Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Masaža u trudnoći

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Masaža u trudnoći

Cure ide li koja od vas na prenatalnu masažu ili uopće na bilo kakve tretmane opuštanja?

Ja sam igrom slučaja neki dan bila na masaži,kao rejuvination program,uglavnom opušta i riješava stresa.Uglavnom,preeedivno,opustiš se,malo meditacija,pa masaža...ne želiš ić doma Prilagodili su meni kao trudnici i rekli su mi da će uskoro početi baš programi za trudnice. Bila sam tu http://www.erejuvenation.com/aboutus.asp ,sad ako je ovo reklama neka moderatorice brišu.

Pa me zanima je li koja možda išla na takvo što?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mm me masira svaku večer, gledao neke DVDove o prenatalnoj masaži. Zapravo je više kao milovanje po leđima, ali me spašava jer mi bar malo proradi cirkulacija u leđima, obzirom da ležim stalno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jel se smiju trudnicama masirati križa?meni to sad još nije neki problem, ali znam da za koji mjesec boljeti će me očajno...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa
    jel se smiju trudnicama masirati križa?meni to sad još nije neki problem, ali znam da za koji mjesec boljeti će me očajno...
    ne znam za križa, ali znam da se stopala ne smiju

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Mene isto MM masira non-stop, nekad me mazi po leđima, a nekad malo onak' jače po križima... posebno kad me "bole", ono kao da mi se ukoče mišići leđa... i noge mi masira, a bome i stopala... a kako mi paše masiranje stopala... nisam imala nikakvih problema... i to radimo cijelu trudnoću, sad sam već pred kraj...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj karmazonka prvotno napisa
    Mene isto MM masira non-stop, nekad me mazi po leđima, a nekad malo onak' jače po križima... posebno kad me "bole", ono kao da mi se ukoče mišići leđa... i noge mi masira, a bome i stopala... a kako mi paše masiranje stopala... nisam imala nikakvih problema... i to radimo cijelu trudnoću, sad sam već pred kraj...
    moja cimerica u bolnici je rodila dva tjedna prerano. primarijus je poludio kad je čuo da joj je frendica masirala stopala tu večer, jer to navodno otvara i potiče trudove

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

To sam i ja čula,ali prenatalna masaža i masaža za trudnice je prilagođena pa se kao smije.odnosno,ne stišću točke koje ne bi smjeli.
    npr,ja sam sada bila na tom meditacija/masaža programu i u jednom aktu većini sudionika radio se tretman stopala i nogu nekakvim batićima dok meni nije -jer sam trudnica.
    U svakom slučaju,masaža je nešto stvarno predivno...osjećaš se preporođeno.

malo OT,ali ja bi se tako jaaaaako okupala u kadi(topla kupka) isto sam čitala da se ne smije,a ginekologa zaboravila pitati.čitam da se smije u saunu i slično :/ ...znam da ne vode stajaćice i bazeni zbog mogućih infekcija, ali moja čista kada i ja prethodno oprana...?jel bi se to smjelo?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sandra23, mislim da ako nemaš nekakvih komplikacija (tipa otvorenosti, polipa i slično) nije problem kupka. Ja sam pitala doktora na zadnjem pregledu da li se smijem kupati u kadi pa je rekao da bolje ne, samo zbog polipa.
    Danas sam provela najgori dan otkako sam trudna, dobila sam prejake bolove u leđima tako da sam osjećala kao da me cijela polovica tijela rastura. I bojala sam se dati mužu u ruke da me izmasira jer nekako nisam sigurna bi li napravio veću štetu nego korist.
    Morat ću nabavit neke DVD-e o prenatalnoj masaži, tako da mm nauči i pomogne kada će, ne da Bože, opet zatrebati.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sandra23 prvotno napisa

malo OT,ali ja bi se tako jaaaaako okupala u kadi(topla kupka) isto sam čitala da se ne smije,a ginekologa zaboravila pitati.čitam da se smije u saunu i slično :/ ...znam da ne vode stajaćice i bazeni zbog mogućih infekcija, ali moja čista kada i ja prethodno oprana...?jel bi se to smjelo?
    sandra23, meni je dr poslije et rekao da se od sad kupanje svodi na tusiranje, a da kadu zaboravim...a trudnoca mi je do sad sve 5. Pretpostavljam da je zbog tople vode ,otvaranja itd...doduse , ti si u drugom tromjesecju pa mozda za tebe ne vazi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •