hanumica fata prvotno napisa
znaci ja u vitamine i mikroelemente, tj. njihovu pravu kombinaciju nemam uopste sumnje, kunst je samo pogoditi omjere za svaku pojedinacnu osobu, i kombinovati sve sa pravom dozom kretanja, vjezbe i uopste osjecaja srece i ispunjenosti u zivotu. nece napraviti cudo of course - svako je ogranicen vlastitom genetskom konstitucijom, ali omogucice da covjek iz sebe izvuce ono najbolje sto njegovi geni mogu da iskombinuju.
zaboravih jos da kazem - ja sam prije par godina imala zesci 'burn out' kako se danas to moderno zove, totalna izgorenost od posla, umor i prehlada non-stop, koja je znala mjesecima da ne prolazi...da skratim pricu, ono sto me je vratilo u zivot su cijedjeni sokovi (cvekla, mrkva, jabuka, limun - dakle vitaminski koktel na rano jutro). ..vec nakon dva mjeseca je moje tijelo bilo zdravo i uopste, skontas da sa nekog drugog, viseg energetskog nivoa funckionises...u stvari, razlika u odnosu na burn-out fazu je bila tako drasticna, da se ja evo i danas, nakon skoro dvije godine, jos uvijek gotovo religiozno pridrzavam tih svjeze cijedjenih sokova (sa kratkom pauzom koju pravim preko ljeta...)