Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: hipospadija

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno hipospadija

Moj sin moara ići na operaciju hipospadije pa me zanima dali je netko imao takvu operaciju u Rijeci u bolnici na Kantridi?Čula sam da su bili na usavršavanju i da imaju dobre rezultate.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nemam iskustva (još), ali i nas vjerojatno čeka ista operacija u istoj bolnici.
    inače idemo kod dr. Nikolića na kontrole. on još uvijek nije siguran je li operacija potrebna ili nije, jer se radi o nekom blažem obliku.
    naručeni smo u 11. mjesecu na pregled, pa ćemo konkretno znati.

ja vjerujem da rade dobar posao, dr. Nikolić mi baš nekako ulijeva povjerenje...i vjerujem da iskustva ima, jer hipospadija nije baš tako rijetka kako sam u početku mislila.

ja vam želim da sve prođe ok.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno hipospadija

Do nedavno su za hipospadiju radili dvije operacije i znalo se dešavati da im se otvaraju rupice pa mokraća izlazi kao na sito(cjedilo).Mi smo već našli drugu ustanovugdje rade operaciju u jednom zhvatu i unaprijedili su zahvat ne dolazi do tih rupica.Medicinski se zovu fistule.
    Mi ćemo na kontrolu negdje krajem jedanajstog mjeseca.Meggie34 pitajte ako budete u mogućnosti doktora kakvi su im rezultati.Javite se onda molim vas

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hoću, naravno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo moj maleni je upravo operiran na Kantridi, još smo u bolnici, sutra mu vade kateter i prekosutra bi trebali ići doma. Koliko sam shvatila da li će doći do fistula ili ne treba počekati još neko vrijeme jer se one mogu javiti i kasnije. Izvodi se samo jedna operacija (bar za ove lakše slučajeve), pretpostavljam ako je slučaj teži da se jednostavno ne može sve obaviti odjednom. Bio je i jedan gostujući kirurg, koji je navodno stručnjak u tom području i koji je operirao s dr. Nikolićem. Kako je prošlo mogu ti reći tek za mjesec dana ili sl. jer sutra će moj maleni prvi put sam pišati

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno hipospadija

Hvala na javljanju.Jako me zanimaju sve pojedinosti jer nas to čeka.Kako je maleni dali se žali da ga boli?Dali je još netko s vama koji je imao takvu operaciju.Pitam jer je jednom doktor rekao da obično rade više operacija.Koliko se ostaje u bolnici poslije operacije?Želim vam što prije da izađete i da se maleni što prije oporavi!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Eto nas doma. Moram reći da je moje dijete bilo jako jako hrabro, zovem ga hrabar dabar Ukupno ih je 4 operirano sad, on i još jedan maleni dečko su zajedno bili u sobi. Nisu se žalili na bolove dok ih nitko nije diralo, tome sam se najviše iznenadila, ali čim bi ušla kakva sestra i krenula im nešto raditi nastala bi dreka (sirotići maleni, bili su u šoku). Uglavnom, prvih 7 dana bili su vezani za krevet zbog katetera i infuzije (noću doslovce vezani da ne bi iščupali kateter ili oštetili miša), a 8. dan nakon vađenja katetera moj je maleni jedva dočekao da se digne iz kreveta, ni sad ga doma ne mogu zaustaviti. Cimer nije htio ni stat na noge. Sve ovisi o djetetu. Najgore je bilo prvo previjanje i vađenje katetera, to ih je bolilo. Maleni je pišao bez problema, nije ga bolilo, dok je cimer imao problema. Opet, ovisi o djetetu i operaciji, jer ipak ima razlike.
    Eto, ne znam što te još zanima, ja sam jako zadovoljna ishodom za sad, mlaz mu je super, mišić ravan, jedino ne da da se ni dirne miš, ne da mi ni previti se... I jako su hrabri i dobri ti dečki bili, još ne mogu doći sebi kako su oni to sve dobro podnijeli

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Hvala baš me zanimalo da se mogu pripremiti na sve.Mi smo nedavno imali operaciju spuštanja testisa a to spada u lakše operacije pa je sve super prošlo isto se nije žalio ništa ali to je kao manja operacija.Bojala sam se kako izgleda ova veća ali sad mogu predvidjeti što nas čeka.Kad morate na kontrolu i dali imate kakve preporuke ili zabrane?Šaljemo puse hrabrom dečku!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Taman je s nama u sobi bio i dečko koji je isto imao zahvat spuštanja testisa, i da, to je dosta lakši zahvat. Ovdje kateter i infuzija ograničavaju da se ne može ni sjediti na krevetu, moraju ležati samo na leđima. Kontrola je za 10 dana, ali već vidim da idemo samo da dobijemo blagoslov za vrtić. Maleni je danas s tatom išao u posjet u vrtić po poklon Sv. Nikole i nije se dao doma. Evo, još nije ni dva tjedna od operacije a on se uopće ne žali na nikakve bolove. Jedino još uvijek ne da da mu previjem tog miša. Jedino je ograničenje što nema kupanja 3-4 dana, sutra ćemo i to obaviti pa nek gazica sama padne, malo se zaljepila. Isto je bitno paziti da ne dođe do kakvog udarca, drugo ništa.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i mi smo napokon obavili taj pregled jučer...dr rekao čekati još malo, kontrola u 3. mjesecu, a operacija na zimu...kod nas je rupica smještena na mjestu na kojem mora biti...ok, možda par milimetara unutra, ali je pišo zakrivljen. i to treba srediti

ne znam...vjerujem da će sve proći ok. ali, samo nakon običnog pregleda jučer, V ne da da mu se pišo i dotakne...jel' moguće da ima ovako malenima mogu ostati traume??
    MM i ja imamo šifru za pišu: kornjača, jer čim čuje riječ pišo-počinje plakati.

:D za Jana!!!!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pitala sam za rezultate: dr kaže da imaju dosta uspjeha u samo jednom zahvatu, jer i oni pokušavaju dirati što manje...no, dosta ovisi i o stupnju deformacije...a operiraju oko 30 pacijentića godišnje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo jos jedne mame sa bivšim problemom hipospadije

Operisani smo prije vise od 1,5 god u Sarajevu.Ima jos jedna tema na forumu pa tamo mozete procitati detalje.Uglavnom sve je sad hB u najboljem redu.

Drzimo fige da svi uspjesno to zavrsite.

buba mara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo i mi smo obavili operaciju na Kantridi u Rijeci.Sve je prošlo.I moj mali je sve to super izdražao.Janko 07 mi je jako pomogao jer sam znala što nas čeka.Kod malog se otvorila još jedna rupica koja kažu može zarasti.Isto tako je i kod dečka koji je bio s njim u sobi.Dali je netko imao tako iskustvo pa da mu je ta rupica koja je sastrane zarasla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •