Pokazuje rezultate 1 do 50 od 257

Tema: Facebook

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bubice, ništa nisam učinila. Rekla sam da mi to nikako nije drago, i da smo već rekli da se nikakva registracija nigdje ne smije događati bez našeg znanja i pristanka. Njega je toliko očigledno mučilo to što je napravio i tajio. Osim toga, bitno mi je da ima potrebu reći kad napravi nešto loše i to nikako ne želim izgubiti. Onda smo si postali frendovi, utvrdili smo pravila, tipa nema prijatelja koje mi ne poznajemo, nema fotografija i slično.
    Mislim da je njemu poprilično teško. Ovaj sat dnevno je daleko manje nego što većina, ako ne i svi njegovi prijatelji imaju. Oni se puno, često posjećuju. Imamo dogovor o tom satu, i on se trudi ispoštovat ga, ali sigurno ne uspije uvijek. Kad si kod prijatelja, igrate, a on bi još , pa ajde, pa još malo, pa onda još svi imaju face, otvori i ti (a imaju, to je činjenica)...Pa su mu se i rugali što je tako pun ograničenja. Prodiskutirali smo to opet, i drago mi je što razumije zašto i otkud takav naš stav, i zapravo mu je drago zbog toga (rekao je nekoliko puta da cijeni takvu našu brigu), ali teško je pod pritiskom prijatelja. A ja nisam opet stava da je to najcrnje zlo, pa da ga trebam beskompromisno obraniti. Zapravo, lakše je kad se roditelji povežu. Ja to pomalo pokušavam, ispipavam gdje bi mogla naići na sličan stav. Nekima je normalno da je kompjuter stalno tu i da je internet bez kontrole. Tu se onda moram osloniti na Andrijine procjene, s tim da svako toliko ponovimo lekciju doma.

Zapravo, voljela bi čuti i od vas: kako im konkretno predstavljate opasnosti interneta. Šta ste im sve rekli?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo, voljela bi čuti i od vas: kako im konkretno predstavljate opasnosti interneta. Šta ste im sve rekli?
    kao prvo, kako sam već rekla, njemu fejs pa skoro isključivo služi za igranje igrica. za sad. ovo drugo praktički i ne primjećuje, znam otvoriti njegov profil, a stoje mjesecima stari zahtjevi za prijateljstva i mjesecima stare poruke koje uopće nije otvorio. tako da i s opasnostima idem postepeno.
    ovako, ja sam mu kao i ti rekla da ne smije imati prijatelje koje ne pozna.
    to je strašno ozbiljno shvatio, valjda misli da mu preko kompa netko može ući u kuću.
    kao drugo, strašno sam osjetljiva na grupe u koje se eventualno učlanjuje na pozive prijatelja. ili pozivi koji mu stoje za učlanjenje. to je ipak nekakvi iskazivanje interesa. dvije sam, od njegovih prijatelja prijavila fejsu, ne znam istina dalje što je bilo s time. bile su onog prestrašnog tipa - tko misli da je D debela, ili tko misli da je G štreber.
    i ja sam stajališta, tko je napisao, vertex, da s internetom klasično ogovaranje, grupice i odvajanje dobija drugačiji smisao.
    to je za sad - to. kako mu se budu interesi pomicali s pingvina na chat ili nešto drugo, dopunit ću.
    do tad, pomno pratim :cia:

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja djeca su jako raširila oči i iskreno su se zabrinuli kad sam ispričala što sam čula od kolege s posla (nisam provjeravala istinitost, ali priča vrlo lako može biti istinita):

Klinac je na fb uredno objavio kad cijela obitelj ide na godišnji i koliko ih neće biti, te da će kuća biti prazna. Kad su se vratili, našli su kuću provaljenu - lopovi su uredno sa fb skinuli informaciju (a sve je dostupno) i nesmetano opelješili kuću...

Takve informacije prodiru do dječjih mozgova. Govorimo mi i sve drugo što nam padne na pamet, ali za ovo sam sigurna da su djeca zapamtila, kao i uputu zašto se ne smije na fb stavljati razne informacije. Još ne navaljuju, za sada im je e.mail dovoljan za komunikaciju s prijateljima.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

o drustvenim mrezama jos nismo razgovarali, jer nam to jos nije aktualno.
    ali o dobrim i losim stranama interneta jesmo. objasnili smo joj zasto na svom kompjutoru ima "jugendschutz für benutzer", da postoje neki sadrzaji koji nisu primjereni djeci (a ni odraslima, rekla bih).
    osim toga, vazno nam je da razumije da covjek na internetu pocesto izgubi osjecaj za vrijeme, te shodno tome mora razviti zrelost da zna vladati sobom i svojim vremenom. to u praksi znaci da ako primjetimo da joj to ne polazi za rukom, da onda mi uskacemo sa vremenskim ogranicenjima i podsjecanjem na dogovor.
    objasnjavamo joj da se i o internetu moze postati ovisan kao o drogi ili alkoholu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •