Pokazuje rezultate 1 do 50 od 257

Tema: Facebook

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naše iskustvo sa facebookom je baš pozitivno,
    chatanje vrlo bezazleno, uglavnom u vezi škole, treninga ili poklona na igricama,
    komentari isto tako,
    u grupe se ne udružuje, a svoje slike i slike obitelji ne stavlja.
    Svojih pola sata dnevno, koliko smo se dogovorilida smije na PC,
    često niti ne iskoristi, naročito kada je lijepo vrijeme,
    pa me navečer prije spavanja moli da mu "nahranim" životinje i ribice, jer on ne stiže...

Inače, ako se djeca preko facebooka vrijeđaju,
    vrijeđaju se i u RL-u zasigurno,
    a tu ih nikakve zabrane neće zaštititi.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku

Inače, ako se djeca preko facebooka vrijeđaju,
    vrijeđaju se i u RL-u zasigurno,
    a tu ih nikakve zabrane neće zaštititi.
    Ja mislim, kako je ivarica napisala, da facebook daje novu dimenziju tome. Lakše stvari izmaknu kontroli, više dobiju na važnosti. Ima nekih cura u razredu, ma cure su savim dobri curetci, malo pojačano vitrene sukladno temperamentu i počecima puberteta. I sad, kad ti jedna takva nešto izgovori ili te ogovara uživo, to nekako prođe, znaš kakva je, ne staje govorit, pa ajde. Ali kad stavi u svoje ime "mrzim tu i tu", pa joj se dvoje priključe koji se slažu da je ta bezveze, pa još neki onako, iz dosade, i onda to sve tu stoji danima i svi to gledaju...to je puno gore. A eto, znam da to rade cure koje su u biti ok. Spominjem cure jer se o njima konkretno radilo u ovom slučaju, inače je nebitno.

Inače, A. je otvorio profil pred nekoliko mjeseci, potajno kod prijatelja. Onda mi je nakon nekoliko večeri to ispričao, pa još 20 minuta svako malo govorio,"uh, sad mi je lakše", lol. Nešto je igrao u prvo vrijeme, tu i tamo napisao kakvu poruku, sad rijetko poviri. Sad im je đir skype. Igraju neku online igricu (ne mogu se sad sjetit imena) pa se koordiniraju razgovarajući preko skypa. Kaže A. da je skype puno bolji od facea, samo da malo ljudi zna za njega, lol. Mi imamo limit na sat dnevno nekog ekrana, pa on bira televiziju, igrice, face...

Mukice, Club Penguin je zgodna igrica, jedno vrijeme je A. igrao uglavnom nju. Može se igrati i besplatno, ali naravno, kad platiš, imaš puno više mogućnosti.

I slažem se da treba biti barem jedan roditeljski na temu društvenih mreža, ja od prošle godine razmišljam o tome kako bismo mi roditelji trebali to međusobno prodiskutirati i biti jedno drugom podrška. Zapravo, razgovarat ću o tome s razrednicom na sljedećim informacijama. A to je i tema za sat razrednika.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vertex, vjerojatno si u pravu,
    možda ja to tako ne percipiram jer su prepiske i komentari koje ja vidim na njegovom profilu skroz benigni, pa sam nekako pretpostavila da vrijeđaju oni koji su skloni vrijeđanju i u osobnom kontaktu,
    ali ima logike ovo što ivarica kaže, nekako smo zaista svi virualno "nabrijaniji" u komunikaciji.

Inače mog F. je skroz prošla faza Facebooka, dovoljno je reći da je tek neki dan prihvatio prijatelje koji su mu poziv poslali za vrijeme školskih praznika.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Mukice, Club Penguin je zgodna igrica, jedno vrijeme je A. igrao uglavnom nju. Može se igrati i besplatno, ali naravno, kad platiš, imaš puno više mogućnosti.

.
    platiš ili "hakeriraš". nemate pojma

inače, J koristi fejs samo za igrice.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    platiš ili "hakeriraš". nemate pojma

inače, J koristi fejs samo za igrice.
    Nemam pojma, spremno priznajem

Pravila pisanja postova