P. je skoro 13 i nema accounnt na FB. Pitala je jednom, ja sam navela svoje razloge zbog kojih sam protiv - pretjerano izlaganje svoje privatnosti i još jedan potencijalni razloga za ovisnost o kompu.

Nije uopće inzistirala, no mislim da je moja sreća i u tome što njezine najbolje frendice isto nisu na FB.
Ona i brat komp koriste u kontrloiranim uvjetima, jer bi u suprotnom bili u stanju satima glumiti gljive pred ekranom (imamo password, pa klinci ne mogu dok ih ne pustimo, a imamo i dogovor o strogom vremenskom ograničenju - pa makar zbog toga bila nemajka...)

Uglavnom, zaintrigirao me topic, pa sam pogledala statistiku njenog razreda (ja imam account).

Većina njenih sedmaša su na FB, od njih samo dvoje nema pravo ime i prezime (ali može se svejedno skužiti o kome se radi). Samo troje nema sliku u profilu, do svih tih imena je moguće doći najobičnijim pretraživanjem -privatnost -nula bodova.

Par cura ima u profilu slike na kojima osim što izgledaju jako dobro izgledaju i dosta starije od svojih godina, i starije nego što izgledaju u prirodi.

I ono što je meni nevjerojatno i osobito neprihvatljivo - gotovo svi imaju na popisu više od 50 prijatelja, a neki i preko 100, a malo je nevjerojatno da su 13-godišnjaci uspjeli skupiti tako široku mrežu priateljstava dovoljno bliskih da im pokažu svoje osobne podatke - mislim da klinci jednostavno svakog tko se javi puštaju da im bude "prijatelj".

Ne mislim im baš braniti FB do punoljetnosti, ali moram priznati da sam sretna da su mojoj curi još uvijek puno veći gušt dobri stari telefonski razgovori.