ja se žalim, naravno da se žalim kad mi nije dobro. a kome bi to trebala glumiti, ma daj gluposti. osim toga nismo svi isti. milijun žena, milijun hormona i psiho-fizičkih profila.
9 mjeseci je malo predugačak period da bi se baš smijala od juta do navečer. osim toga niti kad nisam trudna nije mi svaki dan super, a pogotovo sada kad se niti mogu više sagnut, ostajem bez daha, pa zatvori, pa žgaravice, pa bolovi i kočenja u leđima, pa jedad dan pjevam, a drugi već grizem, a i jedno i drugo bez ikakvog posebnog povoda ili razloga itd... mislim ko hoće glumatat nek glumata, ali meni to ide na živce, upravo to glumatanje. ljudski se požaliti i ljudski je da ne možeš misliti 24 h / 7 x 9 mjeseci na bebu. a osim toga te koje se i požale koji puta i pošalju nekda sve vrit često puta ispadnu da imaju daleko zdraviji odnos sa svojom djecom nego ove super-duper-trudnice i majke![]()
e tako. a što se mene osobno tiče pa 5 mjeseca i dok nisu prestale silne cijelodnevne mučnine rekla sam, nikad više trudna. od tada do sada, sad sam još malo pa u 7 mjesecu mi je baš ok i sad bi opet bila trudna. žgaravice rijetko, tu i tamo me malo zakoči u leđima i često moram piškiti, to me najviše živcira. inače nemam uopće veliki trbuh za 29 tjedan tako da sam relativno još uvijek normalno pokretna i još uvijek se ne gegam nego hodam čak i elegantno kad sam na peticama.
e da i štucam, štucam čitavu trudnoću. počelo negdje oko 15 tjedna i evo ne prestaje. malenu osjećam skoro stalno i to mi je toalno super, ali je za sada nevjerojatno nježna, čak i kada jače lupka da mi radi valove na trbuhu ugodno je. neka nježnica, bit će. štedi mamu zlato malo.![]()
inače namam nikoga da mi pomaže, osim mene i muža, a nas dvoje si sve fino organiziramo. jedono što sam uzela tetu spremačicu 1 x u 2 tjedna da mi dođe detaljno očisiti stan, a ja za to vrijeme radim nešto pametnije vezano uz posao, ili čitam ili radim popise i planove kad se malena rodi.
još 10-taj tjedana i postat ću mama. i još ne vjerujem kak je to zapravo brzo prošlo.
inače ja recimo bebe uopće nisam bila svjesna bez obzira na UZV sve do 20-tog tjedna dok je nisam počela osjećati i dok mi konačno trbuh nije počao malo više rasti da bi se konačno moglo reći da sam trudnica. a sada, sad je to već druga priča, sad čak i pričam sa malenom i čitam joj čak i komentiram neke gluposti koje pročitam na internetu![]()