mamamišić i za tebe i tvoju bebicu šaljemo čarobne vibrice!![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
mamamišić i za tebe i tvoju bebicu šaljemo čarobne vibrice!![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
dal postoji nešto što može kočiti početak trududova???
mamamišić, to i mene zanima, obzirom da mi je prvi porod induciran zbog prenešenosti (sličan tvome, da ne idem u detalje), a gin. mi već spominje tu mogućnost i za ovaj...
![]()
Mamamišić, mislim da nervoza i napetost koče hormon oksitocin u posteljici koji potiče trudove pa je zato preporučljivo ne živcirati se i biti što više opuštena.
I meni je to teško, pogotovo nakon pregleda u ponedjeljak gdje mi je dr. rekao kako sam otvorena i da porod samo što nije započeo, no međutim,do dana današnjega još se ništa nije dogodilo.
Bila sam jutros na kontroli i kako je sve ok, plodna voda, ctg, bebica.. odlučili smo čekati do nedjelje, onda će biti 41+5 pa onda vidjeti što i kako dalje.
To su još tri dana, možda se maleni predomisli i krene..
Mamamišić,znam kako ti je.
emarink![]()
ma valjda bude sve ok
Žene, za sve grupno
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i da im ponestane dripa![]()
Curke, brišite od kompjutera u neku šetnju ili štogod! Mislim da same sebe zakapate, tu strepite i dijelite brige umjesto da se opuuuuuuussssssstiiiiiiiiiiiteeeeeeeeeee!!!
Postoji 'nešto' što sprečava trudove, jer bih inače ja otvorena 5-6 prstiju s trudovima na 8 minuta rodila tamo negdje putem za Rijeku.![]()
Ovako mi je sve krenulo kad sam konačno stigla pred rodilište i rekla: Hvala ti, Bože, sad možemo.
Drž'te se, curke! Želim vam sve, sve najbolje i da bude kako si želite!![]()
Drage moje, mi smo se danas vratile iz rodilišta! :D
Nismo dočekali prirodan početak trudova, ali vjerovala sam dr-u da će prokidanje vodenjaka biti dovoljno da se porodim "ko violina" i da nikakve druge intervencije neće trebati.
I tako je i bilo. Prokinuli vodenjak u 8.45, trudove dobila u 10h, vrlo brzo se otvorila do 9 cm, ali beba je bila velika i trebalo joj je malo duže da se spusti.
Izgon je bio veličanstven, prekrasan, moćan. Beba od 3930g i 51cm, ja sitna (40-tak kila kad nisam trudna), prošla bez ogrebotine. Niti jednu iglu mi nisu zaboli niti sam popucala; primalja me pustila da sve radim sama, prema vlastitom instinktu.
Na otpusnom pismu mi piše ružna dijagnoa "partus inductus programatus"ali za mene je ovo bio prekrasan porod.
Kad se Eva nije dala van pa smo je morali deložirati.![]()
Mamamišić, emarink, drž'te se! Sve još može biti savršeno.![]()
Svima hvala na vibricama, mislila sam na vas!![]()
![]()
![]()
Elinor prvotno napisa
Krasno, nije ni moglo biti drugačije kad je ovdje toliko ljudi navijalo za vas.![]()
Elinor, prekrasno!!!!!
Jako mi je drago! :D
:D :D :D Ma najbitnije je da je sve tako lijepo prošlo!![]()
Uživajte sada vas četvero!![]()
![]()
Čestitam i ovdje i jako mi je drago da je sve dobro prošlo.
Uživaj sa svojim malenima![]()
Evo samo da prijavimo i naš inducirani porod sa 41+6. Ali, bez obzira koliko to nismo htjeli smo zadovoljni jer je malac ok i sve je prošlo super. Gabariti su nam 3620 i 56cm. Mamin mali dugonja![]()
Mamamišić, kako je s vama??
Može itekako.mamamišić prvotno napisa
Strah od poroda, ili bilo koji strah koji podsvjesno postoji (mnoge žene se podsvjesno boje smrti, da će im biti isto kao njihovim majkama koje su imale neke traume, strah od "prostiranja" svoje intime...)
U ovakvim slučajevima, dobro je preispitati svoje osjećaje, razriješiti nedorečene i nedovršene poslove i razgovore, otvoriti se nekome....
A možda samo bebi još nije vrijeme. Ne zaboravite da normalna trudnoća traje između 38 i 42 tjedna.
Potpisujem Poslid i dodajem jedan post Fidji sa drugog topica
Znam dvije trudnice koje su rodile u zadnjih mjesec dana koje su podsvjesno kocile pocetak poroda zbog situacije koja ih je okruzivala ... kad su se konacno opustile i prepustile porod je krenuo sam od sebe.Fidji prvotno napisa
Kod mene se izgleda ponavlja Elinorina priča![]()
U petak sam bila na pregledu- ni mrvicu otvorena, ni traga trudovima. Tako nekako u petak počinje mi izlaziti i sluzni čep. Sluzi kao u priči...prvo žućkasta pa sve tamnija. Čak bih je mogla usporediti i sa bojom sukrvice. Evo i danas mi cijeli dan izlazi puno takve sluzi.
U nedjelju odem na pregled- ctg pokazuje trudove (koje do tad nisam osjetila). Ti bezbolni trudovi su me otvorili 2 cm. Kaže dr. "Ma mi se vidimo još danas!". Ako ne, u utorak na pregled.
Još sam kod kuće![]()
One jučerašnje trudove sam počela osjećati tijekom dana...kao totalno bezbolne kontrakcije. Noćas sam čak i lijepo odspavala. Jutros se probudim- opet kontrakcije, ovaj put bolnije nego jučer, ali sasvim su super za podnijeti. Ne znam na koju foru, ali više me bole dok ležim nego kad sjedim ili hodam. Kako se bliži večer i meni kontrakcije postaju malo bolnije.
Pod tušem su mi kontrakcije još bolnije, ali kraće traju nego kad nisam pod tušem. Tko će ga sad znati :/
Do sad nisam nikako mjerila razmak između trudova jer su očito bili nepravilnog razmaka. Mogla bih se i zeznuti čekajući bolnije trudove![]()
Ono što me najviše zbunjuje, a što nisam osjetila u prošloj trudnoći je to da pri svakom trudu danas osjetim pritisak na debelo crijevo. Možda zato što mi je beba dosta nisko dolje? Nemam pojma :/
Uglavnom, čekam razvoj događaja tijekom večeri. Mislim da se planiram i večeras naspavati, a sutra onda na pregled
A možda rodim i kod kuće![]()
Ninči,, da sve bude kako želiš!
Hvala cure!![]()
Ovaj put vjerujem da sam tvrđi orah i da ću se boriti malo za svoju bebu i sebe![]()
Ninči :D !
Sad ćeš, samo što nisi! Da ti pošaljem jedandok forum radi.
I sretno, javi se s lijepim vijestima.![]()
Hvala, Irchi![]()
![]()
Ma čisto sumnjam da ću do ujutro roditiNekako se sutra nadam tom pregledu i da će mi reći da sam otvorena jedno 5 cm i da mogu kući
![]()
Moj sluzavi iscjedak koji je do sad bio žut- dobio i svježe krvi u sebi. Pa sad nemam pojma šta da radim. Ako nazovem rodilište, reći će mi da dođem, a ne ide mi se ako je ovo normalnoZna li netko što mi je činiti?
Ninči ~~~~~~~~~~~~~~~~ da se ponovi i moj happy end i da zagrliš svoju bebu u velikom stilu!
Javi nam se!
hura! :D
jel netko tko zna detalje otvorio cestitarski topik?
Onaj post od Fidji je jednostavno predobar![]()
Isto je bilo meni, tek kad sam se opustila i prestala brinut i pocela jedva cekat da vidim svoju princezicu sve je krenulo svojim tokom i proslo jednostavno savrseno!
evo i ja danas bila na pregledu, otvorena 5 cm. Doticni me htio poslat u radjaonu ali sam odbila, malo je bio ljut na Rode![]()
uglavnom rekao je da cu se ionako porodit za dva sata, odnosno danas popodne ali eto mi smo jos uvijek u jednom komadu![]()
kontrakcije imam,ali nisu nista posebno bolnije nego proslih dana,ako bude sve ok, prekosutra opet na pregled...
I meni je dr. na prvom porodu spominjao Rode!colly prvotno napisa
Rode se otvaraju 5 cm dok trepnu!![]()