a ne bih se složio... prvo, mislim da nema smisla pričati o "starinjskim oblicima zabave", jer ja svoje dijete upravo nastojim obogatiti takvim oblicima zabave, s puno više interaktivnog druženja sa živim osobama, boravaka u prirodi, a puno manje solo sjedenja pred ekranima "modernih oblika zabave" s groznim posljedicama socijalnih otuđenja!

drugo, mislim da djeca nemaju urođen animozitet prema ničemu, a pogotovo ne prema igračkama... stvar je u pristupu onog tko dijete animira pojedinom igračkom i predstavi mu je kao oblik zabave... tako da i dva arka bijelog papira može bit zabava do neba, ako izgradiš dobru zabavu i intrigu s time! s djecom treba prvenstveno SUDJELOVATI u igri, a ne očekivati da će bilo kakva igračka to odraditi umjesto vas... ona je samo pomoćno sredstvo!

isto tako ove aktualne trendove diktira konzumentsko društvo, te putem reklama igračaka na tv-u, s crtićkim likovima, naprosto zasipaju vašu djecu interesom, iako je vrlo često igrivost takvim stvarima upitne dugoročne zabave, barem ono što smo do sad dobijali za rođendane, sve su to redom bile trendovske stvari s telke, al s malo mogućnosti zabave i vrlo brzo zasitnim interesom... tak da mislim kako ne treba pristupat s takvim predrasudama!

inače nama je općenito sve vezano za nogomet tradicionalo nepogrešivi HIT! a taj stolni nogomet smo igrali kog jednog malog prijatelja, pa se nismo mogli naigrat kolko nam je bio fora! međutim i on je to dobio isto nažalost izvana, od nekih rođaka...

no uglavnom izgleda da će nogać ipak pričekat neka bolja vremena, barem dok ga ne nađemo, a od jučer nam "željeznicu guta već daljina..." :D zviždi, huči i pušta dim! a upravo od kartona izrezujemo kuće i okoliš...

pozdrav