mi nemamo oglasnu plocu, ali nasa je zgrada mala i svi se poznajemo. neki su stanovi prazni, pa nismo imali puno posla - sve smo obavijestili da pocinjemo s radovima.
ali prasi se grdo, usprkos svemu.
mi nemamo oglasnu plocu, ali nasa je zgrada mala i svi se poznajemo. neki su stanovi prazni, pa nismo imali puno posla - sve smo obavijestili da pocinjemo s radovima.
ali prasi se grdo, usprkos svemu.
Trebala bih preporuku za majstora (firmu) koja će nam napraviti klizna vrata staklena, ali da imaju drveni okvir da odvojimo boravak od kuhinje.
Hvala
Natalija prvotno napisa
www.abs.hr
mm želi drvene prozorske okvire, a ja nekakon navikla da u zadnje vrijeme svi imaju pvc, pa se premišljam! :?
ja sam se premisljala kad smo poceli s mijenjanjem prozora, prije cca tri godine. dosla sam do zakljucka da su kvalitetni drveni prozori zdraviji, ljepsi, bolji izbor od pvc-a. ali i daaaaleko skuplji.
pa sam se ipak odlucila za pvc. i dosad nisam pozalila uopce.
X. Mi smo u stanu ostavili drvene okvire - uređeni su, prekrasno izgledaju i funkcioniraju. PVC prozori hermetički zatvaraju, a to mi se ne sviđa.NanoiBeba prvotno napisa
ovo ti nikada ne smije biti referentna točkabucka prvotno napisa
nasi imaju takve okove da se mogu zatvoriti, ali malo zraka prolazi. mogu se i sasvim zatvoriti.Zdenka2 prvotno napisa
Mi nemamo.bucka prvotno napisa
![]()
I novi drveni prozori hermetički zatvaraju, brtve kao i PVC.Zdenka2 prvotno napisa
da, gita, ali drvo 'dise'gita75 prvotno napisa
ja sam dugo razmisaljala o PVC ili Al stolariji, ali nakon dugo surfanja, raspitavanja i osjecaja u prostoru u kojem je takva stolarija sad bi stavila samo drvenu. iako trenutno one preuredjujem, ali nadam se da uskoro budem.
Znam da diše, ali to disanje bi me previše koštalo...ivana7997 prvotno napisa
mi smo kupili ove:
http://www.kontinental.biz/index.html
istina samo dva, jer više nismo imali novaca
Nije isto; sasvim je drugačiji, zagušljivi osjećaj u prostoru s PVC prozorima. Kvalitetni drveni prozori "dihtaju", ali ipak puštaju malo zraka.gita75 prvotno napisa
vidite kako je edukativan ovaj topic!![]()
ja mislila da "svi" imaju pvc jer je bolji!!![]()
daklem, uzimamo drvene!!![]()
Tocno tako!Zdenka2 prvotno napisa
I ja sam patila za PVC-ima dok ih nisam dozivjela. Zbilja nema do drvenog, ali kvalitetnog drvenog
Kad smo prije 5 godina preuređivali stan, inzistirala sam na drvenima , ali sam se pokajala... Koliko god bili prekrasni, s vanjske strane su se jako oštetili od kiše i sunca, iako smo ih još dodatno dali lakirati i zaštititi.
Da stvar bude gora, u sredini (gdje se spajaju lijevo i desno krilo) su se ove godine nekako razdvojili što smo skužili tek kada nam se tokom jače kiše kroz njih ulila barem litra vode![]()
Da opet kupujemo, što će nam vjerojatno trebati brže nego bi to htjeli, tražili bi prozore koji su iznutra drveni, a izvana alu-pvc (kao što su npr. Veluxovi krovni).
Maya_78.. mi smo od knaufa napravili takav zidani tuš i to prije 6 godina- zadovoljni smo iako su nam pločice kvazi mozaik, pa se bogme naribamo fuga, ali staklena vrata niti nemamo jer nam je "ulaz" širok samo 60tak cm... sad bi tu prikeljila slikicu da vidiš, ali nemam blage kak se to radi
![]()
i kod nas su prozori kontinentalovi i super izgledaju.NanoiBeba prvotno napisa
mana im je sto znaju orositi, bas kao pvc. mozda zato sto su bajcani?
Mi imamo u dijelu stana takve krovne, ali nikad ne zatvaramo do kraja, osim kad idemo na godišnji odmor - uvijek ostaje otvoren onaj njihov odušak. Inače, to su odlični prozori.mommy_plesačica prvotno napisa
Ostali prozori su drveni; ne pokazuju znakove oštećenja, a od velikih kiša zaštitimo ih roletama.
Ne zaboravite za zatvore i takve stvari uzeti račun na ime onoga na koga glasi stan zbog povrata poreza.
Imam i ja pitanje oko uređenja, odosno popravka.
Mami su se odlijepile ploćice u kupaoni, našla je i majstora koji će joj to srediti, ali kaže čovjek da je išao kupiti karton i - nema.
Kažem ja, ma daj, pa tih pločica ima svugdje. I danas obiđem par prodavaonica, a oni meni da se to više ne proizvodi. I da ako želim mogu probati naručiti i da ću čekati minimalno mjesec dana. Da uopće ne znaju tko bi to imao na lageru u Zg. :shock:
I da ih zovu i škole i vrtići i traže te vulgaris pločice, ali nix.
Moje pitanje je:
a) jel netko kupovao u zadnje vrijeme pa zna gdje ima, trebale bi mi sjajne 15x15 cm (ma može i mat)
b) jel nekom ostalo od preuređnja koja kutija pa da se dogovorimo
ti se šališ, jelda?
na hrvatskom tržištu se prodaju pločice barem 150 različitih proizvođača.
a ti daš samo dimenzije.
misliš da je dovoljan opis "vulgaris pločice"?
ne treba racun glasiti na onoga na kojega glasi stan, pogotovo ako je taj nosilac kredita. jer ce kamate vjerojatno dosegnuti onih 12000 kn i nece biti nis od tog racuna.Drimm prvotno napisa
kod nas je mm nosilac kredita, a ja vec godinama podnosim racune za prozore, vrata i sl. samo trebam predociti gomilu dodatnih dokumenata - vjencani list, ugovor u kupoprodaji stana, izjavu da nemam druge imovine, izjavu da u tom stanu stalno boravim i ne znam sto jos, ali smislit ce oni vec![]()
zaboravila sam reci, stan glasi na mm-a.
Mislim da za povrat poreza nije dovoljan samo račun od prozora nego i od onog koji ga ugrađuje
Da, mi nemam rolete. Vjerojatno ne bi tako izgledali da ih možemo zaštititi.Zdenka2 prvotno napisa
racun za prozore i ugradnju, dadaNanoiBeba prvotno napisa
i za protuprovalna vrata i ugradnju
ako samo kupis negdje bilo sto od toga pa ugradjujes sam ili ti netko u fusu obavi, nista od povrata
Pa da, da dodam sjajne?apricot prvotno napisa
![]()
Prilično sam sigurna da se ne bi primijetilo da su nekog drugog proizvođača.
Ustvari ne znam ni tko je bio prvi proizvođač jer stan ima 20-ak godina, no kad smo n ešto bili već popravljali uzeli smo od Orahovice i dobre su. No nema ih više.
Vjerujem da tebi ovo zvuči nevjerojatno jer se kužiš u tvrdoću, vjerojatno vidiš i razlike, ali ja jednostavno vjerujem da bi bilo kakve bijele tih dimenzija odgovarale.
A za povrat poreza, vidim da znate više detalja od mene, samo sam htjela skrenuti pažnju da se za te neke veće stvari krov/prozori i sl. može dobiti povrat porza.
I znam da mi je kuma pričala da kuća glasi na svekre, a račun na nju, a nije etažirana...bla, bla...i nisu mogli dobiti povrat (ili ih jenetko krivo informirao), a za bračne drugove, da, samo treba više papirologije.
a debljina?
ako su tvoje od npr. 7 mm, a ja ti dam od 11 imat ćeš lijepe skokove na zidu.
Hm, nisam znala a to da imaju različite debljime.apricot prvotno napisa
![]()
Naručili ih kod feroterma, može se naručiti i kod termocommerca.
joj, joj... od tebe čovjek dobije glavobolju![]()
to ti je kao da ti kažem da mi kupiš čokoladu. ti pitaš koju, a ja kažem da je ima u interšparu i konzumu, da je od 100 grama i da ima ljubičasti omot.
i to je sve.
lijepo uzmi pločicu i uputi se po trgovinama keramike pa neka prodavači vide što možeš uzeti.
15x15 ti ima Marazzi, i sjajne i mat.
Ali, nema na lageru.
Sve se naručuje i čeka 4 - 6 tjedana.
da li vam je ta širina premala? ja mislim napraviti 70x90 s tim da bi se možda ulazilo u manjem dijelu iako iimam mogućnost i može na većemmio-mao prvotno napisa
(za sliku mislim da moraš dat neki link uploadane slike na Picasu, Fotki ili slični preglednik... čekam?)
apri, da li slučajno znaš koliko koštaju (cca) ove Marazzi pločice:
http://www.marazzi.es/marazzi_es/es/...35&nome=TANDEM
(koji cjenovni rang, oko 300-400 ili 600-700?)
maya_78
Tnx za uputu ali sam u međuvremenu skužila da mi je crko blic na fotiću, a na jedinoj fotki kupaone iz tog kuta klinci prekrivaju cijeli ulaz
. Ne, nije nam preusko i točno je 60cm (jedino kaj pred kraj trudnoća nisam mogla ulaziti bočno
). Taj zid sa otvorom (i 1 štengom) je od knaufa sa par "prozorčića" od staklene cigle, koji su ujedno i police!
bit će kad popraviš fotić... mi imamo extra malo kupatilo i ovo mi se čini kao ušteda prostora, ne želim staklena vrata jer imam feeling da bih se osjećala ko slon u trgovini staklom (jel' se tako kaže?)
![]()
Ma i naše je takvo. Izgleda kao uski hodnik na kraju kojeg je taj knauf zid/tuš
koliki je stan i koliko vas to košta?ivancica prvotno napisa
nas na proljeće čeka ista stvar (bez vanjske stolarije, ona je mijenjana nedavno), ali razmišljamo da veći dio posla odradimo sami (znamo postavljati knauf, laminat, izbijati zidove i stara vrata, gletati, krečiti, raditi namještaj...)
tko ima za preporučiti firme 'ključ u ruke' i naplaćuju li isti dolazak i izradu ponude (da vidimo za što da se odlučimo)?
inače, kupaonu kompletnu (odbijanje starih pločica, i postavljanje novih, izmiještanje priključaka) ipak bismo prepustili majstorima...
preveliki kredit mi daješMaya_78 prvotno napisa
![]()
ali, sudeći po slici, svakako u ovaj niži razred, ne vidim na njima ništa što bi dizalo cijenu. (ne znam za tu borduru, to se komadno plaća)
neće ti naplatiti izlazak na teren i izradu ponude (imaš li dokaznicu)miha prvotno napisa
bore se za posao
iako, ne znam što će ti dokaznica/troškovnik ako radiš samo kupoanicu, to ti onda kaže kollika mu je cijena po kvadratu i gotovo
a električar da paušal
većim firmama koje rade "ključ u ruke" se ne isplati dolaziti samo zbog kupaonice :/
nisi pitala mene, ali mi radimo slicno, kosta nas cca 400 eura po kvadratu + plocice, sanitarije, parket itd.miha prvotno napisa
ma vidim ja da ti "poznaš" Marazzi pločice u dušuapricot prvotno napisa
![]()
pojasni pojam 'dokaznica' :/apricot prvotno napisa
ma, nisam mislila na 'ključ u ruke' samo za kupaonicu, nego za sve pa da onda vidim koliko bi me koštalo i za koju varijantu (sami ili angažirati nekog) da se odlučimo.
za sada nemam nikakvu predodžbu koliko bi cijeli taj sport koštao...
dokaznica je ono što vi zovete troškovnik
a troškovnik su samo izbačene cijene
lažu oni koji kažu da se uređenje stana smatra slatkom brigom!!![]()
bucka, i ja sam to mislila, ali sam nazalost stekla neke druge brige netom nakon pocetka adaptacije, pa ti mogu reci da je ipak istina to sto kazu
da li netko ima ideju (slikice?) kako se maštovito (ali JEDNOSTAVNO) može riješiti rasvjeta ako se spuštaju stropovi (gipsane ploče!)