Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Trudnoća,grlobolja,vađenje krvi....pomoč!!!!

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Trudnoća,grlobolja,vađenje krvi....pomoč!!!!

Na samom početku da se ispričam ako sam na krivom mjestu otvorila temu...ako jesam slobodno ju premjestite...

Trudna sam 9tj..i sinoć me je počela gadna bol u grlu mučiti...mm isto tako bolestan već tjedan dana,tako da sam najvjerovatnije to dobila od njega.....
    pijem stalno čajeve,sa limunom i medom..u nadi da neče dugo trajati....nebi voljela ići doktorici jer mi je prvom trudnoćom prepisala tablete,gdje u uputama piše :trudnice ne uzimati:....tako da nemam povjerenja u nju...
    Pa Vas lijepo molim ima li tko kakav savijet što smijem uzeti protiv grlobolje...???

A ginekologica me je poslala pa da idem vaditi urin i krv točnije traži KKS,L,DKS,Trombociti,GUK...
    Dali smijem ići vadit krv dok sam u ovakvom bolesnom stanju......????

Unaprijed Vam hvala na pomoći!!!!

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

aj baš mi žao nicky88, suosjećam s tobom, mislim da možeš krv vaditi, naravno da da, a za lijekove napomeni da si trudna mada bi ja na tvom mjestu to liječila isključivo prirodnim putem, ali dobro - to sam ja, ja i ne trudna sve rješavam prirodno. Izbor iz prirodne apoteke je golem, jedino što možda ponekad lječenje duže traje, općenito popravi imunitet pa nečeš često pobolijevati.
    Probaj za grlobolju grgljati (pa pljunut) čaj od kadulje.
    Popiti par gutljaja - topla voda, 2 žl jab. octa i žlica meda.
    A ima za kupiti i tablete za cuclanje od propolisa, ima sprejeva na prirodnoj bazi koji ti ublažavaju bol i ubiju bakterije,....
    velik je izbor a antibiotik :/
    kako je inače?

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dilala hvala na savjetima.... kadulju imam doma tako da ču pokušat sa tim,a i sa jabučnim octom....
    A što se tiče doktorice znala je da sam trudna i uvijek joj napomenula...ili mi je rekla da i nije ništa ili mi davala ljekove koje kao trudnica nesmijem piti..tako da u nju povjerenja nemam....

Inače sam super.....osječlam se odlično,tu i tamo me na momente uhvati mučnina i povračanje...to prođe i onda je sve super....9.11. idem na pregled pa se veselim da ču več čuti kako kuca...

Kako si ti....??

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čaj od kadulje je u trudnoci nepozeljan.neznam zasto ali znam da ga nebi trebala piti.

dakle-grgljaj ali ne piji!

i pogledaj malo tu:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...1]Pol.%20Harni

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Vrlo vjerojatno se radi o virusnoj upali grla (sad im je sezona) i zato su ti curke dobro napisale. Puno čaja s limunom, kadulju obavezno izbjegavaj (ja nisam za to da ju se i grglja u tako ranoj trudnoći). Umjesto nje kupi obične pastile za grlo (može i propolis), a obavezno u ljekarni naglasi da si trudnica da ti ne bi dali nešto s kakvim lokalnim anestetikom. Pastile na bazi islandskog lišaja su dobar izbor (pazi da ti ne daju one s mentolom).
    Inače, trudnice bi trebale izbjegavati biljne lijekove (mada ih tako rado svi preporučuju misleći da su sintetski lijekovi opasniji)...
    Ako bi dobila temperaturu, uzmi svaka 4-6 sata neki paracetamol i nadam se da će brzo proći.
    Ako vidiš da ti se stanje pogoršava, onda moraš doktoru, ali meni se čini po ovom kako ti opisuješ da je to virusnog porijekla i da ti antibiotik ili slični lijekovi neće niti pomoći.
    Brzo ozdravi i iskorosti vikend za odmor...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni apotekarka nije dala ni propolis.
    s druge strane, postoji jedan antibiotik koji je ok za trudnice (zaboravila sam ime) i koji mi je čak dala moja opća koja je poznata po tome da liječi na biljnoj bazi, kada sam bila u gadnoj bolesti

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a niš preostaje ti ocat + med, ak ti nije stravična grlobolja - polako s tim liječi a obično ak je lakša viroza - prođe za 2-3 dana.

I ja sam ok, srčeko kuca, sad me neš malo zapikava dolje pa idem kopati po forumu šta bi moglo biti, al nekak si mislim da je normalno. Vjerojatno raste

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Re: Trudnoća,grlobolja,vađenje krvi....pomoč!!!!

Citiraj niky88 prvotno napisa
    A ginekologica me je poslala pa da idem vaditi urin i krv točnije traži KKS,L,DKS,Trombociti,GUK...
    Dali smijem ići vadit krv dok sam u ovakvom bolesnom stanju......????
    Ja sam prije par dana vadila krv a isto me grlo i nos zezaju i nešto su mi zbog toga bili povećani leukociti.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Citiraj jurisnik prvotno napisa
    Ja sam prije par dana vadila krv a isto me grlo i nos zezaju i nešto su mi zbog toga bili povećani leukociti.
    leukociti su u trudnoći uvijek povećani mislim da zabrinutost predstavlja tek kad su veći od 16 na neku potenciju

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure hvala vam na savjetima..eto upravo mi je moja draga svekrva donjela preprženog šećera sa vodom i limunom..pa to sada pijuckam..a sutra ču ići po pastile.......a krv ču ići vadit u utorak valjda če mi biti malo bolje..
    puno vam hvala

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niky88, koje si tablete dobila u prvoj trudnoći?

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

aleksandra ajooooj..sada si me puuuno pitala....bilo je to prije 1,5god....tako da neznam..samo znam da ih nisam pila......i da doktorici neidem tako često..praktički više uopče neidem....

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Citiraj sretna35 prvotno napisa
    Citiraj jurisnik prvotno napisa
    leukociti su u trudnoći uvijek povećani mislim da zabrinutost predstavlja tek kad su veći od 16 na neku potenciju
    Meni su kod prvog vađenja krvi u ovoj trudnoći bili u granicama referentnih vrijednosti a sad su bili nešto malo iznad gornje granice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •