Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 65 od 65

Tema: sve mi je teže i teže

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja se žalim, naravno da se žalim kad mi nije dobro. a kome bi to trebala glumiti, ma daj gluposti. osim toga nismo svi isti. milijun žena, milijun hormona i psiho-fizičkih profila.

9 mjeseci je malo predugačak period da bi se baš smijala od juta do navečer. osim toga niti kad nisam trudna nije mi svaki dan super, a pogotovo sada kad se niti mogu više sagnut, ostajem bez daha, pa zatvori, pa žgaravice, pa bolovi i kočenja u leđima, pa jedad dan pjevam, a drugi već grizem, a i jedno i drugo bez ikakvog posebnog povoda ili razloga itd... mislim ko hoće glumatat nek glumata, ali meni to ide na živce, upravo to glumatanje. ljudski se požaliti i ljudski je da ne možeš misliti 24 h / 7 x 9 mjeseci na bebu. a osim toga te koje se i požale koji puta i pošalju nekda sve vrit često puta ispadnu da imaju daleko zdraviji odnos sa svojom djecom nego ove super-duper-trudnice i majke

e tako. a što se mene osobno tiče pa 5 mjeseca i dok nisu prestale silne cijelodnevne mučnine rekla sam, nikad više trudna. od tada do sada, sad sam još malo pa u 7 mjesecu mi je baš ok i sad bi opet bila trudna. žgaravice rijetko, tu i tamo me malo zakoči u leđima i često moram piškiti, to me najviše živcira. inače nemam uopće veliki trbuh za 29 tjedan tako da sam relativno još uvijek normalno pokretna i još uvijek se ne gegam nego hodam čak i elegantno kad sam na peticama.
    e da i štucam, štucam čitavu trudnoću. počelo negdje oko 15 tjedna i evo ne prestaje. malenu osjećam skoro stalno i to mi je toalno super, ali je za sada nevjerojatno nježna, čak i kada jače lupka da mi radi valove na trbuhu ugodno je. neka nježnica, bit će. štedi mamu zlato malo.

inače namam nikoga da mi pomaže, osim mene i muža, a nas dvoje si sve fino organiziramo. jedono što sam uzela tetu spremačicu 1 x u 2 tjedna da mi dođe detaljno očisiti stan, a ja za to vrijeme radim nešto pametnije vezano uz posao, ili čitam ili radim popise i planove kad se malena rodi.

još 10-taj tjedana i postat ću mama. i još ne vjerujem kak je to zapravo brzo prošlo.

inače ja recimo bebe uopće nisam bila svjesna bez obzira na UZV sve do 20-tog tjedna dok je nisam počela osjećati i dok mi konačno trbuh nije počao malo više rasti da bi se konačno moglo reći da sam trudnica. a sada, sad je to već druga priča, sad čak i pričam sa malenom i čitam joj čak i komentiram neke gluposti koje pročitam na internetu

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    . a osim toga te koje se i požale koji puta i pošalju nekda sve vrit često puta ispadnu da imaju daleko zdraviji odnos sa svojom djecom nego ove super-duper-trudnice i majke

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    . a osim toga te koje se i požale koji puta i pošalju nekda sve vrit često puta ispadnu da imaju daleko zdraviji odnos sa svojom djecom nego ove super-duper-trudnice i majke
    I ja isto kažem što i ti Zara

Moia, tebe očito jako pucaju hormoni Mene na sreću ne muče toliko pa sam odlučila ni ne čitati tvoj post do kraja. I da, srećom smo svi različiti

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa

Moia, tebe očito jako pucaju hormoni Mene na sreću ne muče toliko pa sam odlučila ni ne čitati tvoj post do kraja. I da, srećom smo svi različiti
    eto vidiš kak si puna razumjevanja

sve se može kad se hoće, zar ne

samo, poanta je htjeti. najlkaše je kritizirati.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa
    I ja isto kažem što i ti Zara

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

eto vidiš kak si puna razumjevanja

sve se može kad se hoće, zar ne

samo, poanta je htjeti. najlkaše je kritizirati.
    A koga sam to kritizirala? Niti jedan jedini put nisam napisala nešta loše o ženama koje imaju potrebu jadati se. I ja bih se jadala da imam takvu potrebu, ali eto nemam. Ali ne smatram to ničim lošim. Zašto si se ti osjetila napadnuta i iskritizirana mojim postom? I onda fino ti udarila po svim ženama koje se ne jadaju. Svašta. Stvarno su hormoni čudna stvar

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ne, ne glumatam. Kada me presiječe dolje ili u trbuhu- ne mogu glumatati, nego se fino previjam. Ali ne smatram trudničke tegobe nečim toliko katastrofalnim da bih trebala o tome na sva zvona. Pa podrazumijeva se kada me netko pita kako sam da sam u drugom stanju. Meni odgovor da sam dobro znači da nemam nikakvih problema opasnih po sebe ili po bebu (hvala Bogu). Ovo sve drugo je normalna trudnoća. Pa htjele smo biti trudne, zar ne? Nije nas nitko na to tjerao Sad pitanje je jedino kako svaka od nas podnosi to drugo stanje...a ne podnosimo ga svi isto.

A ti prvo malo razmisli, a onda počni napadati. Stvarno ti nije na mjestu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Eto proradili mi hormoni kad sam napokon pročitala tvoj post

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene jedno brine: ok, stalno mi je nešto, stalno nešto bolucka. Ali bojim se da me nešto ne ulovi, a ja odmahnem rukom i mislim da je normalno, a zapravo je situacija npr. da bih ipak trebala doktoru.

Koliko je zapravo normalno?

Evo, danas me boli u križima, odnosno nešto između boli i pritiska, neka težina. Isto tako znam da su bolovi u križima normalni i sve jači što trudnoća odmiče. Ali kako znati jesu li normalni???

Ja sam jedna od onih koju je sram svaki drugi dan zvati doktoricu.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam zvala dr. da ga pitam baš za te bolove i rekao mi je da ukoliko nema krvavog iscjetka i ukoliko ne osjećam kontrakcije, nemam potrebu se zabrinjavati, niti mu dolaziti.

Ali općenito bih rekla da treba slušati svoje tijelo. Jer žene najbolje znaju kako se osjećaju.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moram se požalit....probada me u rodnici, a uz to me beba lupka nisko, po cerviksu...aaaaaaaaaaaaaa, neugodnog li osjećaja!!!!!!

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

jada, jada, jada....
    u samo mjesec i pol mi se moguce vrijeme stajanja prepolovilo, jedva zduram 2 sata u komadu. kicma je pocela bas gnjaviti. i uspuhujem se ko slonica. vjerovatno jer i poprimam slonovske dimenzije....

no, dobro, jos 11 tjedana... kaj je to naspram ovih 29 iza mene

(bilo bi mi puno lakše da si sad mogu skuhati vino, zapaliti dvije, tri cigarete...ah...)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Buba Sanja za to svi govore da je normalno, eto meni se napokon Špirek valjda okrenuo pa ne lupa baš u zadnju po cervixu i dole, ali kad bi lupnuo, nikako nije bilo ugodno!

Tu i tamo i mene probode u rodnici, ali nekako brijem da je to od stalnog ležanja, mislim da su mi se kosti "sljepile". Jedva čekam da rodim U TREMINU pa onda šetnje svaki dan. Sad se uspušem samo dok se otuširam!

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa
    Moram se požalit....probada me u rodnici, a uz to me beba lupka nisko, po cerviksu...aaaaaaaaaaaaaa, neugodnog li osjećaja!!!!!!
    E, baš tak je meni bilo jučer. Danas je super :D

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj, to mi je gore nego kad lupa u mjehur. Imam osjećaj da će mi ispasti...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •