Ja se slazem s Martom.

Kao mama djeteta kojem curi nos bukvalno od oktobra pa do aprila, tj nekad curi a nekad kise mjesecima i izbacuje, apsolutno nisam nikakvu razliku primjetila ako se kapa fizioloska otopina.

Puno raznih doktora u puno raznih drzava su mi rekli da pretjerano kapanje nije dobro. Em sto hoce ostetiti sluznicu nosa(po nekad cak do granice da kasnije djeca nemaju osjetilo mirisa) pa do cinjenice da je vazno izvuci sve to a ne jos nesto trpati u nos.

Ja sam se uvjek cudila kako moja Annabel nikad nije imala zeleno iz nosa a druga djeca da, dok se Noah nije rodio

Dakle kad moj Noah kihne(kako Marta rece jednom) ono sto izbaci iz nosa odskoci od poda

I to je ustvari najbolji nacin da se sve to izbaci. Svaka mama se on strecne kad djeca krenu kihati ali to je ustvari super jer se tako ciste.

Ja kod Noah to izvlacim a najcesce je dovoljno da jednom povucem s pumpicom i izazovem kihanje i onda on to sa dovrsi.

Fiziolosku koristim samo prije spavanja ali prije toga ga recimo okupam i naparim kupaonu dosta tako da se sve to i samo omeksa.

Potpisujem Martu i za balzame. Treba jako jako biti oprezan s tim balzamima.