Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
moj osam i pol godišnjak zna kako izgleda fejsbuk, sad igra farmu na tatinom profilu . i chata s frendom koji igra farmu na maminom profilu. (ja svoju farmu nedam ). uglavnom, poruke se odnose na krave, pomidore, mrkvu i gnojidbu.
Upravo igram farmu, za kojom je luda moja mama koja komp ne zna ni upaliti...

Što se tiče zabrane korištenja kompjutera, interneta i slično, to smatram više negativnim nego pozitivnim... naravno da ovisi o dobi, ali ne potpuna zabrana već vremensko ograničenja i nadzor... Potpuna zabrana u smislu 'radije čitaj knjige' nije dobra (ne smatram ju dobrom) zbog toga jer jedni od vrhunskih programera koje poznajem su započeli svoju karijeru na komodorcu... Danas je apsolutno sve vezano uz računala i internet... Vjerujem da ima veze i sa karakterom osobe pa prema tome potpuna zabrana ne omogućuje uopće istraživanje u tom polju interesa djeteta...
Ja sam imala odmalena komp i to u svojoj sobi (stari dobri dos ) te redovito tjerala ćaću van jer bi znao do jutra visit na šahu... kako mi roditelji nisu informatički pismeni, na meni je bila apsolutno sva odgovornost... naučiti kako se njime koristiti i odrediti koliko ću ga uopće koristiti... Sretna sam što su mi ga omogućili jer mi je nebrojeno puta to znanje donjelo nešto u životu što inače ne bih mogla... Nisam nikad bila navučena, te sam i dalje bila ljubitelj čitanja knjiga prije nego igranja igrica na kompu... Moja sestra (mlađa) je još gora... ona pak guta knjige i ponekad mi se čini da to prelazi u ovisnost, a također joj je i komp i internet omogućen od malena... a da ne spominjem kako joj je cijeli faks na netu, pa čak i kolokviji...