Results 1 to 6 of 6

Thread: Šlag-što s njim

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    305

    Default Šlag-što s njim

    Dobila sam dosta paketića šlaga, u onom prahu...
    E sada, ja ga ne volim kao dodatak uz npr. puding i voće, već više kao nekakvu kremu i sl.

    Kako da ga iskoristim? Možda za sladoled, čokoladnu kremu ili voćnu?

    Molim recepte

  2. #2

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,135

    Default

    U šlag umuti rastopljenu čokoladu i to neka ti bude krema koju stavljaš na beze kore. Možeš na kore stavljati i voće i ovu kremu. Jednostavno i fino.

  3. #3

    Default

    ja radim domaći sladoled

    dva jaja smućkaš pjenasto s 4-5 žlica šećera i 1 vanilin šećerom, a u drugoj zdjeli izmixaš 2-3 te vrećice šlaga (s vodom ili mlijekom ovisno o proizvođaču). pomiješaš jedno s drugim i još malo mixaš. tu smjesu podijeliš na onoliko dijelova koliko okusa želiš. ja za čokoladu (koje bude najviše) koristim kakao u prahu jer od čokolade u prahu bude preslatko (i to obavezno krašev kakao, nijedan drugi mi nema tako pun okus), a za drugi okus uzmem ili neko voće pa ga zmixam i ubacim ili malo soka za okus... i sve u škrinju i dobar tek. moj miško samo taj sladoled priznaje...

  4. #4

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

  5. #5

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Zagreb
    Posts
    305

    Default

    silverinne, sladoled je napravljan, jako je dobar, stavila sam kakao neko stranjsko koje mi nije fino u mlijeku )) a drugi put ću probati s voćem

  6. #6

    Default

    ej! baš mi je drago!! to ti je recept za sladoled koji me mama naučila kad sam imala tipa 10god i odonda mi je to jedan od specijaliteta. ljudi uvijek misle - isusek-pa to je sigurno komplicirano

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •