Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: KOLIKO KUPITI ROBICE ZA PRVE DANE

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Život i zdravlje djeteta nemaju cijene i tu nema ustupaka... nema tih XY minuta vožnje koji nisu opasni, i na kraju.. nesreće se događaju u djeliću sekunde i ne planirano...

Nije mi jasno zašto ljudi žele dovoditi djecu u opasnost?

Današnji primjer... parkiralište kod Rebra. Tip se danas zaletio u parkirani auto. Šteta velika. Što da je u njemu bilo dijete??

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ja sam apsolutno za AS. Jednostavno ču ga umjesto u košari iznjet iz bolnice več u AS i zamolit sestru da ga skupa stavimo u nju. A svekrva sve radi po svom nagonu, koji je ipak lagano zastario, ona je rađala u doba kad uopče nisu ni postojale autosjedalice pa joj to sad sve zvući kao pretjerivanje, al danas sam joj lagano objasnila.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nemaj nikakve brige, bebači sigurno nisu premali za u sjedalicu. Ja sam pričala sa neonatologom baš na tu temu jer je i meni sjedalica izgledala preglomazno za tako malu bebu (2kg). Međutim on je naglasio da su sjedalice dizajnirane i za najmanju djecu a da je vožnja u košarama strašno nesigurna jer onaj mali vratić ne može izdržati mlataranje onolike glave.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

As definitivno!

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja imam Romerovu kombiniranu AS koja je zaista ogromna, ali u njoj je bio umetak za novorođenče i dijete jednostavno ne može biti premalo za vožnju u AS. I nema tu nikakve kvantne fizike, samo što sam ja svoju kupila vani gdje su prodavači izuzetno educirani po tom pitanju i odmah su mi objasnili kako se dijete stavlja (dok sam još trudna bila) i čak su rekli da i kad rodim da mogu doći da mi opet pomognu ili da provjere jesam li dobro sve uradila, a mogu doći i članovi obitelji.
    A kod nas možeš pitati samo Rode i njihove aktiviste, ali i to je nešto.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo nemojte stavljati bebu u AS u skafanderu. bebu treba vezati pojasevima od AS u nekoj laksoj robici (recimo majica s dugim rukavima i preko nje ona jednodijelna pidzamica od nekog toplijeg materijala) i onda ju tako vezanu prekriti dekicom. ako je beba predebelo obucena pojasevi se ne mogu dobro stegnuti i postoji mogucnost da beba isklizne iz AS.

inace se pojasevi moraju stegnuti toliko da izmedu pojasa i bebine kljucne kosti moze stati samo 1 prst.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

cure, a kak bebu treba obući po ljeti dok ide iz rodilišta?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako je bas jako vruce obuci joj pamucni bodi bez rukava, a ako i nije tako jako vruce moze i bodi s rukavima i carapice. sta da ti kazem, ovisi o temperaturi. ja joj na +40 sigurno ne bi obukla bodi s dugim rukavima, ali sigurno ima onih koji bi.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ma da...to me malko muči, jer su mi neki rekli da beba mora biti u dugoj odjeći bez obzira na vanjsku temperaturu...kao dok se njihova temp. ne normalizira, a ja se, naravno, ne razumijem u to, pa nisam pametna šta napraviti... :? doduše, imam još vremena do ljeta da smislim

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure su sve fino nabrojale. Ja bi samo nabrojala još jednu turbo beskorisnu stvar, a to mi je onaj dječji ručnik koji se kao može navući na glavu. Prvo premali su da kompletno dijete zamotaš nakon kupanja, a poslije ga možeš koristiti samo za pranje poda. Normalni ručnici su po meni više nego ok, a kasnije ih mogu koristiti i drugi. Ja sam s prvim nakupovala toliko gluposti da boli glava, bačena lova u vjetar. Podbradci će možda trebati tek kasnije. Stariji sin ih je koristio tek od početka dohrane i to sam kupila onaj kompletno najlonski koji samo opereš ispod vode. Curka mi je negdje s tri mjeseca počela toliko sliniti da smo njoj morali stavljati slinček jer je bila u hipu mokra do pupka. Moji su mrzili bilo što što se veže oko i ispod vrata, tako da ja nebih kupovala niti kapice koje se vežu ispod vrata.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moja cura je išla iz rodilišta na +32. bila je obučena u pelenu jednokratnu i pidžamicu pamučnu skroz tanku, ali s dugim rukavima, bez bodija. sestre koje su je oblačile su rekle da je to ok. drugi dan ju je patronažna skinula samo u bodi, ali kako smo išle na dvorište od prvog dana, mene je stalno brinulo sunce na golim nožicama (iako smo se držale hlada)

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa
    Cure su sve fino nabrojale. Ja bi samo nabrojala još jednu turbo beskorisnu stvar, a to mi je onaj dječji ručnik koji se kao može navući na glavu. Prvo premali su da kompletno dijete zamotaš nakon kupanja, a poslije ga možeš koristiti samo za pranje poda.
    Ja se s ovim ne bih složila.Mi baš i samo takve ručnike koristimo od rođenja i super su i nisu premali ni dan danas kad smo već prošli 7 mj.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa
    Citiraj dani1 prvotno napisa
    Cure su sve fino nabrojale. Ja bi samo nabrojala još jednu turbo beskorisnu stvar, a to mi je onaj dječji ručnik koji se kao može navući na glavu. Prvo premali su da kompletno dijete zamotaš nakon kupanja, a poslije ga možeš koristiti samo za pranje poda.
    Ja se s ovim ne bih složila.Mi baš i samo takve ručnike koristimo od rođenja i super su i nisu premali ni dan danas kad smo već prošli 7 mj.
    Ja trogodisnjakinju cijelu zamotam :?

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

[/quote]
    Ja trogodisnjakinju cijelu zamotam :?[/quote]
    Eto,vidiš!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dani je najvjerovatnije mislila na one manje (60x60) ručnike koji su nakon mjesec dana stvarno beskorisni treba paziti na dimenzije i kupiti što veći,ali i ja sam pobornik običnog ručnika.Ja sam rodila ljeti a bebaća sam iznijela u bodiju kratkih rukava i piđamici dugih rukava i naravno kapici koja se ne veže ispod vrata (mojoj Luci bi te kape na kraju završile na pola lica).

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vjerojatno je mislila na te manje jer ovi veci su sasvim ok. Ja imam iz TL-a i curicu od 1,5god brisem s njim. Je da nam je sada vec premali ali zamotam ju kolko ide i onda jos brisem s tetra pelenom i lice s malim rucnikom. Koristit cu ih jos par mjeseci sigurno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da mislila sam na te manje. Ja sam ih kupila i na kraju je to ispalo da sam uvijek trebala još jedan ručnik za brisanje, dakle dva. Kombinacija s lijepim velikim futrastim i mekanim ručnikom za odrasle je "meni" puno sretnija kombinacija. Po mogučnosti bijeli da ga lijepo mogu iskuhati. Htjela sam reći da smatram da su mi ti dječji ručnici totalno nepotrebni jer ručnik za "odrasle" sasvim dobro služi i ne vidim nikakve prednosti u tom malom ručniku za bebe. Dakle po meni nepotreban trošak.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Meni su bolji ovi dječji s kapuljačom zato jer su mi praktičniji za pokriti i trljati mokru kosicu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Za prvih mjesec dana ja bi kupila recimo 7,8 bodica velicine 56 i 4 para stopalica (hlacice s carapicama) i ako mozes to ti je najbolje i najeftinije u hm-u..2 para stopalica kostaju 5 eura..broj 50 ne bi kupovala (to ti uvijek moze kupiti netko od familije ako je beba manja..moja je bila 48 cm pa smo trebali taj pocetni broj ali puno beba ga ne treba)..

50 i 56 smo nosili otprilike prva dva mjeseca..onda smo presli na 62 pa kupis vise manje isto..

uz to smo imali kompletic za van (npr neke treger hlacice i vesticu, strample)..dovoljan ti je jedan jer ne vjerujem da ces po ovakvom vremenu puno biti vani..

rucnika imam 2, na kapuljacu ali nije iskreno nis bolji nego normalan..mi nase jos koristimo jer su malo veci..

ono sto mi je trebalo na pocetku je puno pelenica (gaza) jer je beba nonstop bljuckala pa se toga prala masina svaki dan..

bocica mi nije trebala mjesecima jer ako budes dojila nece ti ni trebati..te stvari kupi naknadno po potrebi, isto kao i izdajalicu (u mom slucaju promasena investicija zajedno sa sterilizatorom i puno nepotrebnih stvari), nisu nam trebale ni dude varalice koje je odmah bacala iz usta..

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Pozdrav!

Čitam ovdje da nije dobro staviti dijete u skafanderu u autosjedalicu, ali što je s vrećom koja je predviđena za autosjedalicu? Smije li se ona staviti u autosjedalicu. Dobila sam jednu koja među nožicama ima prorez za kopču od autosjedalice. U tome bih onda prevezla dijete doma iz rodilišta. Termin mi je u 1. mjesecu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •