Ovo je jedan od onih "zimskih" recepata budući da u kremu idu i sirova jaja pa ga izbjegavam raditi ljeti. MM ga obožava, a inače ne jede kolače.
Drugačiji je od običnog tiramisua po tome što je Jamie nastojao ubaciti što je više moguće čokolade i stvarno je super, a krajnje jednostavan.
Sastojci:
180 g šećera u prahu
4 jaja + 2 žumanjka
85 g brašna
30 g kakaa
50 g maslaca
500 g mascarponea
Vinsanto, Amareto ili neki alkohol po želji
Biskvit
11o g šećera u prahu umutiti jaaaako pjenasto sa 4 jaja. Miksati 3-4 min na najvećoj brzini dok ne dobijete izdašnu, pjanastu smjesu. Dodati 50 g otopljenog maslaca, 85 g brašna i 30 g kakaa.
Istresite u protvan, neki najveći koji imate, na papir za pečenje. Biskvit treba biti tanak, možda pola cm jer će narast tokom pečenja.
Max. 10 min na 180 C.
Još topli biskvit stavite u neki kalup. Jamie je zamislio da se to jede sa žlicom direktno iz posude pa komade biskvita natrga u posudu, a meni je draže rezat ga kao kolač pa stavim biskvit u komadu, samo odrežem rubove koji su višak.
Biskvit dobro natopite kavom zaslađenom po želji i nekim alkoholom. Jamie upotrebljava Vinsanto, a ja Amaretto.
Nakon toga premažite ga sa 100 g bijele čokolade otopljene na pari.
Na to ide krema od 500 g mascarponea, šećera po želji ( oko 70 g ), 2 žumanjka i amaretto prema želji.
Na to još kao završni dojam nastrugati kamadiće čokolade.
Ohladiti i dobar tek![]()