-
moja cura je 9 i pol. i uopce ne zna sto je to fb.
niti mm, niti ja nismo na fb-u. ne sto bih ga smatrala stetnim, nego naprosto nemamo vremena za to. osim toga, kao i zdenka ja nisam prijetelj ovog trenda podastiranja privatnosti sirokoj javnosti.
argumenti su mi kao kod marte i ivarice. curka koristi kompjuter za neke edukatiivne cd-e, kad pise pozivnice za rodendan...ili kad trazi neke informacije na netu - to obicno uz mene ili mm-a. u principu je malo za ekranom i to mi se svida.
pretpotavljam da bi bila odgovorna - lomili smo se oko nitenda ds, te ga ipak kupili i moram reci da se stvarno drzi pravila i zapravo se i igra puno manje nego sto bi joj dopustili.
moram jos primjetiti, da mi se cini da su u hrvatskoj djeca puno "naprednija" sto se tice novih tehnologija.
u njenom razredu i krugu prijateljica nitko nema mobitel, niti ga trazi, uopce ne znaju sto je to fb, twitter ili slicno.
ne znam da li je to neki "paralelni svemir", odnosno koji bi bili razlozi tih razlika, ali posto cura dva ljetna mjeseca provodi u hrvatskoj, tocno vidim tu razliku.
ona je prisutna u igrama i sadrzajima, u izboru glazbe, ne znam kako to bolje objasniti, ali nekako su ovi klinci (ovi koje ja poznajem iz curkine skole) zaista jos uvijek klinci.
s druge strane, nove tehnologije su dio naseg zivota, te su samo po sebi vrijednosno neutralne, dakle sve ovisi o tome kako i zasto se njima sluzis.
pa ih ne bih zabranjivala same po sebi.
osobno mislim da je dijete od 9 godina premalo za fb, ali naravno sve ovisi i o okolini.
moje dijete to zasad ne zanima, pa nisam o tome previse razmisljla.
s druge strane kada bi svi u razredu i u okolini bila na fb-u, te bi se moje dijet osjecalo iskljucenim, te bi joj to tesko padalo, dobro bih razmislila sto i kako.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma