Ja mislim, kako je ivarica napisala, da facebook daje novu dimenziju tome. Lakše stvari izmaknu kontroli, više dobiju na važnosti. Ima nekih cura u razredu, ma cure su savim dobri curetci, malo pojačano vitrene sukladno temperamentu i počecima puberteta. I sad, kad ti jedna takva nešto izgovori ili te ogovara uživo, to nekako prođe, znaš kakva je, ne staje govorit, pa ajde. Ali kad stavi u svoje ime "mrzim tu i tu", pa joj se dvoje priključe koji se slažu da je ta bezveze, pa još neki onako, iz dosade, i onda to sve tu stoji danima i svi to gledaju...to je puno gore. A eto, znam da to rade cure koje su u biti ok. Spominjem cure jer se o njima konkretno radilo u ovom slučaju, inače je nebitno.
Inače, A. je otvorio profil pred nekoliko mjeseci, potajno kod prijatelja. Onda mi je nakon nekoliko večeri to ispričao, pa još 20 minuta svako malo govorio,"uh, sad mi je lakše", lol. Nešto je igrao u prvo vrijeme, tu i tamo napisao kakvu poruku, sad rijetko poviri. Sad im je đir skype. Igraju neku online igricu (ne mogu se sad sjetit imena) pa se koordiniraju razgovarajući preko skypa. Kaže A. da je skype puno bolji od facea, samo da malo ljudi zna za njega, lol. Mi imamo limit na sat dnevno nekog ekrana, pa on bira televiziju, igrice, face...
Mukice, Club Penguin je zgodna igrica, jedno vrijeme je A. igrao uglavnom nju. Može se igrati i besplatno, ali naravno, kad platiš, imaš puno više mogućnosti.
I slažem se da treba biti barem jedan roditeljski na temu društvenih mreža, ja od prošle godine razmišljam o tome kako bismo mi roditelji trebali to međusobno prodiskutirati i biti jedno drugom podrška. Zapravo, razgovarat ću o tome s razrednicom na sljedećim informacijama. A to je i tema za sat razrednika.

Odgovori s citatom