Da se vratim na pitanje u naslovu s nekoliko ideja, za koje sam sigurna da je većina mama isprobala, ali možda netko još nije.
Mi puno i često crtamo, malo on sam malo ja s njim, što mi je super jer je tako već naučio boje. Koristimo pastele jer su nam najljepše za crtanje i najjednostavnije za čišćenje.
Zatim slikovnice, slikovnice, slikovnice. Ima svojih dosta i često se vraća nekim najdražima, a stalno posuđujemo i iz knjižnice. Na tri mjesta u kući imamo postavljenu "knjižnicu" - kutiju za cipele s pregledno posloženim slikovnicama - tako da mu stvarno često dođu pod ruku.
Autići i kamioni svih vrsta. Ima i par čovečuljaka različitih veličina pa dok svakog od njih provoza u svakom vozilu, prođe vrijeme.
Kutija s domaćim životinjama - pa dok ih izvede u šetnju, vrati u "tor", da svakoj vode, skuha im čaj ili ručak i nahrani ih, pa svaku legne u "krevet" i pokrije, također prođe vrijeme. Malo se ja uključim dok ot krene, a poslije mu samo dajem i ideje - "a sad su ti žedi, a sad bi malo legli...".
Ista stvar kao prethodno samo s plišanim igračkama.
I budući da nam se bliži rođendan, svaki dan jednoj životinji priredimo rođendansku zabavu - pa dok "ispečemo tortu", dok svaka uđe u "kućicu" - od kutije naravno - pokuca, pozdravi, dobije torte i soka, eto zabave.
Osim toga, kad smo u kužini par zdjelica i nešto riže i tjestenine i žlica zagarantiraju bar 20-ak min posla za njega. Inače voli kopati po loncima i sličnome po kuhinji gdje može dobaviti, što meni ne smeta nego učimo oblike pronalazeći odgovarajuće poklopce za lonce ili stavljajući plastične zdjele jednu u drugu.
Najdraža je ipak voda, pa sad kad se ne može prskati na dvorištu sjednem ga u njegovu visoku stolicu s malo vode na dnu zdjelice i on kupa životinje. Ili prelijeva iz čaše u čašu. Ako se polije puno (a jest) presvučem ga.
I još par ne-igračaka koje nas zabave: baterija-svjetiljka (velika ili mala), njegova kadica kao brodić, njegov mali kišobran ispod kojeg se sakriva sa životinjama, stari kazetofon gdje pomoću tipki otvara vratašca itd.
Eto malo sam oduljila ali valjda će nešto biti zabavno