Pregledavati određene sadržaje na Internetu ili imati profil na facebooku nije baš isto.

Facebook može stvoriti ovisnost (da, znam da mogu i druge stvari stvoriti ovisnost), često dovodi do toga da se realni život zamjenjuje virtualnim i da dijete ima sve manje i manje kontakata oči u oči s prijateljima, a sve više preko facebooka.
Djeca će vrlo često naivno izdati mnoge osobne podatke o sebi. I možemo se mi nadati i misliti da naša djeca to neće i da su pod našom kontrolom, ali djeca su zapravo - djeca. I vole misliti da je svijet divan i nevin i da se njima ništa loše ne može dogoditi.

I lijepo pišu kamo idu, u koju školu, u koje vrijeme, s kime... gotovo sve možete saznati o bilo kome ako ima profil na facebooku.

Početkom ovog ljeta bio je krasan uvodnik u PC Chipu, gdje je autorica napisala otprilike ovako: "Više sam voljela svoje prijatelje kad nisam toliko znala o njima." - misleći na socijalne mreže.
Šteta što ga nema online (ili ga ne mogu naći) da ga linkam.

Kako provjeriti jeste li ovisni o facebooku - pojednostavljeno, ali istinito (može se primijeniti i na forumsku ovisnost )
http://www.youtube.com/watch?v=2e1OYYyeDts