosala dok ja jedem

to dijete apsolutno nista nije zanimalo osim nosenja i mamine cice, tako da su mogucnosti bile vrlo ogranicene...

navecer bi ga uspavljivala uz cicu, i to je znalo trajati sat ili dva, a kako sam skuzila da on prije zaspi ako se ja opustim i zaspim, onda je navecer isto bilo nemoguce ista napravitijer bi zaspala

kad je moga sjediti i puzati postalo je puno lakse, za tusiranje bi ga svezala u viper ili kolica i dodavala igracke svaki cas, spavati je poceo sam, pa bi kuhala kad spava, a kucanske poslove je odmah zavolio i odmah mi je poceo pomagati u njima, samo bi ga zavezala u kolica ili stolicu kad bi prala pod. sad ima svoj usisavac i onaj za prati pod i paralelno sa mnom cisti, vjesa ves, ispire ves za pranje, pece i kuha, kosi s tatom, raznasa s tackom stvari po dvoristu, pljevi, bere plodove u vrtu, zaljeva

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni je super otkad Lucija sjedi - sad samo vučem puzzle s njom po kući i obavljam stvari u različitim prostorijama. Tako se i otuširam koji put jer ako ću čekati mm-a s posla ili dok mala zvjerčica ne zaspe, načekat ću se, a onda više nemam energije ni za stajanje pod vodom.
    Kakve su to puzle za pod?!
    Ja sam kupila neke šarene gumene koje su smrdile za poluditi pa sam ih zračila na balkonu. I kad je smrad nestao, stavila sam J na to, a on ih je samo žvakao pa sam maknula jer nisam htjela da to jede.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mikka

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

svaka cast. ja nemam hrabrosti kuhati sa sinom u klokanicu [/quote]

ni ja ne bih nikada.
    rekla bih da je to odlična mjera opreza i da nije za crvenjenje.

s prvim djetetom nisam mogla ništa.
    NIŠTA.
    i nikako.
    s drugim sam mogla svašta.
    ali nisam htjela.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam izbjegavala kuhati s djetetom u blizini. Sad kad je veća znala sam ju ponekad držati na boku kad sam nekaj morala promiješati i sad mi je muka kad se toga sjetim jer je neki dan MM pekao nešto u tavi i odjednom je (još nam nije jasno zašto) pukao stakleni poklopac štednjaka i razletjelo se staklo po kuhinji. Sva sreća da je on bio okrenut leđima a nas dvije u dnevnoj sobi.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    I ja sam izbjegavala kuhati s djetetom u blizini. Sad kad je veća znala sam ju ponekad držati na boku kad sam nekaj morala promiješati i sad mi je muka kad se toga sjetim jer je neki dan MM pekao nešto u tavi i odjednom je (još nam nije jasno zašto) pukao stakleni poklopac štednjaka i razletjelo se staklo po kuhinji. Sva sreća da je on bio okrenut leđima a nas dvije u dnevnoj sobi.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja radim neke stvari u kuhinji s djetetom u marami/slingu

npr. perem salatu, blitvu, ....
    napravim knedlice, ali kad ih ukuhavam onda beba nije samnom....
    uglavnom procijenim jel neka radnja potencijalno opasna ili ne.
    ni ja se ne usudim biti blizu kipuće vode kad nosim dijete

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Kakve su to puzle za pod?!
    Ja sam kupila neke šarene gumene koje su smrdile za poluditi pa sam ih zračila na balkonu. I kad je smrad nestao, stavila sam J na to, a on ih je samo žvakao pa sam maknula jer nisam htjela da to jede.
    Mi smo kupili dvije verzije - neke male koje su bile mekane i iz kojih su se likovi na pogled vadili van i veće i tvrđe kod kojih se stvarno moraš potruditi da ih iščupaš i odgrizeš pa nam te zasad prolaze.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    s prvim djetetom nisam mogla ništa.
    NIŠTA.
    i nikako.
    s drugim sam mogla svašta.
    ali nisam htjela.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

igraju se u kindaču dok pewrem pod, sjede u hranilici, igraju se na puzzlama :D

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

muz kuha ja spremim stan kad je on tu a kako L ima refluks neostavljam je samu mada se snalazi kad povraća već ali nezelim riskirati.
    jedemo nekad full ručak nekad sendviče a neka i tople

ima vremena neće nista pobjeći.svi imamo perilice za najnuznije poslove ostali neka sačekaju tipa prozori i sl

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ima dana kad jedva uspijem neku sitnicu napraviti po kući, a ima dana kad sve napravim. Nekad mi se curica sama dugo zabavlja sa svojim igračkicama na kutnoj garnituri okružena jastucima, a ima dana kad moram biti baš cijelo vrijeme pored nje.
    Često je sa mnom u kuhinji u viperu dalje od štednjaka, ona se igra i zabavlja s igračkicama, ima mene na oku metar dalje, usput nešto pričamo, gledamo se, smijemo... Nekad ju imam u slingu ili bjornici pa slažemo veš u ormare, ili spremamo neke sitne stvari po kući, a ja joj pričam što radimo. To je sve taaaako jako zanimljivo, niti ne zucne
    A nekad idemo zajedno pripremati ručak, najzanimljivije joj je kad zgrabim vrećicu/kutijicu s nekim žitaricama, tada vrišti od zadovoljstva , a ja ne kužim da li ju to veseli kutijica od ambalaže po kojoj udara rukicama, ili vrećica koja šuška ili sjemenke koje stvaraju super zvuk kad ih stavljam u plastičnu posudicu u kojoj ih perem
    Kad ona spava uglavnom ne radim puno po kući da ju ne probudim rijetko i ja prilegnem popodne kratko s njom.
    Ali najviše voli kad ju obučem i kad izađemo u hodnik zgrade, e onda počinje veselje i brblja cijelim stubištem, jer zna da izlazimo van, a akciju obožava

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •