-
Urin i urinokultura
Cure, nalaz urina mi izgleda ovako
Nešto bakterija
Leukociti od 5-10
Eritrociti od 1-3
moja ginekologica mi kaže da je to normala za trudnice, ali mene ipak bolucka mjehur...u ponedeljak idem vadit 2 put urinokulturu, pa da ipak ja to vidim...ima li ko savjet?
-
Meni je pomgao čaj od brusnice.
-
the girl-možda se nisi dobro oprala pri uzimanju urinokulture,ali ovaj tvoj nalaz ne izgleda kao urinokultura već kao kemijska pretraga urina-jer da je urinokultura ne bi pisalo -nešto bakterija-već bi pisalo sterilno ili nesterilno i po kojoj bakteriji nesterilno te treapija preporučena.
ako imaš bolova učini urinokulturu.
-
Sorry krivo sam se izjasnila ovo je Urin, a Urinokulturu sam tek počela davat....boli me mjehur i nisko leđa...sve povremeno, strah me neke zeznute bakterije jel mi može napravit veliku štetu, s obzirom da sad moram čekat vikend da prođe...
-
ma ne brini. nalaz ti nije nista posebno. pij brusnicu i cekaj rezultate urinokulture. nema sta tu biti, a da se ne bi dalo rijesiti s kurom antibiotika (koje mozes uzimati u trudnoci).
meni je nalaz urina svaki put neki takav, a ni prije trudnoce nije bio puno bolje. to sto te boli moze biti povezano i s mjehurom, ali i sa samom trudnocom. tak da samo uzimaj brusnicu i izbjegavaj kofein. on nije dobar za mjehur
-
nalaz urinokluture loš, bakterija more i escherihija-ali sve prošlo uredno uz terapiju antibioticima (trudnoća i porod)
-
i meni je biokemijski nalaz urina bio koma. ginekolog odmah dao antibiotike, i bez urinokulture. Ja nisam ih htjela piti i sama napravila urinokulturu (sterilna), i još dva puta ponovila urin (prvi puta odmah za dva dana, a drugi puta za 10 dana) i sve bilo u redu.
izgleda da nisam dobro uzela urin, srednji mlaz, oprati se prije, itd. Baš sam blesava, ali nisam znala da se i za taj obični urin (a ne samo urinokulturu) treba uzeti srednji mlaz...
u međuvremenu pila brusnicu, tone tekućine, vitamina C... i sve u redu.
-
Ma mene brige najviše to što tu i tamo osjećam neku bol i grčenje na predjelu mjehura...eto sutra bi mogla znat nalaz urinokultre, pa ćemo vidit...a pijem 3 čaše brusnice od enciana? Mislim da ne smijem više...a ostalo voda? Jel to ok?
-
ak je to ona koncentrirana brusnica od enciana pij 2 čaše (piše ti na kutiji koliko smiješ), ali mislim da je 2. brusnica ti je kisela i ako pretjeraš poremetit ćeš kiselost, a to ti može dovesti do stvaranja gljivica pa ne pretjeruj. uglavnom 2 litre tekućine na dan, ali izbjegavaj kavu i gazirano. najbolje bi bilo piti vodu+brusnica. to će ti biti sasvim dovoljno. i ne brini, šta god da je - riješit će se. ako uopće nešto je. u trudnoći je normalno da te stalno nešto boli na sitno
-
Urinokultura mi je ok, nema ništa.... kao rezistentna flora distalne uretre...tako nekako a bakterije obične 10 na 4...a valjda su to one normalne....iskreno sad više nisam sigurna jel to bio uopće mjehur il moja crijeva....koja mi prave dramu skupa sa želudcem od početka trudnoće.... pila sam da do 3 čaše čaja od brusnice encian...soka od brusnice i vode....
-
Opet mi se nešto urin zamutio bakterijama, al veli dr da nije za antibiotik već za puno čaja.
E sad, ja pijem čaj 100% brusnica (ne znam od koga je), al vidla sam da Holyplant ima neki urološki čaj koji mogu piti trudnice uz liječnički nadzor.Pa mi sad to nije baš jasno. Jel to onda se može piti ili ne?! Gledala sam sastojke, ali mi oni baš ništa ne govore. :/
-
meni je isto tako otprilike bio nalaz urina, kad sam napravila urinokulturu ispalo je da imam e.coli. i dobila antibiotike.
pij puno caja od brusnice, a kad ti se to zgadi onda bar vode...i cekaj nalaze urinokulture, nadam se da ce ti biti dobri
evo ja sutra idem vidit kakkav je moj poslije antibijotika i nadam se da je neš bolje iako imam filing da nije sve riješeno ;(
-
-
Imaš i kapsule od brusnice. Meni ih je moja ginekologinja odobrila u trudnoći.
-
ma pijem ih, stavlljam acidosalus vaginalete, pijem acidosalus....na kraju mi je izgleda skočila, za jedan gore....pa poludit ću
pa čemu onda antibijotici i tone čaja i ništa slatkog ne jedem....užas
-
evo danas mi dr.dao novocef 500 mg 2x dnevno 10 dana....valjda će sad biti bolje
kaže meni gin....samnite sex, a ja njemu na to....ma koji sex, tog već nema.....ovaj je umro od smijeha
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma