Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: temp 40,4 i tresavica kod trogodisnjaka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno temp 40,4 i tresavica kod trogodisnjaka

pozdrav svima..vjerujem da je ova tema vec prezvakana milijon puta ali meni se ovo dogodilo prvi put pa vas molim za savjet ili podjelu istog iskustva.. sin mi ima 3g..vec dva dana pije antibiotik cefixim i ima temp najvise do 39.. ove noci je ona presla 40,djete se treslo nevjerojatnom snagom i buncalo je a srce je kucalo ko ludo..dala sam mu lupocet cepic umjesto ibuprofena koji mu inace dajem ako je temp visa,mazala sam ga gelom za snizavanje temp i nakon 2sata uspjela skinut..jel to normalno za tako malo djete? da odem na hitnu? sada je ok..nema preveliku temp ali sto se vise noc priblizava,mene prolaze sve veci trnci..

Ogulinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Zbog čega pije antibiotik?
    Ako je u pitanju nekakva virusna infekcija temperatura zna jako rasti a tad antibiotik ne pomaže. Organizam se sam mora boriti. Možda bi pomoglo kupanje prije nego što temperatura prijeđe 39,5 stupnjeva.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa jeste li vadili krv? ako pije antibiotik, onda je dr. sigurno otklonila sumnju na virozu, a ako je i dalje 40 onda je moguće da taj antibiotik ne djeluje. Ja bih išla na hitnu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

mene su u cetvrtak zvali iz vrtica da mi dijete ima 38temp..dosla ja po njega i otisli kod dr,ona kaze da necemo sad radit nalaze posto ima temp pa ce biti svakakvi(??)..kaze ajde doma,skidat temp a ako se nastavi doci sutra kod mene..i tako mi otisli i sutra kod nje ja kazem sve isto od jucer(kasalj,temp,nos curi) a ona kaze ok.dat cemo antibiotik i za tjedan dana kontrola..to je bilo jucer,popodne sam mu dala antibiotik i navecer je pocela opet temp..e onda je bilo tih 40 sa tresavicom..sada je upravo zaspao,cijeli izmucen sa staklenim ocima..temp mu je sada 37.1.. kako vi po noci snizavate temp klincima??

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za "brzo" skidanje visoke temperature koju nije moguće skinudi ničim drugim (panadol/lupocet, tuširanje, oblozi...) nama je pedica preporučila Dalsy i stvarno pomaže. Do sada smo ga koristili samo 2 puta. :D

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo moja pod Dalsy ima 40 u uhu
    dobila ga je prije 3h

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

dalsy?? nikad cula..moze se kupit bez recepta?

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Dalsy je isto ibuprofen

Ogulinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Najbolje je da odeš na hitnu ako temperatura počne rasti i da izvade krv. Ako je viroza treći dan će temperatura pasti, a ako je bakterija možda promjene antibiotik. Za dalsy sam čula da je dobar, osobno ga nisam koristila jer je mojima uvijek pomagao lupocet i kupanje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

danas mu je treci dan temperature..trenutno jos spava i ima 37.1.. ak ce mu navecer opet porasti onda nema druge nego na hitnu.. hvala vam puno na svakoj rijeci a ako budem opet zabrinuta,vidim gdje se mogu obratiti..drzite nam fige..

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam mama, ali odite na hitnu bez obzira na temperaturu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

MM otiso kupit dalsy..vito opet dobil 39..hitna,here we come

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamamia iva prvotno napisa
    MM otiso kupit dalsy..vito opet dobil 39..hitna,here we come
    budi oprezna s dalsy sirupom, uzasno naglo skida temperaturu
    samo jednom sam ga dala Sergeju, kad je imao 4 ili 5 godina, temperatura nikako nije padala, on je vec buncao. U tren oka je bio hladan, sav mokar od ledenog znoja...
    nisam se nikad toliko uplasila kao tada (Dalsy nam je prepisala pedijatrica)

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kod Ive jedino Dalsy skida temp., dok lupocet i sl. (paracetamoli) uopće ne djeluju na temp.
    najgore je to što ga on više ne želi popiti i sada povrati ako ga nasilim da popije...budući da smo od juta i mi u temperaturi opće ne znam kaj ću navečer ako ode sa temp. nebu pod oblake...
    ima li ibuprofen čepića za djecu ? zna li netko ?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Nice prvotno napisa
    kod Ive jedino Dalsy skida temp., dok lupocet i sl. (paracetamoli) uopće ne djeluju na temp.
    najgore je to što ga on više ne želi popiti i sada povrati ako ga nasilim da popije...budući da smo od juta i mi u temperaturi opće ne znam kaj ću navečer ako ode sa temp. nebu pod oblake...
    ima li ibuprofen čepića za djecu ? zna li netko ?
    Koliko ja znam nema. Inače postoji još i Voltaren kao rješenje, ali vodi se kao dosta opasan lijek za djecu i njega nikako ne bih davala bez preporuke dr.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

bili na hitnoj rekli nam a sta biste vi? idite doma i skidajte temp.. ugl,skinula mu sa ibuprofenom na 36.9..e sad..jel mu smijem za slijedece skidanje ako ce biti potrebno dati dalsy? i jel netko koristio frescopad trake za hladenje? to mi je MM kupio u apoteci a nikad se nisam susrela s time? :?

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dalsy je ibuprofen pa mu ga smiješ dati tek za 6 sati od zadnjeg davanja.
    Između mu možeš dati lupocet (paracetamol), no ja bih ti preporučila da nazoveš dežurnog pedijatra i savjetuješ se sa njime, a ako stvar postane ozbiljna i ne možeš skinuti temp. idi ravno na zaraznu jer te tamo neće odbiti

voltaren - ne bih mu davala bez savjeta liječnika (pa čak ni onda ako nije nužno)... ali sam se nadala nekim čepićima ibuprofena

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako mu je ibuprofen skinuo temperaturu ispod 37,0 ja bi ubudučnosti davala paracetamol.
    Dovoljno je da temperatura padne,nije potrebno da bude "normalna",važno je da se dijete dobro osjeća.
    Naglo skidanje temperature može biti opasno i može doći do pothlađivanja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Do tresavice dolazi radi naglog porasta temperature.

Kod moje cure se do desilo 2x, kada je temp u doslovce 5 min skocila sa 37 na preko 39.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Između mu možeš dati lupocet (paracetamol), no ja bih ti preporučila da nazoveš dežurnog pedijatra i savjetuješ se sa njime, a ako stvar postane ozbiljna i ne možeš skinuti temp. idi ravno na zaraznu jer te tamo neće odbiti

voltaren - ne bih mu davala bez savjeta liječnika (pa čak ni onda ako nije nužno)... ali sam se nadala nekim čepićima ibuprofena
    Potpisujem, i ako ne skida se temperatura, ravno zarazna. Ako je gospoa iz Zagreba.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Alizeja prvotno napisa

Potpisujem, i ako ne skida se temperatura, ravno zarazna. Ako je gospoa iz Zagreba.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mrzim citiranje, odoh na taj topic ponovno. :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •