Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Ginekolozi u Medarevu, Dubrovnik

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Ginekolozi u Medarevu, Dubrovnik

Hej ako ima koja cura iz Dbk baš me interesira da li imaju još paralelno jednog doktora na Medarevu, jer sam čula od prijateljice da je to moguće...Ako imate kojeg preporučujete da je najbolji? Hvala

I ps. kakvi su uvijeti inače za rađanje na Medarevu, da li možeš tražit da rodiš na carski rez ako si MPO trudnica?

Rano je još tek sam 20 tjedan ali eto razmišljam....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja ti savjetujem da se bakčeš s njima kad ti stvarno bude potrebno, a to je iza 32 tjedna, do tad idi samo kod svog/oje doktorice. Ako ti je uredna trudnoča onda ti ni ne trebaju pregledi na Medarevu, važno je da prije poroda imaš onog koji če te porodit i s kojim si se srela 1-2 puta prije.

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Thegirl25,potpisujem RozuGrozu. Ja,osobno,od 2.mjeseca trudnoće idem kod dr.I. na Medarevo,a kod svog soc. ginekologa dr.G.uzimam samo uputnice za Medarevo jer bi me ovaj socijalni svaki put toliko iznervirao i uznemirio da sam izlazila iz ordinacije na rubu plača.Čovjek je jednostavno očito isfrustriran što on nije IVF stručnjak pa je na meni išao liječiti svoje komplekse,od svačega nečega što mi je govorio do toga da mi nije htio dati recepte za Utrogestan i Estrofem koje su mi prepisali kao terapiju na SD-u gdje sam bila na IVF-u pa sam ih preko veze morala sama kupovati u ljekarni.Ma katastrofa!!!!Ako je tvoj soc. gin. ok,onda nema razloga da se prebacuješ na Medarevo,ali ako je to tvoja osobita želja,naravno da možeš.
    O iskustvima s poroda na Medarevu sam se naslušala svakakvih priča,od mojih prijateljica uglavnom horor priča,ali ima i nekih dobrih iskustava.Evo ovdje možeš pročitati o nekim iskustvima naših 'kolegica' dbk.forumašica
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
    Ja sam 10 tjedana ispred tebe pa ću na tom istom pdf-u napisati i svoje iskustvo kad ja i mali miško dođemo doma.Čini mi se da RozaGroza čak ima termin prije mene pa se nadam da ćemo i od nje čuti samo pozitivne stvari.
    Uglavnom,što se tiče načina poroda,nemaš nekog izbora,dakle,nema stolčića,strunjače,poroda u vodi...Preporučila bih ti da se upišeš na tečaj.Možeš doznati puno toga i pitati sve što te zanima,a na zadnjem predavanju će te provesti kroz predrađaonu,rađaonu i cijeli odjel pa ćeš biti mirnija kad se upoznaš sa prostorom.

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Malo je nezahvalno preporučivati ti bilo kojeg ginekologa,jer svatko ima svoj osobni doživljaj i mišljenje,pa će ti tako jedna cura reći za nekog dr. da je super,a druga da je njoj bio katastrofa.Radije prikupi različita mišljenja i iskustva svojih prijateljica,usporedi pa tek onda sama odaberi koji bi dr. tebi mogao najviše odgovarati.
    A u vezi carskog reza,on se,koliko sam ja upoznata,radi ili bi se barem trebao raditi kad dođe do ozbiljnih komplikacija ili kad postoji određeni medicinski problem.MPO trudnoća je trudnoća kao i svaka druga,dakle,ako nemaš nikakvih problema i trudnoća je uredna,nema razloga da te šalju na carski rez i mislim da to u HR u državnoj bolnici ne možeš sama ni tražiti,osim možda u kojoj privatnoj klinici.Ja bih ti savjetovala da se prvo doooobro informiraš o svemu,od prirodnog poroda,do svih intervencija pri porodu i njihovih mogućih posljedica i rizika pa tek onda da doneseš odluku što je najbolje za tebe i tvog bebača

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Jooj tek sad vidjela da je RozaGroza sa terminom 3 tjedna nakon mene Ipak ću prva od nas 3

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam išla na Medarevo oba puta nakon 40 tjedana, do tada sam išla na redovite kontrole kod svoje dokice.
    Drugu curu sam rodila sa 41 tj i 3 dana pa sam nekoliko puta "hodočastila" na Medarevo.
    Prvi put su me pitali kod kojeg ću doktora, rekla sam da ću prvog koji bude slobodan
    I nije mi bilo važno koji će biti dežuran kad budem rađala ( btw doka su probudili 10 min prije izgona )

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Music
    Ja nažalost (ili na sreču) neču pisat svoju priču sa Medareva jer sam pobjegla glavom bez obzira iz Dubrovnika, upravo radi naših doktora u bolnici, rađat ču u Austriji ili u Petrovoj. Jedna sam od onih koje su doživile čisti horor na Medarevu. I imaš pravo, dosta je nezgodno preporučat doktora, jer svaka od nas ima potpuno različita iskustva, moje je grozno sa svima njima nažalost, i ja bi odma rekla bježi glavom bez obzira, ali puno cura su super zadovoljne i rado preporučaju, tako da svatko mora odlučiti za sebe.

Cure

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Music
    Ja nažalost (ili na sreču) neču pisat svoju priču sa Medareva jer sam pobjegla glavom bez obzira iz Dubrovnika, upravo radi naših doktora u bolnici, rađat ču u Austriji ili u Petrovoj. Jedna sam od onih koje su doživile čisti horor na Medarevu. I imaš pravo, dosta je nezgodno preporučat doktora, jer svaka od nas ima potpuno različita iskustva, moje je grozno sa svima njima nažalost, i ja bi odma rekla bježi glavom bez obzira, ali puno cura su super zadovoljne i rado preporučaju, tako da svatko mora odlučiti za sebe.Cure
    Slažem se u potpunosti.Moje prijateljice isto nemaju ništa lijepo za reći (prva pozitivna iskustva o dbk. rodilištu sam pročitala ovdje na forumu),pa sam i ja do prije mjesec dana planirala porod u Rijeci (na strunjači i stolčiću).Međutim,s obzirom na našu udaljenost od RI i moj termin koji je u 1.mj.,zabrinula sam se kakvi će biti vremenski uvjeti za put autom,a brodom ne bih nikako jer što da me uhvate trudovi na pola puta? Hvala,ali radije bih izbjegla mogućnost da mi se sin zove Jadranko Moram priznati i to da su moje prije išle roditi dosta neinformirane i više su tipovi 'šuti i ne buni se,slušaj što ti govore i nadaj se najboljem.Najvažnije da smo beba i ja dobro i da brzo pobjegnemo doma', a to što su izašle istraumatizirane,to nema veze.Dok žene tako šute i jadaju se samo jedna drugoj,stvari se ni ne mogu promijeniti.Svatko ima svoje mišljenje i osobne izbore.Nikoga ne osuđujući,ja imam potpuno drugačiji izbor od njihovog i što se toga tiče potpuno smo suprotne.Ja sam si već pripremila teren.Informirana sam potpuno o svojim pravima i porodu,muž će biti sa mnom,babicu privatno znam i s njom ću dogovoriti detalje,plan poroda je već spreman i ispunjen...Nadam se da će sve biti kako treba (bez komplikacija) i da ću svoj prirodni porod kojem se veselim :D :D izgurati do kraja bez ikakvih intervencija.Neću da me itko dira (naravno,ukoliko je sve sa mnom i bebačem u redu).Uglavnom idem s pozitivnim stavom i potpuno psihički mirna i spremna da uradim sve kako bi moj porod bio upravo onakav kakav ja želim da bude.Čak mislim kad se približi trenutak izgona lijepo čučnuti (na koljena ili na sve 4) na onom krevetu ako mi tako bude prirodnije i lakše za roditi,a oni neka se snalaze.'ko ih šiša,pa ne mogu me vezati,je l' tako?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ufff ja sam još freško trudna tek gazimo prema 21 tjednu...tako da ono nisam još isprepadana...ali ono čula sam da navodno ako imaš doktora na medarevu paralelno sa svojim socijalcem, da ga možeš pozvat kad počneš rađat i da će on doć na porod...ja sam iskreno spremna i platiti kad bih znala da će mi moj doktor biti tu, jer sam čula da su sestre grozne....

Ništa pošto vas obje trebate roditi prije mene ispričat ćete mi svoja iskustva...ja sam razmišljala i o privatnom rodilištu u zagrebu, jedino kažu da je dosta skupo...

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj thegirl25 prvotno napisa
    ali ono čula sam da navodno ako imaš doktora na medarevu paralelno sa svojim socijalcem, da ga možeš pozvat kad počneš rađat i da će on doć na porod...ja sam iskreno spremna i platiti kad bih znala da će mi moj doktor biti tu, jer sam čula da su sestre grozne....Ništa pošto vas obje trebate roditi prije mene ispričat ćete mi svoja iskustva...ja sam razmišljala i o privatnom rodilištu u zagrebu, jedino kažu da je dosta skupo...
    Dobro si čula,a plaćanje za to - BIG NO NO Što se tiče sestara,to ti je isto stvarno individualno.U svakom aspektu života možeš naletiti na super ljude,a isto tako i idiote i budale,pa sad što te dopadne.Ne odgovara svak svakome,ali moje mišljenje je da ne generalizirati.Meni su sestre koje su bile na tečaju bile jako simpatične,ljubazne i pristupačne.Isto takve su mi bile i dvije mlade sestre kad sam radila traumatični HSG na istom odjelu.Mojoj kumi je,s druge strane,dok je rađala došla neka vještica s tako neumjesnim i odvratnim komentarima da bih je ja,da sam bila na njenom mjestu,gonila po sudu radi duševnih boli i trauma sve dok joj ne bi dali otkaz.Dakle,da se ponovim,iskustva su različita.Ja idem sa pozitivnim stavom pa se nadam da će mi se tako i vratiti.
    U vezi privatne klinike u ZG-u,kad sam se raspitivala koštalo je puuno puuno paja,pa sam odustala Više o tome možeš saznati na Rodilištima,ima baš par topica na tu temu pa pitaj cure

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Zaboravih jednu riječ pa da se ispravim Ne odgovara svak svakome,ali moje mišljenje je da ne treba generalizirati

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme kad već pišete tu da vas pitam da li slučajno imate probleme sa napuhanosti, ja neznam šta ću više, pa puknut će mi trbuh i želudac sa njime...nevjerojatno kako me zateže, šta god da pojedem UŽASSSSSSSSSSSS

Music78 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Da ne idemo off topic poslat ću ti pp pa pročitaj

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

NO NO na plačanje i od mene
    A što se tiče sestara na ginekologiji/rodilištu, ima ih par sačuvaj me Bože, ali glavna sestra (mislim da se zove Kate) i još par ovih mlađih babica su stvarno dobre. Doduše med.sestre koje su s tobom svaki dan no stop bi mogle biti i malo bolje...dogodilo mi se par puta da su me ostavile sa popišanom i posranom tutom ispod mene 45 minuta!!! A ja prikopčana na sve moguče kabele, braunile i štotigajaznam, nisam mogla izvuč to čudo ispod sebe. Kad mi je došla uzet je rekla da nisam ja jedina pacijentica, a ja več u suzama od nerava!

Privatno rodilište je skupo istina, ali pogledaj malo više na rodilištima ima fakat cijela velika tema o tome.

Ps: Meni je od početka gornji dio trbuha lagano napuhnut, a odkad sam ušla u 24-25 tjedan baš vidim da se mališa popeo gore i imam veliki okrugli trbuh sve od ispod sisa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •