a sad malo skrecem sa teme![]()
STA MISLITE O STAKLENOM STOLU U BLAGOVAONI????SVIDJA MI SE CRNI,ALLI ZNAM DA JE TO PUNO PRASINE I DECIJE "sapice" po tome.....
kakve vi stolove imate i naraVNO STOLICE?one od eko koze/koze ili????
a sad malo skrecem sa teme![]()
STA MISLITE O STAKLENOM STOLU U BLAGOVAONI????SVIDJA MI SE CRNI,ALLI ZNAM DA JE TO PUNO PRASINE I DECIJE "sapice" po tome.....
kakve vi stolove imate i naraVNO STOLICE?one od eko koze/koze ili????
sad imam kut u kuhinji na koji smo jakooo navikli)sve pospremino u nju)))
a sad bi to menjali :?
mi upravo kupujemo stol i stolice, bit će od masivnog drva
I ja razmišljam o novom stolu i stolcima (ili cijeloj kuhinji) ali nikako da se odlučim...
Razlozi: Stol je iz 30-tih godina prošlog stoljeća (i tisućljeća), muževi nono i nona su to nabavili second-hand kad su se ženili... Ništ ekstra, nije to nikakav antikni namještaj, ali je od hrge drveta (s grdim nogama ofarbanim uljanom bojom) i nekak mi ga se ne da van iz kuće... Stolce bih još i promijenila, ali stol... ne mogu se odlučiti da ga dam iz kuće van.
Na tom stolu sam samo ja izmijesila toliko kolača, moja djeca crtala u beskraj, obučen je voštanim platnom i čvrst da podnese i kad se ja sa svojih 85+ kg popnem na njega... Ne znam. :/
Sve mi se čini da će stol ostati, noge ćemo urediti (oguliti i prefarbati) jer ne mogu si zamislii da razvlačim štrudlu na nečem staklenom.
Lijepo je to, nije teško ni za održavanje, ali.... već godinama se tak spremam na ugradbenu kuhinju pa mi se ne da mijenjat staru jer mi se čini da bih se u nekoj šminkerskoj osjećala sputanom, a u ovoj nemilosrdno režemo bundeve za noć vještica, kuhamo pekmeze i džemove, pečemo sve što nam padne na pamet, krojimo i šijemo... Živimo u toj prostoriji. A staklo mi se nekak ne uklapa. Ako novi stol, ondak potpis pod Lutonjicu - masivno drvo!![]()
a čuj, sve ovisi o tome što se tebi sviđa.
ako ti se sviđa staklo nema razloga da ga ne nabaviš.
isto tako sa stolicama. samo moraš paziti na visinu stola i stolica. da ti se ne dogodi da ti je stol previsok/prenizak u odnosu na stolice.
sve koje znam da imaju staklo, zadovoljni su.
ja nisam baš ljubitelj stakla, meni je drvo zakon. daje mi neku toplinu...ne znam.
Peterlin, ja ti imam ovo za raditi sa tijestom u kuhinji. Meni je to super jer ne uprljam stol a dovoljno je veliko da možeš raditi što te volja od kolača.
http://www.zubic-vila.com/images/Das...%20tijesto.jpg
Mi sad imamo kombinaciju iverice i metalnih nogica za stol i stolice od eko kože. Kupili smo baš novi stol koji je od bijelog i sjajnog medijapana isto s metalnim nogama, moderniji izgled. To mi se uklapa u koncepciju kuhinje koja je skroz moderna isto. Stolice nikako naći da mi se u potpunosti sviđaju.
Gledala sam neke od calligarisa koje mi se uklapaju, ali još bih malo tražila.
http://international.calligaris.it/c...ic/Jam/2/12/79 Ove koje sam si ja vidjela su pink/limeta zelena ili narandžaste. Ne znam koje su mi ljepše.
Koliko stolica mora "viriti" iznad stola da bi to bilo usklađeno? Ima neko pravilo?
Fala na ideji o daski. Već ja to dugo mjerkam jer mi je onak, retro... sjeća me na djetinjstvo. Moram naći mjesta za to u ionako pretrpanoj nastambi.
A ovo mislim da je pitanje ergonomije svakog pojedinog komada namještaja (tj. pitanje je koliko treba bit visok stol ili naslon stolca da čovjeku bude udobno). Kad naiđe Apricot, vjerojatno će znati bolje objasniti.ivancica prvotno napisa
točno tako samo bih dodala (dok ne naiše Apricot) da nije bitan samo naslon nego i dio na kojemu se sjedi. ako je stol visok (kao npr. moj) ne možeš kupiti normalne stolice, nego ti i ne moraju biti visoke (ne nužno naslon, to ovisi o ukusu, nego sjedeći dio) da ti stol ne dođe do, npr. iznad sisa pa ne možeš uopće normalno jestiPeterlin prvotno napisa
moja sestra ima iz calligarisa ovakve ali bež. i baš su simpa (i super pašu uz stakleni stol).
ali su skuuuupeeee za poludit. mislim da je 1 oko 1500kn, meni je to stvarno malo previše za stolicu :/
I meni je skupo. Ali, u Themelii ako platiš gotovinom imaš dobrani popust. A i ove moje su ipak malo jeftinije.puntica prvotno napisa
![]()
i ja bi stakleni stol. ove godine sigurno nece doci na red, mozda dogodine :/
stolice smi kupili, stol je ostao stari, drveni. dajte koji link na moderne stolove
hm... onako kiwi zelene od eko koze sa metalnim nogama, nisam nasla na netu slicnu sliku. kuhinja je crvena od sjajnog mediapana.
onako,"stilski"(spin valis) ili da je samo masivno svetlije drvo??Lutonjica prvotno napisa
Ja bih u kuhinju mozda okrugli stol ali da se moze napraviti i ovalni da bude,zbog mesta,pa takve "modernije " bas i nisam nasla!
Imate najmještaj od Peter van Dongena u Geliju u Đakovu. Ima stvarno fenomenalnog namještaja od masivnog drveta uključujući i stolove.
Iako nije moj stil, par komada me doslovno oborilo s nogu. Samo dio onoga što je izloženo u salonu ima na njegovoj web stranici:
http://www.petervandongen.com.hr/