Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Komplikacije i godišnji

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Komplikacije i godišnji

Ako mi netko može pomoći ili je bio u sličnoj situaciji. Trenutno sam na čuvanju trudnoće (otišla odmah nakon godišnjeg u srpnju jer sam imala problema). Godišnji nisam iskoristila u cijelosti (ostalo mi 14 radnih dana). Zanima me mogu li to sad ikako iskoristiti prije negoli rodim (termin mi je sredina ožujka), a da mi se ne smanji naknada kad rodim. U mojoj me firmi uvjeravaju da kod prekida komplikacija imam manji prosjek i manju naknadu. I mogu li mi u firmi (radi se o državnoj službi) uskratiti taj godišnji (nisam ga ni uzimala kao nastavak godišnjeg u ljetu jer to nije bilo moguće - tad su svi bili na godišnjem i jedina mogućnost je bilo bolovanje, a morala sam mirovati). Nadam se da nisam previše zakomplicirala. Unaprijed hvala.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Općenito govoreći:
    možeš se dogovoriti sa svojim dr da napravite prekid u bolovanju jer ćeš iskoristiti godišnji pa ionako nećeš biti na poslu. Za prekide u korištenju neke vrste prava (npr. bolovanje, rodiljni) koji su kraći od 30 dana (znači iznose najviše 29 kalendarskih dana) neće se provoditi novi obračun naknade.

Što se tiče tvojeg poslodavca, pravo na godišnji imaš, ali kad ćeš ga ostvariti to se ipak moraš dogovoriti sa poslodavcem.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Puno hvala, već sam se pomirila da mi je taj godišnji propao, možda ga ipak uspijem iskoristiti.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mala ispravka - korištenje rodiljnog dopusta smatra se nastavnim bolovanjem (bez obračuna novog prosjeka) samo ako se ne rodiljni nastupa direktno sa bolovanje - bez ijednog dana prekida.

onih 29 dana prekida ostalo je samo kod bolovanja po istoj osnovi

novi pravilnik
    http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_67_1612.html

čl.90.st.5
    (5) Iznimno od odredbe stavka 2. ovog članka pod neprekidnim bolovanjem smatra se i bolovanje zbog korištenja rodiljnog dopusta na koji osiguranica nastupa neposredno (bez i jednog dana prekida) nakon korištenja bolovanja iz članka 26. točke 6. Zakona, nakon završetka, odnosno prekida roditeljskog dopusta ili dopusta radi njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, ako je to za osiguranicu povoljnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •