Kako pomoci muskarcu kada sazna za los spermiogram, hm ako otkrijete molim vas da mi javite.MM je kada je dobio nalaz imao izraz lica kao da su ga upravo kastrirali, a mislim da se tako i osijecao.Nalaz je glasio oligoasthenoteratospermia gravis III. stupnja i vjerujte nakon prvog soka i dalje je tvrdio da mi to mozemo i bez doktora pa i nakon 4 neuspijela ivf icsi.Inace odradili smo sva cetri postupka u godini dana i jedan prirodi izmedju sto znaci da smo cijelu godinu bili iz dana u dan bez predaha u tome.Spontanost je bila prava nepoznanica.Sada mi je drago da smo isli tim tempom jer smo uspijeli probati za vrijeme starog zakona i sada pauza dok se ne vidi kako ce se razvijati stvari oko ovog ludog novog zakona.Mislim da sam u toj god. dana bila vise psihicki unistena nego fizicki.Nakon svakog odnosa mm je trcao i stavljao mi jastuk pod guzu pa dizi noge ma joj u pocetku mi je bilo smjesno a onda mi je puklo i rekla stop.Nema vise gluposti nema sexa dok ne shavti da na srecu nema neku neizlijecivu bolest pa se nada samo cudu nego postoji rijesenje za tu dijagnozu i neka ga prihvati vec jednom.Jos dugo nije bilo spontanosti nakon toga ali kako smo izali iz tog djira na neko vrijeme polako se vraca u normalu.I moram priznati da sam i ja bila vec luda jer bi na pomisao na odnos u misli mi uletili dr. i onaj ginekoloski stol na kojem sam non stop visila.
Mislim da je odgadjanje sada sa moje strane o ponovnom ulasku u postupak uprvo zbog svega toga sto smo prosli i sto se zapravo bojim da ce mo se opet izgubiti u jastucima ,doktorima, viaminima i iscekivanju m. stresu i prepirkama ovisno o danima ciklusa.