Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 172

Tema: Novi zakon i njegova primjena u praxi?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Novi zakon i njegova primjena u praxi?

Obzirom da su u većini klinika započeli postupci, bilo bi dobro da razmijenimo iskustva o primjeni novog zakona.

Zanima me kako funkcionira Članak 15.
    U postupku izvantjelesne oplodnje mogu se oploditi najviše tri jajne stanice dobivene u jednom postupku.
    Broj zametaka koji se unose u tijelo žene ne može biti veći od onoga koji, u skladu s profesionalnim dostignućima i iskustvima, obećava uspješan postupak medicinske oplodnje i, koliko je moguće, ograničava rizik višeplodne trudnoće.
    U jednom postupku nije dopušteno unijeti u spolne organe žene više od tri zametka.
    Višak preostalih spolnih stanica pohranjuju se za korištenje uz uvjete propisane ovim Zakonom.

po novom i naravno kako funkcioniraju članak 9. i 7.
    Da li vam u klinici odmah nakon punkcije pojasne koliko ste j.s. dobili te da li vam prije transfera pojasne kako je protekla oplodnja i koliko vam je preostalo j.s.?
    Da li je netko imao slučaj da su mu vratili 2 zametka? Što je bilo sa trećim?

Prije ovog zakona, meni su na mojoj klinici odmah nakon punkcije rekli koliko stanica sam dobila, a prije transfera su mi pojasnili koliko ih je oplođeno i kakav im je potencijal (to je obično bilo: x školskih, y dobrih i npr. z loših).
    E, kako je to sad?

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

:D podizem malo
    i mene jako zanima kako to sada ide,obzirom da se spremam (za sada jos samo psihicki) u novi postupak,a trtaros sam koji voli unaprijed imati spremne odgovore.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mene ovo zanima, kako je sada?
    Kad smo pred 5-6 god išli u Rijeku dobivali smo detaljne informacije, samo sam ja onda manje znala pa sam postavljala manje pitanja nego ih sad postavim u Mariboru.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Eto i mene zanima, kaj niko nema konkretne informacije ?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

:? pa ide li tko u postupke :?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Neznam zašto se ne jave cure s topica pojedinih klinika?!
    Ovak stvarno ispada da nitko nije u postupcima :/

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure javite se, i mene zanima kako novi zakon izgleda u praksi!??

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Podižem.

Cure, molim vas, napišite šta se dešava po laboratorijima s našim js. Pretpostavimo da oplođuju samo 3 js...šta je s ostatkom, da li su vam uopće predložili zamrzavanje js?
    Molim vas da napišete svoja iskustva.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mene zanima ovo, ja krećem drugi ciklus u postupak i ta pitanja su jako bitna ako ništa drugo pitat ću dr 23.10. kad sam tamo :?
    Kad sam ga zadnji put pitala još nije znao što mi reći

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...evo kako izgleda novi zakon u praksi, na VV:

Citiraj weather prvotno napisa
    Evo malo novosti sa VV-a.
    Gužva je kao i prije Zakona, rade se punkcije i transferi,
    u srijedu će biti 10 punkcija (slučajno čula od sestara), idu sa blažim stimulacijama (meni je dr. L rekao da naručim 30 menopura),
    od dobivenih stanica izabiru 3 najbolje i oplođuju, a ostalo ne zamrzavaju.
    Na moje pitanje moram li se odlučiti na oplodnju manje stanica ako ne želim da mi se vrate tri embrija dr. L je rekao da me nikakav potpis, niti bilo tko, ne može natjerati da mi moraju vratiti sva tri embrija
    (naravno ako se sve tri oplode) i da ako ja želim da mi vrate 1 ili 2 ostatak se baca.
    Ima li smisla ići na ovakve postupke? Počela sam najozbiljnije razmišljati da ništa ne radim do proljeća i IVF-a u Mariboru...ovo nema nikakvog smisla. Znam da je vrlo mala šansa da dođe do trudnoće iz zamrznutih jajnih stanica ali barem bih znala da se nešto pokušalo s njima napraviti, a ovako se troši rezerva mojih jajnih stanica da bi se one bacale . Pretužna sam kad vidim toliku nepravdu i prema našim vrhunskim liječnicima (i cijelom timu) i prema nama.

curka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meni na punkciji ništa nisu htjeli reći, kao nazovite sutra lab pa će vam reć ... Sutradan informacija da trebamo doć za 2 dana na transfer i da će nam onda sve reć ... Rezultat : izvađene 4 jajne stanice od koje su 3 oplođene i vraćena 3 zametka ... :D :D :D

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

curka, kakav protokol si imala?

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pronšla sam na Petrovoj:
    Citiraj curka prvotno napisa
    Stimulacija menopurom - 3x3 ampule, onda 5x2 ampule - na kraju ampula Ovitrelle
    Četvrta se nije oplodila ( mislim da nema zamrzavanja )

Hvala za podršku

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

informacija iz vilija: za sada nemaju unutar klinike riješeno pitanje potvrde psihologa i psihijatra, a parovi koji su već bili u postupku, za sada mogu u nove postupke bez toga.

"blaži" protokoli podrazumijevaju dobivanje 5-6 js, a na najboljih 3 se radi icsi. eventualni ostatak js se ne zamrzava, jer bi to bitno poskupilo cijenu postupka, a o (ne)uspješnosti postupaka sa odmrznutim js znamo dovoljno.

cijena postupka je ostala ista.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ivica_k i curka hvala.
    Bilo bi zanimljivo vidjeti da li je tko imao pomak kod anestezije. Također, čini mi se da pojedine klinike nastavljaju s praxom da Choragon ulazi u postupak preko HZZO-a, a pojedine ga naplaćuju.
    Prije je na VV sve ulazilo pa bi bilo dobro prokomentirati i taj dio.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Lijepim link koji je CERES zalijepila na Potp. na VV - možda vam bude zanimljiv:

http://igitur-archive.library.uu.nl/...-201148/c4.pdf

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

još uvijek ništa??? :?

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Već sam postavila pitanje na temi VV..

spremam se za koja dva tjedna u prvi stimulirani postupak IVF (popis lijekova ću dobiti u petak) zanima me da li se inekcije Overill i možda još neki drugi sprejevi i inekcije plaćaju ??
    ili ih možda osigurava bolnica??
    Sestra je rekla da ih ja moram kupiti pa tražiti povrat od HZZO-a!!

Potvrdili su mi da Gonale ili Menopure dobiju dosta brzo - za tjedan dana!!

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ne znam da li vam pomaže ali ja sam prije AIH-a dobila Choragon (nisam ga platila). Od potvrda još ne traže ništa, ali će se kroz 6 mjeseci počet traži (valjda postoji neko prijelazno razdoblje u kojem se svi moraju uskladit. Ovo su nažalost samo glasine iz riječke čekaone, a nekih konkretnih odgovora još nema, bar za nas koje smo od prije u postupku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa
    Već sam postavila pitanje na temi VV..

spremam se za koja dva tjedna u prvi stimulirani postupak IVF (popis lijekova ću dobiti u petak) zanima me da li se inekcije Overill i možda još neki drugi sprejevi i inekcije plaćaju ??
    ili ih možda osigurava bolnica??
    Sestra je rekla da ih ja moram kupiti pa tražiti povrat od HZZO-a!!

Potvrdili su mi da Gonale ili Menopure dobiju dosta brzo - za tjedan dana!!
    Ne znam kako je sada ali prije je na VV bilo praksa da ako u postupak ides na uputnicu dobijes od njih stoperice mislim cak i decapeptyl (ovo nisam sigurna).Ja sam si zadnji put placala sama lijekove pa nisam dobila nista al malo je falilo da ih nisam sama napomenula Suprefakt sprej se placa u svakom slucaju jer nije na listi, za njega prosvrljaj po forumu cure su pisale o ljekarnama u Zg gdje se moze kupiti najpovoljnije.Na VV i ne propisuju Ovidrel kao stopericu tako da nema veze sta je neces dobiti.Javi nam obavezno kako si rijesila to sa stopericom i da li se sta promijenilo.Pisi sve detalje.Sretnooo!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

cure koje su na SD pisite kako je stanje po novom gore .....anesteziju cujem daju ???????
    guzve ima????
    ostalo..pisite

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Evo ja sam bila na postupku na SD i sad sam čekalica...
    Uglavnom ne zamaram se time gdje odlaze moje stanice koje se tretiraju kao "višak", bacaju se i to bi trebala biti jedina istina.
    Mislim da je nepotrebno razglabati o tome gdje odlaze naše stanice, jer to je kao da kažeš da kada muškarci daju uzorak spermija ubijaju " potencijalnu" djecu...
    To je moje mišljenje koje se ne treba nikome svidjeti.
    Znači stanica daje život ako se oplodi sa spermijem, oni oplode tri stanice, ostale se bace. Znači stanica kao sama i spermij kao sam nemogu biti potencijali za djecu.
    Nemojte se zamarati nepotrebnim stvarima i gubit energiju na to.
    Treba nam za druge stvari. Puse svima!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mlada si pa tako razmišljaš, nisam puno starija, al ti mišljenje ne stoji, broj stanica u životu žene je ograničen, pa kad ih ne budemo više imale...sjetit će se mnoge ovog zakona..S godinama se smanjuje broj jajnih stanica, sve su češći ciklusi bez ovulacije
    A također jajna stanica se ne može porediti sa spermatozidima kojih ima na milijune, a jajna stanica - jedna mjesečno ili ni jedna..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Vrlo dobro poznajem patofiziologiju organizma.
    S druge strane čemu da razbijam glavu nepotrebnim stvarima, ako mi se do sada nije oplodila ni jedna ta jedina stanica ( znalo ih je bit i po tri u prirodnom ciklusu), onda ćemu da patim za onim koje su stvorene umjetno.
    I što ću postići time?
    I dalje stojim pri tome , ako mastrubacija nije ubijanje djece, nisu ni jajne stanice. Jer jedno bez drugog ne može.
    Uostalom čitala sam da zadnje statistike ukazuju da je mogućnost oplodnje FET-a 3%. Što je tri posto? Ništa.
    Uglavnom ako je suđeno tako, suđeno je. Život ide dalje, ja beskrajno želim dijete, ali ako ne ide, pa neću se ubiti... To je moj stav. Mislim da je realan ( bez obzira na moje godine).

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dragulj prvotno napisa
    onda ćemu da patim za onim koje su stvorene umjetno.
    :?

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Uglavnom ne zamaram se time gdje odlaze moje stanice koje se tretiraju kao "višak", bacaju se i to bi trebala biti jedina istina.
    Gle, mislim da nitko ovdje nema moralne dvojbe oko toga da li je jajna stanica zivo bice. Malo je cudna tvoja nonsalantnost prema tome sto se desilo s tvojim j.s. samo zato sto ti se oplodnjom samo tri umjesto oplodnjom svih 8 smanjuju sanse za uspjeh postupka. Ne postoji nacin da samo gledajuci j.s. embriolog odabere one najbolje, nego se embriolog mora igrati eci-peci-pec. Sa zamecima je druga stvar: ako 3. dan zametak ima 8 stanica, taj zametak ima dobre sanse za uspjeh; ako ima 4 stanice ili su neke stanice fragmentirane, onda ima male sanse za uspjeh; znaci gledajuci zametak pod mikroskopom 3. dan embriolog moze napraviti ono sto nije mogao napraviti s jajnim stanicama - moze s puno vecom sigurnoscu reci koje su sanse za trudnocu pojedinog zametka, i tako sto moze eliminirati one koji su odumrli sami od sebe, kao najraniji moguci spontani pobacaj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uostalom čitala sam da zadnje statistike ukazuju da je mogućnost oplodnje FET-a 3%. Što je tri posto?
    Ma kakvi, u Mariboru su statistike bitno više - pogledaj njihov site, a moj osjećaj (ne znam koje su statistike) govori da je VV u tome bio jako uspješan. Ovo što si čitala su naše neke izjave po novinama, kontaminirane u pokušajima obrana ovog koma zakona. Uspješnost FET-a je stvarna i po meni skoro slična uspješnošću ovoga što se sada nudi u RH kao standardni IVF - u MB-u je mislim oko 12%, po meni će uspješnost IVF-a u RH sada biti maks 20%.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na žalost, upravo zbog koma smanjenja uspješnosti IVF-a s tri jajne stanice treba brinut što se događa s drugima. Inače - ne bi nitko za njima pretjerane suze prolijevao.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dragulj, ma, da ti bude jasnije - cure su misile je li ih bar zamrzavaju, jer je to ministar reklamirao da će se radit. Sretno, godine su na tvojoj strani !

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I dalje stojim pri tome , ako mastrubacija nije ubijanje djece, nisu ni jajne stanice. Jer jedno bez drugog ne može.
    Uostalom čitala sam da zadnje statistike ukazuju da je mogućnost oplodnje FET-a 3%. Što je tri posto? Ništa.
    :? :? :? no comment

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ok, hvala dragulju što je s nama podijelila svoje profesionalno i vrlo osobno mišljenje, ali ajmo se sad vratiti na temu. moraliziranje i demoraliziranje ćemo ostaviti za neki drugi topic!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dragulj, ne razumijem tvoju misiju na ovom forumu... puno profila ali ton je uvijek isti. Ali na stranu to, napisala si puno gluposti što bi se još moglo oprostiti bilo kome drugome, ali ne nekome tko tvrdi da radi u medicini: mislim, povlačiti paralelu između bacanja jajnih stanica i muške masturbacije :? A ovo za FET 3% - to ti je milinovićeva izmišljotina, nemoj bit naivna, pa dosta da prošvrljaš malo po forumu, imaš uspješnih FETova koliko hoćeš.
    Budi pristojnija i ne napadaj sporta radi.

CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dragulj, jajne stanice su dragocjene upravo zato što se do njih dolazi uz teškom mukom i uz velike rizike pod zdravlje žene (sama si napisala da si bila na žestokoj stimulaciji) i monstruozno je što nas zakonodavac tako tretira šaljući nam poruku da mi žene zapravo imamo manje prava od jedne zigote .

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Amalka prvotno napisa
    sve smo bile od različitih doktora,...ja sam imala 2dc x3gonala,od 4-10dc x 2 gonala, od 6-10dc x1 cetrotid, 11dc ovitrelle...žene koje su bile sa mnom imale su uglavnom 3-5 jajašca,nama trima su vraćene po 2,dvije žene su imale po 1jajašce vraćeno i jednoj ženi se nisu dijelile,pa se odustalo od transfera i jednoj su bili prazni folikuli,pa se također transfer nije dogodio...
    ovo citiram sa drugog posta da se vratimo na temu...nadam se da sam dobro popamtila za te žene koje su bile toga dana sa mnom na punkciji...
    po tome ispada da se nije ništa zamrzavalo...

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo, nisam htjela ranije jer nisam znala koliko cu dobiti js. uglavnom, u postupku sam na vv, ovaj put klomifenski, od 2-6 dc 2x1 i dobila sam 1 js (nisam bas bila odusevljena i kada sam doktoru blenula: kaj samo jedna?? rekao je pa to smo i trazili :? mislila sam da se dobije i vise. no to je off topic. preksutra cu znati da li se oplodila. uglavnom, platila sam sama stopericu i to 350kn choragon 5000 2 komada(na vrhovcu u ljekarni je 275kn), danas sam gore dobila jos jedan i platila ga 80 kn sestri. to je to ukratko, nadam se da ce nekome pomoci. a sto se tice odmrzavanja, bas je danas bila zena kojoj su vratili 3 odmrznute blastice, mislim da ako su prezivjeli odmrzavanje imaju itekako velike sanse. ne treba dopunsko, to mi je sestra rekla danas kad sam joj davala karticu.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Korisnica koja se upitala dali imam neku misiju na forumu, odgovaram da sam jasno dala do znanja da je to moje mišljenje koje nitko ne mora prihvatiti. Korisnici koja je napisala da sam napisala puno gluposti, preporučam da me uvjeri u suprotno. Nikog nisam vrijeđala, to što ja realno gledam na to i ne očekujem nemoguće to možda vama nedostaje. Što se tiče moje nonšalantnosti gdje odlaze moje stanice- a što imam od toga da se živciram????
    Vi ste sve malo s oproštenjem nabrijane, opustite se ne možete glavom u zid!
    Kako je tako je. Ne znam zašto vam se ne sviđa realnost, a sviđa strah, prepucavanje, dileme i polemike?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kako je tako je. Ne znam zašto vam se ne sviđa realnost, a sviđa strah, prepucavanje, dileme i polemike?
    Ajoj, dragulj, pa da su ljudi uvijek tako razmšiljali ne bi bilo oslobođenja od ropstva, ne bi bilo samostalne Hrvatske - jer, čemu strah, prepucavanje, dileme i polemike - tako je, kako je? Imaš neuobičajeno mlade godine za IVF, i stvarno veliki razlog za optimizam ako si na 3 oplođene js došla do blastocista, to nije uobičajena situacija (većina ljudi u IVF-u je ipak starija, tj. starija krene na liječenje) pa je zbog toga većina jako zainteresirana za micanje odredbe o zabrani oplodnje više od 3 js.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim... zašto se ljudima ne sviđa realnost... Da ubacim malo humora, to je više za podforum Kutak za filozofski trenutak... Ako je stvarnost loša, zašto bi nam se morala svidjet? Ako možemo radit pritiske da nešto promijenimo, makar kao konzumenti, ako ne kao kreatori politike - zašto to ne napravit. Ljudi odu u drugi šoping centar zbog par lipa jeftinijeg ulja, kako onda ne bi znali razlikovat između dobre i loše med. usluge, i dobrog i lošeg zakona, ako ih se ovo pitanje bitno više tiče i važnije im je od litre ulja?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj marta26 prvotno napisa
    platila sam sama stopericu i to 350kn choragon 5000 2 komada(na vrhovcu u ljekarni je 275kn),
    Ja sam u jednoj ljekarni kod Doma sportova platila 2 Choragon 5000J 299,48 kn, dakle 1 je 149,74 kn
    Oprostite za OT, a 50,00 kn je 50,00 kn

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Draga ina, ja sam definitivno za to da se makne zakon! Krivo ste shvatile!
    Vrlo dobro shvaćam da ima X osoba koji se bore godinama sa tom pošasti novog doba, ja sam samo htjela reći, trenutno je ovakav zakon i trenutno ne možemo ništa-idemo na postupke gdje nam vade masu stanica, a oplode samo 3 i pristajemo na to, jer trenutno ponavljam nemamop izbora. Hoćeš-nećeš. Nažalost!
    Ja bi radije postavila pitanje, zašto se je prof. Šimunić bez prevelike borbe da ospori zakon stavio svoj potpis, a on je The boss u ovoj grani medicine ( u RH) ???

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa možda čovjek razmišlja ko i ti, baš ga briga..svako ima svoje razmišljanje i stavove kako ti kažeš.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Može biti, vidiš kako si ti to fino zaključila... Samo.. to je njegova radna djelatnost, a ja sam samo korisnik, u tome je razlika! To ti je ona piramida moći: na vrhu car, a ispod podanici. Shvaćaš?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Citiraj marta26 prvotno napisa
    platila sam sama stopericu i to 350kn choragon 5000 2 komada(na vrhovcu u ljekarni je 275kn),
    Ja sam u jednoj ljekarni kod Doma sportova platila 2 Choragon 5000J 299,48 kn, dakle 1 je 149,74 kn
    Oprostite za OT, a 50,00 kn je 50,00 kn
    U Rijeci se stoperica nikada nije placala. Cudno mi je da se na nekim klinikama placa, a na drugima ne. :?

Ja bih svakako trazila povrat novca od HZZO!

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A tebe kao korisnika briga što se tvoje jajne stanice bacaju, pa što bi onda njega tek bilo briga za tvoje, mooje il od nekog šestog?
    Tako da...

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Uostalom čitala sam da zadnje statistike ukazuju da je mogućnost oplodnje FET-a 3%.
    Mozda se je forumasica koja je spomenula gluposti mislila na ovo. Naime, sto to znaci "mogucnost oplodnje FET-a"? FET je skracenica za frozen embryo transfer, tj. transfer zametka koji je bio zamrznut. Ako se radi o zametku, onda on nema mogucnost oplodnje, on je rezultat oplodnje, ne moze se zametak jos jednom oploditi.

Jedino objasnjenje koje mogu dati sto se mislilo s ovom recenicom je mogucnost trudnoce iz postupka sa zamrznutom/odmrznutom jajnom stanicom. U tom slucaju su stvarno kolale informacije da je iz jedne zamrznute j.s. mogucnost trudnoce 3% (naspram mogucnosti trudnoce iz jednog zamrznutog zametka od 13%, a posto se obicno vraca vise od jednog zametka, mogucnost trudnoce iz FETa se krece oko 20% i vise. Statistike za cijelu Evropu 2005. su ovdje: http://humrep.oxfordjournals.org/cgi...full/24/6/1267).

Potpisujem Inu, da se ljudi ne bude protiv losih zakona, oni se nikad ne bi mijenjali. Zato je za kolektivno dobro - ako ne vec za vlastito - vazno djelovati protiv zakona - edukacijom, informiranjem, protestima, apelima, osobnim porukama i pricama, i nadasve ne-apatijom. Treba biti svjestan da je taj zakon donijela jedna stranka, u saborskoj manjini, da je zakon nepravedan i pred Ustavnim sudom, da je moguce zastupnike koji su glasali za zakon kazniti tako da ih se ne izabere za slijedeci mandat, da se glasno trazi ukidanje ogranicenja i prokazivanje licemjerja i nelogicnosti u zakonu (zametak se moze unistiti ali ne i cuvati zamrzavanjem) kao i cinjenice da ovo ogranicenje NIJE U NAJBOLJEM INTERESU PACIJENATA. I zato se pacijenti moraju prvi buniti.

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kad ideš u stimulirani postupak onda je štoperica besplatna,naravno..
    kad si u prirodnom onda sam ja kupila sama jer kao onda gubim to pravo u stimuliranom,"navodno",ali onda taj račun sačuvaš za povrat poreza...eto tako nekako je bilo u mom slučaju...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne kužim samo zašto onda idete u postupke znajući da će vam se ostatak stanica baciti ( ako vaša matična bolnica nema mogućnost zamrzavanja)???
    Znači mi smo sve glupače što idemo na postupak, a znamo UNAPRIJED da će se ostatak baciti!
    Pa o čemu vi pričate????? :?
    Zašto onda vi sve koje samo pišete i pišete da je moj način razmišljanja u banani ne odustanete od postupaka- jer bacanje stanica nije u skladu sa vašim razmišljanjima?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Amalka prvotno napisa
    kad ideš u stimulirani postupak onda je štoperica besplatna,naravno..
    kad si u prirodnom onda sam ja kupila sama jer kao onda gubim to pravo u stimuliranom,"navodno",ali onda taj račun sačuvaš za povrat poreza...eto tako nekako je bilo u mom slučaju...
    Da, moze biti da ima nesto u tome. Nisam bila u takvoj situaciji, pa o tome nisam vodila racuna. Hvala na ovom komentaru, cini se korisnim.

Ne skodi medjutim to svaki put jos provjeriti.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može biti, vidiš kako si ti to fino zaključila... Samo.. to je njegova radna djelatnost, a ja sam samo korisnik, u tome je razlika! To ti je ona piramida moći: na vrhu car, a ispod podanici. Shvaćaš?
    Imaš i za mene prepesimistički pogled na svijet . Pacijetni trebaju liječnike, ali i vice versa, tako da nije baš da smo mi skroz bez moći, ali to su sad već možda i off topic teme. Ja osobno smatram da tretman u inozemstvu nije toliko cjenovno i logistički nedohvatljiv, tako da nije da ljudi baš nemaju izbora, ali tome će, vjerojatno, stremiti više populacija koja prevladava u IVF-u i to ipak nisu žene ispod 30-te jer će biti pogođenija ovom katastrofalnom odredbom i neće odragirati tako fantastično kao ti, s dvije blastociste na tri oplođene js. Ali, pričekajmo što će se dogoditi, sad je tek prva tranša žena izstimulirana i u postupcima prema novom zakonu, iako, ne treba izmišljati toplu vodu, kod nas će se sigurno dogoditi što i u Italiji - pad uspješnosti i odljev pacijenata, na žalost, tu će doći do raslojavanja po fin. mogućnostima - i u perspektivi promjena zakona jer je ovakav... besmislen, to je moje najitnimnije uvjerenje, osim ako se ne dogodi fantastični obrat na području IVF-a, a najveći autoriteti s kojima sam o tome razgovarala mi govore da to nije vjerojatan događaj. Najvjerojatnije će u RH biti tako loše da u većini klinika neće biti dostupno niti to bidno zamrzavanje js jer je to preskupo za ovakvo zdravstvo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znači mi smo sve glupače što idemo na postupak, a znamo UNAPRIJED da će se ostatak baciti!
    Ne, s ovim se nikako ne slažem i sigurna sam da većina ljudi to ne misli. Ali, da misli da je ovo što se sad nudi substandardno i subotpimalno i toga treba biti svjestan - to da, ali zašto ne pokušati i tako, treba se diverzifiicrati - nekome će i tako upaliti, nekome ne, pa će krenut dalje i sl.

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •