Citiraj Scandalous prvotno napisa
Sve u svemu, mislim da ništa nećemo postići zabranama - kao da ne može otvoriti prifil i bez mog znanja. No, važno mi je da shvati da na fb, kao i u rl, postoje ozbiljne opasnosti koje će morati sam prepoznati kako bi se znao i zaštititi.
Potpis...
Ja, naprotiv, mislim da ne treba sve dozvoliti i da zabrane (ili eufemistički odgode) imaju svoje mjesto u odgoju.

Što se tiče facebooka, chatova i sl., da, postoje zaštite, ali to je za mene od sekundarnog značenja. Mnogo mi je važnija procjena je li to u ovom času u redu za moje dijete ili nije. I ne radi se samo o mogućoj opasnosti od nekih kontakata nego o pitanju s kakvim će se sve sadržajima susretati. (I drugo, smeta mi ta kultura javnog življenja svoje privatnosti; to sam mu i rekla; dopuštam da on o tome ima drugačije mišljenje. Kužim da su to generacijske razlike, ali bilo to uobičajeno ili ne rasprodaja svoje privatnosti ipak ima posljedice. Ne bih htjela da se opeče).

Moj sin ide na internet, na stranice koje smo provjerili, a meni iza leđa, bez dozvole ne bi otvarao profil, to je sigurno. No u dilemi sam, nisam još sigurna, zato sam i postavila pitanje da vidim kako drugi gledaju na to i kako djeca koriste fb.