Dakle, stalno pričamo gdje koje životinje žive, gdje mi živimo, znamo kontinente, ali nam fali "geografski".
Imate li preporuku za neki konkretni ALTAS koji bi bilo prilagođen dakle predškolcima?
Dakle, stalno pričamo gdje koje životinje žive, gdje mi živimo, znamo kontinente, ali nam fali "geografski".
Imate li preporuku za neki konkretni ALTAS koji bi bilo prilagođen dakle predškolcima?
atlas larousse, mi smo ga davno kupili u profilu, mislim da je manje od 100 kn
taj atlas je super!
Mi imamo atlas Larousse, ali nisam nešto oduševljena, ima grešaka. Iako, u cjelini, nije loš za početak.
Što se tiče životinja, dobar zoogeografski pristup ima knjiga "Životinjski svijet" u izdanju Naklade Neretva, gdje je svaki kontinent iscrtan na 2 strane s detaljnim popisom životinja koje ondje žive.
A što se tiče same geografije... kod nas je najviše interesa privlačio Timesov Atlas svijeta za odrasle![]()
Meni nije loš, ali bi mi bilo draže da ima više podataka i znanstveniji pristup.
Što me zapravo potaklo na pitam - zašto ne nabavite neki školski atlas svijeta koji bi bio upotrebljiv za cijelu obitelj? Petogodišnjaku bi taj već itekako bio interesantan, ne trebaju mu više samo zanimljive sličice...
koliko se sjecam ima slatke ilustracije, svaki kontinent obradjuje - obicaje, zivotinje, biljke, bio nam je super
(a meni je uzasno smetala neka tiskarska greskica na omotu, nadam se da tog vise nema)
sad si me sjetila da ima gresaka :fakat
i to nekih cudnih, jel da?
Da, na karti SAD-a države su popisane abecednim redom kako bi se zvale na hrvatskom, a redni brojevi su ostali prema francuskom izvornikuNika prvotno napisa
![]()
daaa, pa umjesto kalifornija pise kolorado
ali ni ja nisam isla povezivat![]()
Atlas - odmah onaj za odrasle... i to neki prastari(moram kupit novi).
A tih pogresaka po djecjim enciklopedijama (pogotovo prijevodi s francuskog) ima tak puno da sam i prestala pamtiti... Kad nesto kupujem, jos i pazim, ali znamo dovuci toga iz knjiznice, a ono unutra recenica datebogsacuva... Zapamtih da je negdje pisalo da pcela NESE jaja!![]()
Angie75 prvotno napisa
![]()
potpisujem
p.s. ja ga nisam ni čitala ni pregledavala pa ni greške uočila, ali sad kad dođem doma......
tko se sjeća jel možete napisati koje su još pogreške osim kolorado/kalifornija
Mi dobili za 5. ročkas Zemljovid svijeta u kockama (iz TL-a).
Zanimljiv je, na sredini knjige je "rupa" u koju slažeš 9 kocaka. Ima ukupno 6 slika za 6 kontinenata. Uz to dobiješ i kartu svijeta s naljepnicama (koje se BTW mogu nanovo lijepiti) i one predstavljaju životinje, poznate građevine, suvenire i sve što je karakteristično za neko određeno mjesto na karti. Uz to su i dva seta kartica (neka vrsta pitanja), ali to je za školsku djecu. I kocke su namteške i obavezno moramo to zajedno slagati. Ali, s obzirom da se s kartom svijeta nismo dosad susreli, ovo je baš zanimljiv način upoznavanja i L. rado lista i lijepi.![]()
A dobar globus, sa svjetlom (da ga upalis pa svijetli iznutra da se bolje vidi)?
Globus imamo, ali globus je premali, ne raspoznaju se baš države, rijeke, planine i sve ono što bi on želio. Dobar je za percepciju smještaja i izgleda kontinenta, ali to smo savladali. Sada bi ipak malo detaljnije...rijeke, glavne gradove i sl.