[
Nisam savjetnica, ali dok se neka ne javi, možda mogu malo pomoći...
Što se tiče osjećaja da su dojke praznije no u početku, to je posve normalno kad se jednom uspostavi odnos ponude i potražnje. Mislim da je bolje tražiti neke druge znakove gladi (nemir, guranje ruku u usta, plač...) i pokušati osigurati podoj pri prvom i najmanjem znaku gladi. No, ako ipak...meni je problem sa nedostatnom količinom mlijeka (dijete na intenzivnoj, izdajanje) riješio pripravak od piskavice.
O zelenim stolicama ima dobar tekst
ovdje.
A broj stolica je individualan. Moja T., na primjer imala je stolice samo jednom tjedno. Neonatolog mi je objasnio da je to stoga što nam mlijeko iskoristi u potpunosti.
O problemu sa prirastom težine dobri su tekstovi
ovdje.
Što se pak dohrane tiče, mislim da bi ona, u slučaju da je doista prirast na težini premalen, bila kontraproduktivna budući da ti prvi obroci nemaju kalorijsku vrijednost ni približno jednaku obroku na prsima a unijeli bi dodatni disbalans u dojenje.
Od stvari koje mi prve padaju na pamet kao neka vrst "instant" pomoći je povećanje broja podoja i, ukoliko to nije tako, "držanje" djeteta na istoj strani barem 2.5-3 sata kako bi došlo do zadnjeg, masnijeg mlijeka.