Results 1 to 37 of 37

Thread: kada ste prvi puta osjetili bebu??

Default kada ste prvi puta osjetili bebu??

Bok svima!
    Pretpostavljam da je ova tema vec bila,ali zanima me kada ste prvi put osjetili bebu i kakav je to osjecaj?
    Ja sam trudna 19tjedana i 3dana i jos nista nisam osjetila,barem nisam primjetila.....tj ne znam kako bi to trebalo izgledati?

sretna35's Avatar

suza81 imaš jako puno teksta o pokretima i osjećanju beba na ovom dijelu Foruma pa pročitaj sve što žene pišu,

ja sam npr. za prvorotku prilično rano osjetila bebicu s nekih 16-17 tjedana, prvo kao da osjetiš leptiriće u trbuhu i kao da te ribica gricka nogu (znaš ono kad se nekad ribice zalijepe za kožu u moru) s 20 tjedna to su već bili pravi pokreti ručicama i nožicama, a sda se cijeli trbuh valja, rola i pomiče

RozaGroza's Avatar

Quote Originally Posted by sretna35
    suza81 imaš jako puno teksta o pokretima i osjećanju beba na ovom dijelu Foruma pa pročitaj sve što žene pišu,

ja sam npr. za prvorotku prilično rano osjetila bebicu s nekih 16-17 tjedana, prvo kao da osjetiš leptiriće u trbuhu i kao da te ribica gricka nogu (znaš ono kad se nekad ribice zalijepe za kožu u moru) s 20 tjedna to su već bili pravi pokreti ručicama i nožicama, a sda se cijeli trbuh valja, rola i pomiče
    Isto i u mene

ja sam osjetila prvi put sa 18tj,a sada već sa 12tj.

Ja evo sve iscekujem, ali jos nista :/
    Par puta mi se ucinilo nesto, ali ne mogu tvrditi da je to to.
    U prvoj sam trudnoci prvi put osjetila negdje sa 19 - 20 sedmica, pa sam se nadala da cu sad malo ranije, ali nista. Nadam se samo da je sve ok, jer kontrola je tek za 7 dana sa punih 20.

Tattoo's Avatar

I ja sam 19. tjedana i čini mi se da nešto osjećam, ali to baš i ne bih opisala kao leptiriće ili ribice. Kod mene je to kao neko lagano grčenje, vrlo lagani pritisak u određenom dijelu trbuha. Meni je to počelo negdje u 17. tjednu pa su me iskusne trudnice uvjerile da to nije beba, ali meni se sve nekako čini da je. I da, ponekad mi je baš taj dio trbuha malo zadebljaniji i tvrđi (ili ja to umišljam jer bih silno htjela što prije osjetiti svoju mrvicu :? )

Žabica's Avatar

Quote Originally Posted by Tattoo
    I ja sam 19. tjedana i čini mi se da nešto osjećam, ali to baš i ne bih opisala kao leptiriće ili ribice. Kod mene je to kao neko lagano grčenje, vrlo lagani pritisak u određenom dijelu trbuha. Meni je to počelo negdje u 17. tjednu pa su me iskusne trudnice uvjerile da to nije beba, ali meni se sve nekako čini da je. I da, ponekad mi je baš taj dio trbuha malo zadebljaniji i tvrđi (ili ja to umišljam jer bih silno htjela što prije osjetiti svoju mrvicu :? )
    Isto ovako i kod mene. Sad sam skoro 18tjedana. I isto ne znam jel to beba ili ja fantaziram....

Strike's Avatar

Je li moguće osjetiti bebu u 11.tj.trudnoće? Inače nosim trojke i od jučer sam počela osjećati da me nešto lupka na desnoj strani malo ispod pupka (na području jajnika).

winnerica's Avatar

Normalno da je moguće, trojke su ipak u pitanju. Ja sam u drugoj trudnoći jaaako rano osjetila leptiriće, već prije 16 tj., a sad s trećim ništa, ili gotovo ništa - a već sam u 17. tj. (valjda sam se skroz opustila)...

crnkica's Avatar

ja sam prvi puta osjetila u 15 tjednu, pa sam mislila da ću ovaj puta sada ubrzo i još uvijek čekam. sada sam u 11 tjednu

Handy's Avatar

Prvi put u 18-om tjednu, a drugi put u 15-om. Drugi put sam se iznenadila (čitaj:uplašila), jer nisam kužila što to osjećam. Ma i inače se previše brinem

kahna's Avatar

Znači moguće je da sam nekidan bebicu osjetila?
    Mislila sam da fantaziram jer sam 'tek' u 12-om tjednu

andreja's Avatar

curke danas sno 18+3 i mislim da sam danas ujutro po prvi puta osjetila svoju mazicu!

Fae's Avatar

Kahna i ja sam se tako ponadala u 11tom, ali mi se sve čini da nas to naša draga crijeva samo bune Sada sam 14tt i povremeno mi se čini da nešto osjetim, ali nisam sigurna. U 1.T sam sina osjetila sa punih 15 pa ću se eto strpiti još tjedan dana :D
    Last edited by Fae; 21.02.2010 at 19:23.

Ja sam osjetila negdje u 17 tjednu, kao mjehurići zraka koji se premještaju po trbuhu, slično kao rad crijeva, ali drugačije i ugodnije.
    Mislim da je 11 tjedana prerano, ipak je tad beba još skroz mini.
    Last edited by Maya; 21.02.2010 at 22:52.

katrin23's Avatar

Ja sam svoju mrvicu osjetila prvi put pred par dana, sa 18+3 tjedana. Isto sam prije imala fililng ko da se nešto miče ali mi je doc rekla da su to sigurno crijeva i vjerojatno je bila u pravu jer ovaj prvi udarac i svaki sljedeći se sigurno ne može zamijeniti sa bilo čim drugim, neopisiv i poseban osjećaj!! Pokreti nisu prečesiti, otprilike dva puta dnevno i to su uglavnom nježna lupkanja, vjerojatno ni ne može jače, još nismo dosegli punih 19 tjedana!

Joss's Avatar

mjehuriće ili tako nešto u 16. tjednu
    prave pokrete u 18.tjednu

XENA's Avatar

U 16 tjednu pred Božić , bila sam prvorotkinja, i to je nešto posebno

Fae's Avatar

Eto, kako sam i očekivala.....maloprije me počela gurkati...prije nekoliko dana dam osjetila ko balončiće u par navrata, ali sada je to bio pravi mali udarac
    Danas smo točno 15 tjedana....

Ja sam u prvoj trudnoći osjetila malu sa 16 tj. , malog sa 15 tj, a sad iščekujem - ne nadam se ništa prije 15 tj jer ipak mislim da su još premaleni, odnosno prelagani da bi se nešto osjetilo

Ja onako školski u 21.-om tjednu...

Ja sa 17tjedana i 3 dana. Ja bih rađe opisala pojavu sa "lupkanje" nego mjehurići.
    Ne znam stoji li ona da žene sa posteljicom smještenom straga ranije osjete lupkanja. Moja jest straga.

Fae's Avatar

Quote Originally Posted by Dodo View Post
    Ja sa 17tjedana i 3 dana. Ja bih rađe opisala pojavu sa "lupkanje" nego mjehurići.
    Ne znam stoji li ona da žene sa posteljicom smještenom straga ranije osjete lupkanja. Moja jest straga.
    Stoji.......

"Mjehuriće" u 17.-tom tjednu, a male udarce od 20.-tog tjedna

Sani1612's Avatar

U prvoj trudnoći sam osjetila sa 20 tjedana,a sada u drugoj nekidan,sa 16+3.I ako se dobro sjećam,već sad mi je razlika.S sam osjetila kao mjehuriće a sad su baš lupkanja.Kaj se tiće posteljice u prvoj t je bila straga,a sad ne znam.

ja sam sad u 19. tjednu i čini mi se da sam osjetila neko škakljanje, ali nisam 100 % sigurna da je to bila beba...mislim da je to ipak na psihi - što silom želim osjetiti toliko očekivano dijete u svojoj buši...jedva čekam da mi se bebica javi...

ja sam svog malca prvi puta osjetila sa nekakvih 15 tjedana, prva trudnoća al bebač živahni, sa 17 tjedana mi je trbuh poskakivao da ga je i moj muž već dobro mogao osjetiti kako se miće, a sa 18 tjedana u bolnici ( imala upalu) se gin čudio kako mi trbuh poskakuje a imao je tek oko 230g! a tek sa 23 tjedna, opet sam završila na hitnoj radi upale, gin mi radi UZV a njemu je sondu ( onaj prut kojim prolazi po izvana trbuhu) gurao natrag! iako mi nije bilo OK morala sam se nasmijati kad je gin rekao: Tak smo jaki da i sondu guramo! Ajde malac da te izvažem! A tamo svega 500g! veli on svega ti djete, smiri se malo pa nije čudo što ti mamu sve boli! Premali si da igraš nogomet! tada sam se nasmijala do suza! I sad kad je dečo od 15 mj živahni je još više!

U prvoj t negdje u 19. tjednu, u drugoj mi se činilo negdje sa 15+4. ZA sada još ništa (od sutra 14 .tj.), i jeeedva čekam da ga osjetim. Ili nju. Al mislim da moram još barem 2 tj čekati.

crnkica's Avatar

evo ga osjetila sam...u 17 tjednu

Ja sam isto osjetila oko 17-18 tjedna, više je to bilo lupkanje, bash kao neki mali udarac i bash se lijepo osjetilo kad bih stavila ruku na trbuh. Zanima me koliko cesto bi osjetili lupkanja? Ja sam sad 21 tjedan, i osjetim 5-6 lupkanja najcesce kad legnem , evo ponekad kao sad i dok sjedim za kompom, sve dosta njezni udarci

Quote Originally Posted by Smajlić View Post
    U prvoj t negdje u 19. tjednu, u drugoj mi se činilo negdje sa 15+4. ZA sada još ništa (od sutra 14 .tj.), i jeeedva čekam da ga osjetim. Ili nju. Al mislim da moram još barem 2 tj čekati.
    evo, u 3. trudnoći sam osjetila negdje sa 15+3 tjedana.
    Vrlo, vrlo lagano, lako je ne primijetiti to "lupkanje".
    Primijetila sam da je beba od 16. - 19. tjedna imala faze mirovanja, tj. vjerojatno nije mirovala, al bilo je dana kad ju i nisam osjećala - al to ovisi o položaju bebe, odnosno imaju još jaaako puno mjesta, a one male, pa se ne osjeti svaki njihov pokret.
    Dok sada, sa 22+3 tjedana trudnoće mogu reći da osjećam valjda svaki pokret, jer bebač je non stop aktivan, ma milina! Uživam u svakom tom pokretu i osjećaju, jer

opet ode post bez da sam ga završila... ne znam kak sam to uspjela.
    uglavnom htjela sam reći da jako uživam u tim bebinim pokretima, pogotovo jer mi je to zadnja trudnoća (osim ako mi se 4. ne dogodi).

Ja u 1. trudnoći 19+6.
    A druga bebica mi se javila jučer sa 16+3.

Arijana's Avatar

Ako je posteljica sprijeda, pokreti se osjete kasnije, a ako je straga onda ranije.

Ja sam prvi put osjetila s točno 20tj.(posteljica sprijeda), a drugi put s 17 tj. (posteljica straga).

a.k.'s Avatar

Quote Originally Posted by Tattoo View Post
    Tako je i meni bilo, pitala sam ginekologicu, rekla je da su to BH kontrakcije.

weather's Avatar

Pozdrav svim čekalicama pokreta!
    Ja sam danas točno 16 tt i još ništa. Nosim dvojajčane blizance pa me zanima osjete li se oni ranije? Hoću li sigurno prepoznati te lagane pokrete ili ima i onih koje nisu skužile dok beba/bebe nisu počele lupkati?
    Last edited by weather; 27.05.2010 at 16:14.

Cheerilee's Avatar

U prvoj T s 17tj,
    u drugoj s 16tj i oba puta mi je posteljica bila straga....

Sad sam 18tj i još ništa, a posteljica naprijed.....