Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Molim Iskustva,kako odrzavate cupavi"moderni"tepih

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Molim Iskustva,kako odrzavate cupavi"moderni"tepih

molim Vas za preporuku ili nesto u vezi tepiha.naime,danas sam gledala one cupave "moderne"tepihe i jako mi se svidio jedan ovalnog oblika svetlije krem boje!!!!!(ne crveni,ne tamni,mada je sin rekao:mama zeleni
    prodavacica kaze da se to da lako usisati,sa dobrim usisavacem itd...
    Meni se svidja a i muzu,sada imamo klasicni tepih ali bi ga zamenili
    Pa drage moje,ako imate slicne i znate sta mislim molim za iskustva???BTW 190x220 cm ovalni dodje oko 1600kn jel to malo too much ili....???[/b]

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Misliš na shagggy tepih?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam imala davnih dana (prije možda 20 godina) vunenu jamboliju - čupavi tepih svijetli. Nije to bilo veliko, možda dimenzija standardne deke.

Ne možeš to usisavati. Ja sam to znala kao deku kroz prozor i dobro istresti, ali zakon je klofer (nemam hrvatsku riječ).

Riješih se toga - održavanje je sve prije nego jednostavno... :/
    Doduše, ne znam za sintetičke materijale, ovo moje je bilo od 100% vune... i u prirodnoj boji.

Sanela-Naja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

imam ja dva ...
    otprilike ovako kako je Peterlin rekla..

teško ih je usisati - odnosno površinski da , ali onda ostatak propadne ispod dlaka i to je problem..
    e,sad. Imam dvije vrste - jedan jeftiniji i sa malo kraćim dlakama koji se lakše i bolje usisa, i drugi sa boljim sastavom pa su dlake vunene /valjda/ pa su se onda malo raširile i duže su i teško je doći do dna.
    Sve ovo me previše ne živcira jer se ovim bavi teta čistilica na način da tepih odnese na terasu i istrese /recimo 2*mjesečno/-odnosno isklofa

Ono što je super - ne vidi se niti jedna mrvica cijeli tjedan -usisavao ti ili ne

nely avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mi nas lupamo o ogradu balkona (tj.klofamo) svaki tjedan kad i usisavamo stan
    nije velik pa se to da lako izvesti, jer je usisavacem tesko doci do "tjemena" tepiha zbog njegovih dugih dlaka
    dobro funkcionira tako i nemam
    dojam necistoce

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imamo "čupavi" tepih, krem boje. Usisavačem usisam koliko mogu, bude poprilično onoga što izvuče iz njega(vidi se u vanjskoj posudici za skupljanje prljavštine).
    Povremeno ga dam na suho čišćenje kod perača tepiha-to je neki specijalni program za vunu i osjetljive tepihe, nema pranja vodom. Bude pregenijalno opran:mirisan i puno svijetlije boje.

Nikada usisavačem ne možeš izvući skroz od dolje, od dlaka. Čiko iz praone se uvijek čudi što sve nađe u njemu- sitne legiće, kuglice,... A to da se ne vidi da je prljav, istina je.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

uhhh..... :D pa nije strasno.ja sam mislila da cete samo ispljuvati te tephe
    stvarno super izgleda,svijetle boje krem,pa jos sto je novi izgleda kao da se sijaju te "rese" na gore dignute.e sad malo oko cijene???????? :? 1500-1600 kn da li je puno???

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bok!

Mi smo svoj uzeli prije mjesec dana u Mercatone Emmezeti na sniženju za 700kn (bio je preko 1000) i moram priznati da sam (za sad) prezadovoljna.

Po tvom opisu mi se čini da je to baš takav kakav mi imamo, jer se naše rese isto tako presijavaju. Bitno je da uzmeš poliesterski, s pamučnom podlogom, jer je on kao antialergijski i prašina se ne uvlači u njega, dok je pamuk leglo prašine.

Ovaj se i lakše održava jer ga jednostavno možeš našamponirati i super se usisava.

Inače, gdje god sam gledala, te mjere tepih nije bio ispod 1700 kn :shock: al eto, naletili smo super :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naš je sa svije debljine dlake: vuna i konac
    rozi, naravno
    usisavamo ga redovito. ali dlake i dalje opadaju
    i sitne igračke se zavlače tako da se uvijek iznenadimo i razveselimo kad ga okrenemo naopako

kupili u kiki, bio 1300 kuna, 2x1,4 metra

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nadam se da samo ne mislite na one sa skroz sjajnom i glatkom dlakom. Ima moja prijateljica i vremenom su joj se počele izvlačiti te niti. Kao da nisu zašivene. :/ Naravno da ga je na kraju maknula iz boravka. A koštao je više nego ovaj kakav ja npr. imam. Kupila ga je isto u Emmezeti, sjećam se.

Naš je bio oko 1200kn, 160x230

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi imamo takav crni tepih, što u kobinaciji sa zlatnim retriverom baš i nije najsretnija kombinacija .
    Usisavamo svaki dan, a svako toliko ga iznesesmo van i isklofamo dobro-hvala Bogu na teti koja mi čuva dijete jer uglavnom je ona ta koja se toga sjeti .

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo ga dvije godine i obožavam ga.
    Što ne pokupi usisavač, lako se istrese i isklofa.
    1x godišnje ode na pranje, a flekove rješavam škarama
    I to mi je najbolje kod ovog tepiha. Uopće se ne kuži da su neke dlake kraće, a flekova nema.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Goga25 prvotno napisa
    Bok!

Mi smo svoj uzeli prije mjesec dana u Mercatone Emmezeti na sniženju za 700kn (bio je preko 1000) i moram priznati da sam (za sad) prezadovoljna.

Po tvom opisu mi se čini da je to baš takav kakav mi imamo, jer se naše rese isto tako presijavaju. Bitno je da uzmeš poliesterski, s pamučnom podlogom, jer je on kao antialergijski i prašina se ne uvlači u njega, dok je pamuk leglo prašine.

Ovaj se i lakše održava jer ga jednostavno možeš našamponirati i super se usisava.

Inače, gdje god sam gledala, te mjere tepih nije bio ispod 1700 kn :shock: al eto, naletili smo super :D

aaaa super!!! :D sad sam bas sretna i zelim da ga kupim :D

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

I mi kupili čupavca, crno siva kombinacija. Ljudi ja se ne sjećam kad sam ga zadnji puta usisala (sram me je) ali na njemu se ništa ne vidi. Imamo klinca od 14 mjeseci , on je stalno na tom tepihu a tepih kao da smo ga jučer kupili. Kupljen je u Tepih centru za nekakvih 1.200 kn 120x170. Najbolja investicija do sada nakon svih onih silnih tepiha koje je trebalo dva puta dnevno usisavati. Moje preporuke.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a super.ja sad imam "obicni"ravni tepih,svetlije boje krem sa nekom malom bordurom,lep jeste ali i usisavati bi se mogao svaki dan!!!jos kad se skinu crne carape a onda trag ostane
    icu i ja po mog cupavca shaggija!!!!!!!!!!!!!!! :D

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja bi jedan lijepi shaggy tepih, ali ne bih plastičnjaka, nego onaj sa dvije tri vrste dlake, mislim da bude vuna, lan i možda još pamuk.
    Gdje to ima za kupiti, a da nije 100 ojra metar kvadratni, što su mi ponudili u jednoj fancy trgovini namještaja?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Naši čupavci se šepure u dnevnoj sobi i trpezariji već godinu i po dana. Preveliki su da bi često išli na klopfanje, zahvalni što se tiče održavanja (ne vidi se ni kada čašu cole uliješ u njega), lepi, topli i mekani.
    Ipak, često se pitam kakav to paralelni svet obitava u njima, jer doslovno progutaju sve sitnije što na njih padne...
    To im računam u glavnu manu, kao i činjenicu da se dlake od nas tri dugokose bukvalno zalepe za njih i teško ih je usisati. Ne vide se, ali kada kreneš da kopaš po tepihu, pronadje ih se more .
    Da rezimiram - IZGLEDAJU čisto, ali su verovatni rezervoar grinja i sitnog kućnog inventara...
    Videćemo kako će bebac, kada propuzi, ići u kombinaciji sa svim nabrojanim...

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naš se još uvijek linja , imamo ga već 4 godine i nije bio jeftinjak. Pitam se jel možda dlake na njemu same rastu jer nije ništa tanji, a sigurna sam da je do sada izgubio bar pola kile dlaka.
    Jednom tjedno ga usišemo, a svakih pola godine pošaljem muža da ga isklofa vani na štangi i onda je to kvartovska atrakcija: em nitko više ne klofa tepihe, em se čude šta to čini muško.
    Za tepihe je inače jako dobro isklofati ih na snijegu, tako da ćemo ove zime ako zapadne kojih 20cm sigurno s njime na snijeg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •