Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: savrseno spontan seks

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno savrseno spontan seks

drage moje, znam da ovde ima maratonki pa sve mislim bice jos neko ko se susreo sa ovim problemom:
    dakle sta raditi kada muskarac gubi volju za sexom zbog citavog MPO stresa i rasporeda?
    cekate ovulaciju danima, hranite gospodju JS sokovima, vitaminima i zelenim cajem o trakicama i da ne pricam...
    onda dodje O a MM sve ima kao neka preca posla...svacim ce se baviti ali sexanje jok
    sa jedne ga strane razumijem jer tek nedavno je saznao da ima OAT i vidim da ga to muci jako.
    ne znam kako da mu pomognem, a ne znam ni kako sebe da sprijecim da se ne ljutim na njega kada ne moze tu malu zrtvu da doprinese nasim naporima pri pravljenju bebe?
    kako se vi nosite sa svojim muzevima/partnerima po ovom pitanju? koliko ste iskreni, koliko ste mudri, kako hvatate ravnotezu u svemu tome?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hanumice, . Mislim da se skoro pa svaki par u početku priče s time borio. Ja nisam bila od tih mudrih, meni je isto dolazilo navrh glave razgovora o ovulaciji i menstruaciji kao i performansa u određeno vrijeme. Znam da sam se u onim rijetkim trenucima kroz ovih x godina osjećala oslobođeno kad bi zaboravila kad mi treba doć' menga, ili da nam na živote ne utječe IVF schedule bilo čekanja na postupak, bilo postupka. Znam da mi je jednom vrhunac mog prkosa bilo ubacit se u Jarun, što prije ne bi nikad bila napravila zbog bakterija, a spremamo se na IVF itd. Nemam ti što pametno reći osim da to vremenom dođe na svoje kod većine tj. vremenom se taj presing makne ili barem ima faza kad splasne. Tj. kad se nekako zaključi da je IVF to, a maknu očekivanja od kućne radinosti i pijenja vitamina itd. onda bude možda lakše, ne znam.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Hanumice, . Ja nisam bila od tih mudrih, meni je isto dolazilo navrh glave razgovora o ovulaciji i menstruaciji kao i performansa u određeno vrijeme. Znam da sam se u onim rijetkim trenucima kroz ovih x godina osjećala oslobođeno kad bi zaboravila kad mi treba doć' menga, ili da nam na živote ne utječe IVF schedule bilo čekanja na postupak, bilo postupka. Znam da mi je jednom vrhunac mog prkosa bilo ubacit se u Jarun, što prije ne bi nikad bila napravila zbog bakterija, a spremamo se na IVF itd.
    ma rado bih se ja orijentisala na IVF only, ali sa mojim FSH ne mogu da se nadam nekom ludilo response na stimulaciju, sto znaci i uspjesnost je manja...a izmedju IVFova su pauze, a vrijeme prolazi...tako da moja racunica kaze da je bolje iskoristiti i taj mali procenat sanse oko O, ako nista drugo covjek se psihicki bolje osjeca u lutealnoj fazi

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

govoreci o IVF i protoku vremena, uzasnulo me je da cujem vec nekoliko puta u nasoj klinici da curama uopste ne savjetuju pauzu izmedju postupaka :shock:
    u fazonu - ako mozete materijalno da podnesete, izvolte odmah na sljedeci IVF...objasnjenje je kao 'dok je organizam ubacen u taj modus jurenja trudnoce moze jedno vrijeme tako da se gura' , u principu 1-2 spojena ciklusa...
    malo sam u soku, ne mogu da skontam otkud tolike razlike u pristupima...

da se vratim na temu, voljela bih MM da pomognem da se ponovo bolje osjeca i ne sumnja u sebe...znam kako mu je, i sama sam slicne stvari prolazila...ali nisam pametna kako to da uradim

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj hanumica fata prvotno napisa
    u fazonu - ako mozete materijalno da podnesete, izvolte odmah na sljedeci IVF...objasnjenje je kao 'dok je organizam ubacen u taj modus jurenja trudnoce moze jedno vrijeme tako da se gura' , u principu 1-2 spojena ciklusa...
    malo sam u soku, ne mogu da skontam otkud tolike razlike u pristupima...
    Sve ovisi kako ih stimuliraju. Pitaj pino oko ovoga, navodno niti u Americi ne rade neke prevelike pauze, kod nas je državno bilo uobičajeno 6 mjeseci, privatno 3-4 mjeseca. Iskreno, pitala sam se često koliko su te pauze medicinski indicirane, a koliko logistički (da klinike državne ne mogu toliko često pacijente primat). I još se uvijek pitam koji je med. optimum. On, ipak, vjerojatno ovisi od žene do žene, a ovih 6 mjeseci je vjerojatno nekakva safety procjena. U mom slučaju, to se pak pokazalo par puta kao nužno jer ne bih ovulirala po par mjeseci nakon kratkog protokola....

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

savršeno spontan sex sanjam: ranije je bio narušen čestim IVF postupcima i čekanjima bete, a sada moj dragi živi u takvom strahu da ne ugrozi trudnoću daje svaki pokušaj završio njegovim znojenjem, crvenilom i odustajanjem...dok ne rodim... baš će bit sexa uz malenog drekavca...

GIZMOS avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Meni se ponekad čini kao da se ganjamo i vrtimo u krug, i nikako da se nađemo na zlatnoj sredini, ali sve nam to ide u staž i vjerujem da je normalno u MPO priči. Spontani sex se desi rijetko i to ne mogu prestat žalit. Planiranog sexa mi je ponekad preko ušiju jer onda teško dolazim do emocija-mrzim kad nešto moram (jer će ovulacije, jer su doktori tako rekli, jer su lh trakice rekle...) Ja sam si jedan mjesec priuštila-poklonila apstinenciju. MM je bio jako zbunjen, nije mogao shvatiti što se dešava u mojoj glavi...toliko planiranja iz mjeseca u mjesec i odjednom ništa. A ja sam se samo htjela vratiti nekoliko kraka unatrag i osjetiti onaj oslobađajući osječaj da jedan ciklus ne očekujem ništa, baš ništa i da me neće moći baciti u očaj jedna obična menstruacja. Meni je pomoglo, napunila sam baterije, odmorila glavu i idući mjesec krenula dalje. Bilo je tako i faza kad je MM imao krize i kada sam ga doslovno morala moliti da se pokrene i da malo više sudjeluje u svemu i po mogućnosti da mi čita misli jer ako mu kažem da će uskoro ovulacija onda ubijam i ono malo spontanosti što je ostalo. Neznam odgovor na tvoje pitanje, ali vjerujem da bi se razgovorom rješilo dosta toga. Ja sam ga dosta dugo izbjegavala jer sam vjerovala da na taj način problemu predajem preveliki značaj, da postaje moja stvarnost. Na kraju sam shvatila da to i je moja stvarnost i naučila sam živjeti s time,

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prekjucer sam bila na folikulimetriji, folikuli 15/15/14. Bila sam uvjerena da ce dr. reci sutra uzv i da ce jucer navecer ici stoperica. No, uvjerio me da do ponedjeljka nista od toga i da nece moji folikuli tako brzo rasti. Nisam bas sigurna u to jer mi je jucer vec LH trakica bila lagano pozitivna i mislim da ce nam to pobjeci.
    I tako se ja jucer jadaqm muzu kako mi je vise pun kufer te napetosti i kaze on meni da se ne brine, da cemo imati sex za svaki slucaj ako pobjegnu.
    I ja puknem - dosta mi je sexa samo kad treba, pun mi kufer vise toga, osjecam se kao vekerica a ne osoba, bla, kenj, ser....pukla ja....
    I tu se on stane smijati, zagrli me i kaze - Hvala bogu da si napokon u toj fazi, valjda cemo onda sad napokon imati uvijek sex iz zelje....
    Eto, imali smo sinoc sex iz zelje, bez nozica u zraku poslije, bez opterecenja hoce li folikuli puknuti ko bude malo zesci i inih ostalih zamaranja
    Ali samo da ti kazem da je svaka faza koju prolazimo u svemu tome normalna i da je vjerojatno svaki par prolazi, ovisno o tome koliko dugo traje njihova borba.
    Pusa

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

[quote="ina33"]
    u fazonu - ako mozete materijalno da podnesete, izvolte odmah na sljedeci IVF...
    Sve ovisi kako ih stimuliraju. Pitaj pino oko ovoga, navodno niti u Americi ne rade neke prevelike pauze, kod nas je državno bilo uobičajeno 6 mjeseci, privatno 3-4 mjeseca. Iskreno, pitala sam se često koliko su te pauze medicinski indicirane, a koliko logistički ....
    da - zaboravila sam da pomenem da cure sa kojima sam pricala su ili low responder ili imale blazi protokol. u svakom slucaju punkcija im nije bila traumaticna, pa su ih prakticno iz jednog IVF uveli u sljedeci (ali pauza ide poslije toga).
    meni moj neki osjecaj govori da ne treba drzati nogu na gasu kad su stimulacije u pitanju, ali bas cu da vidim koji je konsenzus po tom pitanju u razlicitim klinikama.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

sretna35, tebi sex vise ne treba, uzivaj u odmoru i meditaciji
    ja sam skontala da meni sex fali jedino kad ga nesto nema...kad je prisutan onda sam ja uglavnom inertni faktor

gizmos, svidja mi se tvoj post. dobra je ta ideja sa pauzama, ja sam ovog ljeta oko nase svadbe napravila cak tri mjeseca pauzu i nisam htjela da brojim sate i dane...moram samo da skontam kako da MM privolim da zna kada dolazi ovulacija, glupo mi je da ja to kao nesto najavljujem danima unaprijed, ubija mi svaku zelju i potrebu

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Ali samo da ti kazem da je svaka faza koju prolazimo u svemu tome normalna i da je vjerojatno svaki par prolazi, ovisno o tome koliko dugo traje njihova borba.
    Pusa

vjerujem da je tako. ali svejedno se pitam sta ako borba potraje...godinama teatar oko ovulacije? ja sam tek nepune dvije godine u ovoj prici, i vec sada primjecujem da mi je uglavnom draza druga polovina ciklusa - nema priprema, brojanja, planiranja...ceka se M doduse, ali da li ce doci ili ne ja na to vise ne mogu da uticem, pa sam mirnija...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tikica_69 prvotno napisa
    Pusa

vjerujem da je tako. ali svejedno se pitam sta ako borba potraje...godinama teatar oko ovulacije? ja sam tek nepune dvije godine u ovoj prici, i vec sada primjecujem da mi je uglavnom draza druga polovina ciklusa - nema priprema, brojanja, planiranja...ceka se M doduse, ali da li ce doci ili ne ja na to vise ne mogu da uticem, pa sam mirnija...
    Ne traje, prestaje kad prestanu ozbiljna očekivanja da će nešto biti od kućne radinosti. Jedino je teatar opet ako ovulacija treba zbog IVF-a ili FET-a, ali to pak nema onda veze sa seksom, nego sa samopraćenjem ovulacija - biti ili ne biti, that is the question .

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

To je dio price koji je mene u svemu najvise pogadjao....mm jednostavno nije mogao da funkcionise isplanirano.
    Nema sanse.
    I to sto kazes kako ga nauciti da dolazi ovulacija,pa ako to naucis onda bi pdf-ovi PZ i PO trebali adekvatno da te nagrade
    Kako da ga naucim kad je jedan mjesec ovako, drugi onako, cas ima sluzi, cas nema, pa trakice, je li ili nije, ma uhhh...
    Mm je neka romanticna dusa, on je poslije svih ovih godina vjerovao da cemo prirodno uspjeti, i da ne treba nista mjeriti, i blabla, i na kraju kad ja pocnem malo vise oko njega, on me pita je li to mozda vrijeme, i ja potvrdim a on se samo blokira i nista
    Dan prije, i dan poslije, i svaki drugi dan je dovoljno samo da ga pogledam ali oko ovulacije nula!
    Svjestan je bio da mu je spermogram losiji, i nije mogao da podnese taj pritisak. A onda sam ja dosla u fazu da skoro svaku ovulaciju ispratim suzama, i znala sam da je mpo jedino rjesenje. I hvala Bogu, tako je i bilo, i odmah uspjelo, i jos mu je dr na dan punkcije rekao da mu je nalaz skoro normo, (imali smo 15 oplodjenih) i meni moj dragi kaze :"Mozda smo sad mogli i prirodno da uspijemo" Aha, kako da ne
    Tacno znam sta bi bilo...

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

joj a72, tacno i moj tako, neki romanticar...on je jos uvijek ubijedjen u spontanost i stalno kao da ceka na znak da necemo nastaviti sa MPO pricom i nema vise stresa za nas...
    zamisli kad je poslije prve inseminacije bio toliko sokiran masturbacijom u maloj sobi u klinici, da je izjavio da ce da napise knjigu o tome :shock: kao tako je to tesko i nepravedno za muskarca...mozes misliti

nego mene cijeli ovaj cirkus oko ovulacije podsjeca na one ratne nadrealiste 'stigla struja, reaguj ko munja'...gdje sjedi familija popuslic u mraku i ceka da struja stigne, a onda kao skacu i sve mora odjednom da se desi

dakle, koji je onda savjet? sta da se radi pred O, kada muz treba istovremeno da shvati a i da mu nista nije jasno?

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i kako pomoci muskarcu koji je saznao da ima los spermatogram?
    ovaj moj gleda u te dvije recenice na papiru koje ga krive za bracnu neplodnost, i vidim da ne prestaje da misli o tome.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja to nisam nikad naucila, da shvati a i da mu nije jasno....jednom mi ga je tako bilo zao,a i bila sam bijesna kad je rekao:"Jos kad bi imao ko da ga napravi" (nakon sto je procitao i moje najsuptilnije znakove da je ovulacija na vratima)
    Mislim ,stvarno....

Savjeti tipa zavodjenje, ovo ono,(ja sam ih dobijala kad bih se zalila) ma cure moje, pa zar mislite da za sve ove godine nisu isprobane sve moguce varijante, ali tu je problem kod ciljanih odnosa sto ne ide jedan, vec zelis i da to potvrdis, pa i dva puta na dan da bi bila sigurna itd...i ako dragi ne izadje u susret tim zeljama onda smo mi nezadovoljne, a realno dovoljan je jedan sex u pravo vrijeme,ali kako znati?

hanumice, kazem ti, meni je taj dio bio najtezi i najstresniji u cijeloj nasoj prici.

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako pomoci muskarcu kada sazna za los spermiogram, hm ako otkrijete molim vas da mi javite.MM je kada je dobio nalaz imao izraz lica kao da su ga upravo kastrirali, a mislim da se tako i osijecao.Nalaz je glasio oligoasthenoteratospermia gravis III. stupnja i vjerujte nakon prvog soka i dalje je tvrdio da mi to mozemo i bez doktora pa i nakon 4 neuspijela ivf icsi.Inace odradili smo sva cetri postupka u godini dana i jedan prirodi izmedju sto znaci da smo cijelu godinu bili iz dana u dan bez predaha u tome.Spontanost je bila prava nepoznanica.Sada mi je drago da smo isli tim tempom jer smo uspijeli probati za vrijeme starog zakona i sada pauza dok se ne vidi kako ce se razvijati stvari oko ovog ludog novog zakona.Mislim da sam u toj god. dana bila vise psihicki unistena nego fizicki.Nakon svakog odnosa mm je trcao i stavljao mi jastuk pod guzu pa dizi noge ma joj u pocetku mi je bilo smjesno a onda mi je puklo i rekla stop.Nema vise gluposti nema sexa dok ne shavti da na srecu nema neku neizlijecivu bolest pa se nada samo cudu nego postoji rijesenje za tu dijagnozu i neka ga prihvati vec jednom.Jos dugo nije bilo spontanosti nakon toga ali kako smo izali iz tog djira na neko vrijeme polako se vraca u normalu.I moram priznati da sam i ja bila vec luda jer bi na pomisao na odnos u misli mi uletili dr. i onaj ginekoloski stol na kojem sam non stop visila.
    Mislim da je odgadjanje sada sa moje strane o ponovnom ulasku u postupak uprvo zbog svega toga sto smo prosli i sto se zapravo bojim da ce mo se opet izgubiti u jastucima ,doktorima, viaminima i iscekivanju m. stresu i prepirkama ovisno o danima ciklusa.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno pozdrav

Hanumice,

probaj da tvome mužu uvedeš Tribestan od Sopharme. Ja sam mm to uvela zbog azoospermije, a utiče i na sex. Obzirom na dijagnozu tm, ja bih ti preporučila Tribestan, tako bi bilo jednim udarcem dvije muhe.

sretno

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš mi je kod zadnjeg odnosa prostrujilo kroz glavu da mi je već dosta planiranog sexa. A imam osjećaj da je takav stalno, iako niti ne uspijemo popratiti periode O. Nismo kroz cijeli tjedan zajedno, a kada jesmo zna se - sex kako bi se nakon 3 do 5 dana ostavilo sjeme u klinici. I uvijek pomalo glumimo da nije ovaj puta zbog potrebe IVF-a. Znači neposredno prije odnosa to je zabranjena tema jer inače :/ . Imamo jednu zamrznutu dozu, a super bi bilo da su makar dvije...pa planirajmo ponovo da bude taj standard... Već tri godine tako i čini mi se, ako bi ovo potrajalo još godinu dana da nam više nebi bilo ni do čega...
    Žalim dečke koji svoj dio posla moraju odraditi u klinici i to baš određeni dan. Bez obzira što mi prolazimo puno više od njih, mogu si zamisliti kako je i njima. Po direktivi i još ulaze u sobicu i svi u čekaonici znaju što rade.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam skontala da meni sex fali jedino kad ga nesto nema...kad je prisutan onda sam ja uglavnom inertni faktor
    I kod mene je tako.

Inače mm-u u pravilu nije nikada problem planirano krenuti "na posao", ali jest dosta veliki problem da li će taj "posao" biti sa ili bez onog što za bebu treba

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

fatamorgana, proucicu malo vise tu mogucnost sa tribestanom, hvala.
    trenutni problem je u tome sto MM nema vjeru da bi mu ista pomoglo, jer dobio je cetiri uzastopno losa nalaza, i to u vrijeme dok je uzimao vitamine. ja mu kazem da treba biti dosljedan a ne jednom sedmicno progutati jednu pilulu, ali trenutno je rezistentan na pozitivne ideje...
    zato se nadam da ce se javiti jos cura iskusnih u tetosenju muskog ega

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

humanica fata a da probas ubaciti prirodne stimulanse.MM je imao isto negativan stav prema svim bocicama koju sam mu servirala, bila je prava muka nagovoriti ga da svakodnevno pije i uz to nalaz sve gori.Onda sam sve to sklonila i cijelu proslu zimu ga hranila medom, mat. mlijeci cajeva na litre, raznim sjemenkama i slicno, naravno nonsalantno serviranim pred njim.MM jede sve pa to i nije bio problem.Umjesto grickalica kupim i na stol stavim sjemenke, umjesto sokova skuhani caj npr. zeleni uz brusnicu il neki dr. vocni da bude kao sok.Naravno da je to bilo samo radi imuniteta posto je bila zima i virusi vladaju.Uglavnom to mu je leglo bolje,svako toliko bi upitao jel to za plivace a ja sam odgovarala ne to je tako da budemo zdraviji.Istina da je kuzio sta radim ali valjda samo ne podsjecanje stalno sa onim bocicama na problem lakse covijek probavi.Maticna mlijec je prirodni stimulans tako da ima dupli ucinak.Rezultat svega je bio da je nakon nekog vremena sam poceo vaditi bocice i piti ne sve ali bar nesto i nalz nakon tih 6 mj. sa azospermie dosao na OAT i bez naznake gravis.Sta je tocno pomoglo neznam ali vjerujem sve skupa uz psihicki odmor od presinga.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj tiki_a prvotno napisa

Inače mm-u u pravilu nije nikada problem planirano krenuti "na posao", ali jest dosta veliki problem da li će taj "posao" biti sa ili bez onog što za bebu treba
    O tome i ja govorim...a sad kad smo konacno uspjeli, e sad mi ne da mira , a ja bih sad malo da usporim, nikad ugoditi

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

[quote="hanumica fata"]sretna35, tebi sex vise ne treba, uzivaj u odmoru i meditaciji
    ja sam skontala da meni sex fali jedino kad ga nesto nema...kad je prisutan onda sam ja uglavnom inertni faktor :quote]

meni sex treba iz drugih razloga i tijekom intenzivnog rada na trudnoći često mi je nedostajao divlji, neobuzdani i potpuno spontani sex iz čiste zabave

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dakle, kad god sam bila u fazi ovulacije i kad god je trebalo odraditi ONO, mm redovito nije mogao ejakulirati... Srećom, nekako je uspijevao učiniti isto u bočicu...
    Rješenje problema: IVF

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sperman, i meni je to uvijek bilo misterija, nekoliko puta je davao uzorak za spermogram, i kako je to uspijevao, cak i pored ljudi u cekaonici, zvukova, ni malo spontanosti itd...mora da su stvarno mocni ti casopisi koje drze tamo , mm mi je jednom rekao da je bio i neki muski gej magazin...

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ahahahaahha :D , Superman, sad tek vidim kako sam ti napisala nick u prethodnom postu, ma sta ces, kad razmisljam o tim njihovim plivacima

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Evo da se i ja, inače dosta neaktivna, uključim. Nadam se da me primate. Kod mene je isto sve ok, MM astheno, iza nas dvije inseminacije (jedna biokemijska, jedna ništa) i sad se spremamo na ICSI.

Dakle, što se tiče nespontanosti sexa to nas vjerujem sve muči. MM i ja smo si to pokušali objasniti na način da je čak i planirani sex još uvijek sex, a to je svakako uvijek dobra stvar. Ukinuli smo vrlo brzo svu popratnu koreografiju (jastuk pod guzicu i sl.) i ukinuli smo da to treba biti navečer, ujutro ili u neko posebno vrijeme. Ja ne koristim trakice jer sam nakon hrpe folikulometrija u kojima mi je O uvijek bila 12. dan i jednom 11. dan skužila da je kod mene to to pa sad od 11. - 13. dana gledamo da svakako budemo vrijedni, a nikad se ne zna tko će od nas, kada i gdje (na kojoj lokaciji u stanu) početi. Tak da kad već znamo kojih dana MORA biti sex, barem se nikad ne zna kako će i gdje početi i završiti. I to nam malo pomaže, iako nas zna uhvatiti da nam se ne da - to obično dovede do teškog cerekanja jer je rasprava u kojoj netko drami da mu je već dosta tog sexa svakako uvijek smiješna, pa i to pomogne.

A što se tiče osjećaja MM oko njegove krivnje za cijelu situaciju ja mu uvijek ponavljam da nije moguće da je jedna osoba 'kriva' jer da ja ne mogu imati djecu isto kao ni on jer ih želim samo s njim. Dakle nije istina da ON (trenutno) ne može imati djece nego samo MI trenutno ne možemo imati djece (što će se nadam na našem ICSI-ju promijeniti ). I postavim mu pitanje koliko bi se samo ljutio na mene da je u meni problem i da se ja krivim zbog toga. Osim toga, jako dobro zna da sam ja s njim jer trebam njega i ne mogu bez njega, djeca su nam samo najveća zajednička želja, a to možemo samo skupa, nikako svatko sam.

Eto, nikako ne kažem da nema svejedno teških trenutaka, ali to su neke logike kojima se mi vodimo i ide zasad ok.
    Sretno svima! Kažu sve suputnice koje su uspjele da se to sve zaboravi kad se jednom ostane trudni pa bumo tako i mi sve! :D

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa
    Sperman
    za uspješnu promjenu mog nicka!

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joj jesmo skroz OT, ali nikad mi nije palo na pamet dok ga nisam napisala i poslala , a kad sam vidjela sta pise

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Citiraj a72 prvotno napisa
    Sperman
    za uspješnu promjenu mog nicka!
    ma nek' je off topic al je legendarno

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ahahaha super...i tako je supermen postao spermywoman

sto se mog nicka tice, sega mi je kad me ponekad nazovu h u m a n i c a, kao da sam a pri tome je h a n u m i c a naprosto bosanska varijanta za 'gospodjicu' fatu.

ali da se vratimo na temu

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    humanica fata a da probas ubaciti prirodne stimulanse.MM je imao isto negativan stav prema svim bocicama koju sam mu servirala, bila je prava muka nagovoriti ga da svakodnevno pije i uz to nalaz sve gori.Onda sam sve to sklonila i cijelu proslu zimu ga hranila medom, mat. mlijeci cajeva na litre, raznim sjemenkama i slicno, naravno nonsalantno serviranim pred njim.MM jede sve pa to i nije bio problem.Umjesto grickalica kupim i na stol stavim sjemenke, umjesto sokova skuhani caj npr. zeleni uz brusnicu il neki dr. vocni da bude kao sok.
    pak draga svaka tebi cast. ja zasad ne uspijevam sa tom taktikom, MM je suspektan prema svemu sto iz moje ruke dolazi
    salim se - rekla mu je nedavno jedna nadobudna doktorica da su vitamini kao nista i sve je to nedokazano i blabla, i sada on tesko pronalazi motivaciju da ista radi na sebi i ne vjeruje da na spermiogram moze da se utice...
    ali razgovaramo mic-po-mic svaki dan na tu temu i nadam se da cemo uskoro stici do nekog dogovora. najkasnije kad me vidi kako lezim u anesteziji mislim da ce pristati da guta sve sto treba da bismo svako sa svoje strane radili na zajednickom problemu koliko je to god moguce.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mene je ova MPO prica u stvari ubacila u cudno bivalentno stanje
    kada stigne M, onda govorim sebi, pa normalno je da prirodno ne ide sa T, zato i stojite u IVF programu...
    a onda kad pomislim da IVF ipak samo neki ogranicen broj puta u zivotu moze da se radi i povezan je naravno sa ogromnim ocekivanjima, napadne me zelja da ipak ne napustamo sasvim nadu u prirodne cikluse, i da ucinimo ipak sve sto je moguce da nasa tijela napravimo koliko je moguce plodnim...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja nemam što drugo za reći nego kao neka stara baka ponavljati da je to sve normalno, tj. ta bivalentna faza, meni to traje ihahaj koliko dugo. Otprilike to je znalo ovako izgledat - kad sam u IVF-u vjerujem da ću ostat prirodno trudna, a kad sam bez IVF-a mislila sam da je IVF jedina šansa. To sam vjerojatno radila kao podsvjesni expectations management tj. da se ni u čemu ne nadam previše i da budem čim više kul.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jedino ovo pravljenje tijela čim više plodnim je kod mene brzo završilo jer kao tip ne naginjem tome vitamini, čajevi i sl., nego lijekovi i medicina. Kaže mi sisterica - pa i lijekovi se rade od prirodnih pripravaka i znam da je taj moj stav možda neopravdan, ali nekako se baš u čajeve općenito ne mogu pouzdat da će to nešto pomoć, kad već nije IVF. Ja sam to "dovođenje sebe u plodnu fazu" u biti minimizirala, tako da se nisam ničeg bitnog sebi odrekla i nisam nešto turbo zravo živjela (jedino ne pušim, ali ne pušim iovako, ne zbog plodnosti).

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Otprilike to je znalo ovako izgledat - kad sam u IVF-u vjerujem da ću ostat prirodno trudna, a kad sam bez IVF-a mislila sam da je IVF jedina šansa. To sam vjerojatno radila kao podsvjesni expectations management .
    e jest jest bas tako
    zavaravas sam sebe najstrasnije, a sve da bi ocuvao neki mentalni integritet, kakav-takav

sto se vitamina tice - meni spada u struku ti neki vitamini i mikroelementi, i ako posliije ovoliko laboratorijskog rada ne bih u njih vjerovala, onda bi to znacilo i zescu profesionalnu krizu :shock:

uostalom pogledaj samo prominentne sportiste, plesace i ostale - ponesto je kondicija, botox i operacije, ali mnogo toga su pravi kokteli vitamina i hormona, spricnuti na pravo mjesto...zato sam ja odlucila kao pravi streber da to nastavim da provjeravam, za sada na sebi

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

znaci ja u vitamine i mikroelemente, tj. njihovu pravu kombinaciju nemam uopste sumnje, kunst je samo pogoditi omjere za svaku pojedinacnu osobu, i kombinovati sve sa pravom dozom kretanja, vjezbe i uopste osjecaja srece i ispunjenosti u zivotu. nece napraviti cudo of course - svako je ogranicen vlastitom genetskom konstitucijom, ali omogucice da covjek iz sebe izvuce ono najbolje sto njegovi geni mogu da iskombinuju.

zaboravih jos da kazem - ja sam prije par godina imala zesci 'burn out' kako se danas to moderno zove, totalna izgorenost od posla, umor i prehlada non-stop, koja je znala mjesecima da ne prolazi...da skratim pricu, ono sto me je vratilo u zivot su cijedjeni sokovi (cvekla, mrkva, jabuka, limun - dakle vitaminski koktel na rano jutro). ..vec nakon dva mjeseca je moje tijelo bilo zdravo i uopste, skontas da sa nekog drugog, viseg energetskog nivoa funckionises...u stvari, razlika u odnosu na burn-out fazu je bila tako drasticna, da se ja evo i danas, nakon skoro dvije godine, jos uvijek gotovo religiozno pridrzavam tih svjeze cijedjenih sokova (sa kratkom pauzom koju pravim preko ljeta...)

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ali da se vratim na temu, ne bi se MM pridruzio u pijenju soka, nema sanse
    koliko energije ponekad treba uloziti u vaspitavanje muskarca, mozda skontam u neko doba da za dijete vise i nemam snage

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hanumica fata ne vjerujem da mogu nešto pametno dodati. kod mene je takva situacija da je moje raspoloženje za akciju puno izraženije oko ovulacije, tako da to najčešće nekako prirodno dođe. Ovo je jedan od problema gdje ne vjerujem da razgovor s partnerom može puno pridonijeti, čak obrnuto, nekako se racionalizira i još gore ispadne. Ja sam jedno vrijeme, vrlo zadovoljna našim bračnim životom, mislila da neću ugrožavati to što imam, nečim što dosta vjerojatno neću dobiti. S našom OAT i endometriozom, realne šanse za kućnu radinost su nam male. Onda me ulovilo praćenje ciklusa, bez trakica, budući da su meni ov. dosta uredne. Onda sam skužila da sam ipak bila u pravu i da bolje da ne diram u sklad s nekakvim presingom. To što ja pišem i nema neku težinu, budući da moja taktika nije rezultirala trudnoćom, ali barem je onaj drugi dio još skroz OK i bez obzira što se veselim kad budem u postupku, uvijek mi bude malo žao što smo izvan pogona
    Ipak, s obzirom na moju želju, uvijek nekako ispadne da pogodimo odnose oko ov... Budući da ništa ne očekujemo od toga, nema ni presinga.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hanumice, razumijem i tvoju stranu ali i stranu tvog muza. Ja sam sumanuta hodala dok sam pratila ovulaciju i pokusavala 'prirodno'. Doduse, to je bilo prije nego sto smo saznali dijagnozu- azoospermija. Nakon toga sam osjetila (znam da uvrnuto zvuci) olaksanje i samo sam pobacala LH trakice i testove i pocela kopati po ovom podforumu. Nekad me je znala uhvatiti frka ako bi mi zakasnila M i pravila bih od muhe slona, ali sam bila pomirena s cinjenicom da cemo mi samo tako ako ikako doci do djeteta. Doduse, MM je jeo i pio i radio sve sta sam mu rekla ali nisam nikad insistirala. Bilo je momenata kad sam ja toliko insistirala na nekim stvarima da se kod njega stvarao inat i znala sam da tada necu nista postici. Onda bih ga pustila da se sam 'krcka' i sam donese odluku. Vjerujem da TM zeli da mu se vrati njegova zena od prije trakica i plodnih dana. (ona neopterecena zena u koju se zaljubio) Znam da si u stisci s vremenom i to potpuno razumijem ali daj mu neki predah bez insistiranja na svemu tome i kad napravite odmak- reci mu kako se osjecas i zasto si se tako ponasala. Nadam se da ce te razumjeti jer je to tezak teret koji oboje nosite i ta dijagnoza kaci oboje. Na kraju krajeva, trebas mu reci da se i prirodne trudnoce dogadjaju cak i sa OAT. Citaj mu primjere s Rode ili neke druge, daj mu informacije. Nije to nepopravljivo. A i cuda se desavaju svakog dana.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    Dakle, kad god sam bila u fazi ovulacije i kad god je trebalo odraditi ONO, mm redovito nije mogao ejakulirati... Srećom, nekako je uspijevao učiniti isto u bočicu...
    Rješenje problema: IVF
    i nama je bočica plodonosnija ....ponekad se za vrijeme ONOG zezamo i kažemo...zapravo mm kaže BOČICA!

Sperman, savršeno! Eto zato mi imamo iz jednog prirodnog IVF-a našeg Malenog Supermana

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

MM-u ste upravo dale ideju za kućni AIH!
    S obzirom da se ja uvijek žalim da to sve iz mene iscuri, pogotovo oko ovulacije (kojim čudom baš onda?!), i da ni svijeća baš ne pomaže uvijek, on bi to odradio u bočicu, prebacio sadržaj u špricu i uštrcao gdje treba...
    Ja na to , a on mrtav ozbiljan veli: "Pa da, zašto ne? Pitaj cure na forumu, sigurno je to netko već radio!" 8)

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Miki 76 sretno!
    Nemam takvog iskustava ali sam jednom gledala na TV-u nesto slicno o surogat majki kojoj su tako parovi dolazili i njoj je uspijelo vise puta pa u nedostatku boljeg mozete probati,ali moram jos jednom .
    Dobro da mm ne cita svasta bi mu jos na pamet palo.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam se zezala sa svojim dragim na zadnjem UZV kad je on imao ljubav sa bočicom da ćemo reći doktoru da mi špricom vrati sadržaj bočice, al nismo, al fakat...bilo je upućeno na netu pitanje doktoru-da li se može vraćati špricom sperma, čovjek odgovorio da su se oduvijek ljudi tako snalazili...a što se tiče ciljanog odnošenja-mi još uvijek (ponekad) glumimo da nam je baš tada super, a nije jer znaš da moraš, al niko neće priznat da se onaj drugi ne uvrijedi, al nema šanse odustati od prirodnih pokušaja, ljepota ciljanog seksa se nastavlja..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    Nemam takvog iskustava ali sam jednom gledala na TV-u nesto slicno o surogat majki kojoj su tako parovi dolazili i njoj je uspjelo vise puta
    I ja sam to gledala. U V. Britaniji neka žena voli biti trudna pa onda rado bude surogat majka komu treba.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Miki76 prvotno napisa
    MM-u ste upravo dale ideju za kućni AIH!
    svojedobno, dok sam učila i isčitavala stranice i stranice o ivf i aih na internetu, na početku ove priče, na nekom situ za lezbijke sam našla upravo takvo "objašnjenje" za one cure koje žele dijete. skroz zanimljivo. i mene držala ideja nakon toga, ali zbog dva neuspjela aih - sumnjam da bi upalilo

inače, mi nemamo problema sa spontanim sexom. hvatamo možebitne plodne dane (prvi put uz trakice) kad se sjetimo, ali ne tako revno u stavu svijeće. ustvari, tek unazad godinu i nešto mogu slobodno reći da nam je sex bolji nego ikad 8) samo da tako i ostane...

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nikad ne odustaj! Ne znam da li će i kada doći do spontanog, ja se više i ne sjećam kad je to bilo spontano, ali sam uspjela planiranim ciljanim odnosima i sad sam u 7.mj. T. MM dođe volja, ali onda me samo podraga kad mu u noći dođe do glave da čuvamo bebu. To je tako jer je tak stres sada iza nas. I ja bih da nismo bilo tako napeti, ali tako je to sa svima valjda koji se upuste u MPO. I da, kod MM je isto bio loš spermiogram, ali se to stalno mijenja, a češćim odnosima poboljšava kvaliteta. Neka te tvoje i njegovo srce vodi. Meni je bilo jako teško kad samo pauzirali, ali vidjet ćeš, doći ćete vi na svoje. Mojemu je isto svega bilo preko glave, ali kad sam ja prestala pričati o svojoj O i plodnim danima onda me je on pitao kad bude to. POkušaj naći neke druge teme o kojima možete razgovarati. Ja sam prvi put zatrudnila kad sam počela brinuti o svojoj prijateljici koja je završila na kiretaži. Dakle, slučajno su mi se misli okrenule dalje od mene. Pokušaj se nečim zaokupiti što ti se sviđa. I da, ne znam koliko imate vremena i volje, ali znam da npe. tečaj plesa puno zbližava partnere. Meni je to bilo prekrasno iskustvo. Probajte ako stignete i ići na izlete... Vrijeme će napraviti svoje.

hanumica fata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj darcy prvotno napisa
    Neka te tvoje i njegovo srce vodi. ... tečaj plesa puno zbližava partnere. Meni je to bilo prekrasno iskustvo..
    darcy svidja mi se jako ovo prvo kako si rekla
    sto se ostalih stvari tice, meni najvise pomaze da se ponasam pomalo 'sebicno', tj. da radim sve ono sto me cini srecnom, pa cak ako je pomalo i neobicno ili neodgovarajuce...primijetila sam kako sam se u zadnje vrijeme spontano vratila nekim starim hobijima, i kako se osim toga radije druzim sa ljudima koji su pomalo 'nestandardni'. dobra posljedica je ta da ja budem barem privremeno happy, a i muz se iznenadi, sto utice na poneki spontan sex ali mozda dodje i jos neki dobar savjet kako sacuvati sexualni zivot i ostati pametan u toku MPO prica koje potraju duuuugo.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj savršeno spontan sex, mislim ne na sami čin općenja sa ciljem užitka, već kada vam u glavi puca, i sve miriše, i baš vas jede briga hoće li ko naići, i sve je ljepše, i ljepše, a žao vam jer bliži se kraj/vrhunac(obožavam ovakav sex ) je bio tek nakon što sam počela uzimati kontracepciju. Ne mogu ostati trudna, i sad uz pilule stvarno ne mogu ostati trudna, tako da je ponovo bilo prelijepo. Ja sam, baš kao i hanumica fata, malo sebična osoba, volim da se osjećam sretno, a ponekad mi za taj osjećaj
    nedostaje tako malo(dobra šetnja po šumama) a često je to ipak malo više(dobar šoping, putovanje ili druženje). Ono o čemu razmišljam od kada je otvorena tema, jeste da sex bude bolji ako ga on inicira nego ja, ali ne znači ni da svaka njegova inicijativa bude tako uspješna. , Valjda mi svi imamo te trenutke kada zadovoljavamo nagon, i one kada hranimo ljubav.
    Uglavnom ova cura što me buba od jutra do mraka, začeta je sasvim"slučajno" na jednoj livadici, uz stalno izvirivanje da ko ne naiđe i u pozi na kojoj bi mi pozavidio i Kusturica.
    Sad je opet oprez, mislim ima čovjek neki grč kad vidi stomak, ali pametno šuti o tome, ali iz sopstvenog iskustva tvrdim da čim rodim da će ponovno biti žestoko.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •