Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Urin i urinokultura

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Urin i urinokultura

Cure, nalaz urina mi izgleda ovako

Nešto bakterija
    Leukociti od 5-10
    Eritrociti od 1-3

moja ginekologica mi kaže da je to normala za trudnice, ali mene ipak bolucka mjehur...u ponedeljak idem vadit 2 put urinokulturu, pa da ipak ja to vidim...ima li ko savjet?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Meni je pomgao čaj od brusnice.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

the girl-možda se nisi dobro oprala pri uzimanju urinokulture,ali ovaj tvoj nalaz ne izgleda kao urinokultura već kao kemijska pretraga urina-jer da je urinokultura ne bi pisalo -nešto bakterija-već bi pisalo sterilno ili nesterilno i po kojoj bakteriji nesterilno te treapija preporučena.
    ako imaš bolova učini urinokulturu.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sorry krivo sam se izjasnila ovo je Urin, a Urinokulturu sam tek počela davat....boli me mjehur i nisko leđa...sve povremeno, strah me neke zeznute bakterije jel mi može napravit veliku štetu, s obzirom da sad moram čekat vikend da prođe...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma ne brini. nalaz ti nije nista posebno. pij brusnicu i cekaj rezultate urinokulture. nema sta tu biti, a da se ne bi dalo rijesiti s kurom antibiotika (koje mozes uzimati u trudnoci).
    meni je nalaz urina svaki put neki takav, a ni prije trudnoce nije bio puno bolje. to sto te boli moze biti povezano i s mjehurom, ali i sa samom trudnocom. tak da samo uzimaj brusnicu i izbjegavaj kofein. on nije dobar za mjehur

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

nalaz urinokluture loš, bakterija more i escherihija-ali sve prošlo uredno uz terapiju antibioticima (trudnoća i porod)

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i meni je biokemijski nalaz urina bio koma. ginekolog odmah dao antibiotike, i bez urinokulture. Ja nisam ih htjela piti i sama napravila urinokulturu (sterilna), i još dva puta ponovila urin (prvi puta odmah za dva dana, a drugi puta za 10 dana) i sve bilo u redu.

izgleda da nisam dobro uzela urin, srednji mlaz, oprati se prije, itd. Baš sam blesava, ali nisam znala da se i za taj obični urin (a ne samo urinokulturu) treba uzeti srednji mlaz...

u međuvremenu pila brusnicu, tone tekućine, vitamina C... i sve u redu.

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma mene brige najviše to što tu i tamo osjećam neku bol i grčenje na predjelu mjehura...eto sutra bi mogla znat nalaz urinokultre, pa ćemo vidit...a pijem 3 čaše brusnice od enciana? Mislim da ne smijem više...a ostalo voda? Jel to ok?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ak je to ona koncentrirana brusnica od enciana pij 2 čaše (piše ti na kutiji koliko smiješ), ali mislim da je 2. brusnica ti je kisela i ako pretjeraš poremetit ćeš kiselost, a to ti može dovesti do stvaranja gljivica pa ne pretjeruj. uglavnom 2 litre tekućine na dan, ali izbjegavaj kavu i gazirano. najbolje bi bilo piti vodu+brusnica. to će ti biti sasvim dovoljno. i ne brini, šta god da je - riješit će se. ako uopće nešto je. u trudnoći je normalno da te stalno nešto boli na sitno

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Urinokultura mi je ok, nema ništa.... kao rezistentna flora distalne uretre...tako nekako a bakterije obične 10 na 4...a valjda su to one normalne....iskreno sad više nisam sigurna jel to bio uopće mjehur il moja crijeva....koja mi prave dramu skupa sa želudcem od početka trudnoće.... pila sam da do 3 čaše čaja od brusnice encian...soka od brusnice i vode....

tinaka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Opet mi se nešto urin zamutio bakterijama, al veli dr da nije za antibiotik već za puno čaja.
    E sad, ja pijem čaj 100% brusnica (ne znam od koga je), al vidla sam da Holyplant ima neki urološki čaj koji mogu piti trudnice uz liječnički nadzor.Pa mi sad to nije baš jasno. Jel to onda se može piti ili ne?! Gledala sam sastojke, ali mi oni baš ništa ne govore. :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni je isto tako otprilike bio nalaz urina, kad sam napravila urinokulturu ispalo je da imam e.coli. i dobila antibiotike.
    pij puno caja od brusnice, a kad ti se to zgadi onda bar vode...i cekaj nalaze urinokulture, nadam se da ce ti biti dobri
    evo ja sutra idem vidit kakkav je moj poslije antibijotika i nadam se da je neš bolje iako imam filing da nije sve riješeno ;(

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo došao nalaz e. coli još nije otišla....10 na 4 je, joj tak sam tužna, nadala sam se da je ipak neće biti
    sutra ću vidjeti što će mi reći ginić....samo da bebi bude dobro, ne bi htjela da i nju maltretira

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Imaš i kapsule od brusnice. Meni ih je moja ginekologinja odobrila u trudnoći.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma pijem ih, stavlljam acidosalus vaginalete, pijem acidosalus....na kraju mi je izgleda skočila, za jedan gore....pa poludit ću
    pa čemu onda antibijotici i tone čaja i ništa slatkog ne jedem....užas

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo danas mi dr.dao novocef 500 mg 2x dnevno 10 dana....valjda će sad biti bolje
    kaže meni gin....samnite sex, a ja njemu na to....ma koji sex, tog već nema.....ovaj je umro od smijeha

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •