Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Mini sušara za voće

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Mini sušara za voće

Već se neko vrijeme bavim idejom o sušenju voća (jabuke,kruške,smokve,šljive) ali zaista u tome nemam nikakvog iskustva. Čula sam da u trgovačkim centrima ima za kupiti malih sušara,zna li netko nešto o tome? I kakav uopće na kraju bude rezultat-kakvo je voće? Obožavam suho voće i cijelu ga zimu kupujem ali mi se sam proces sušenja nekako uvijek doimao dosta komplicirano.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo (posuđenu) sušaru
    baza koja ispuhuje topli zrak i 4 kao metalna sita na koja se stavi voće

mi sušimo samo jabuke

i jako su nam fine

jednom sam kupila sušene jabuke, bile su mi koma u odnosu na ove naše, baš sam osjetila kemiju u njima

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A koliko toga stane u tu sušaru i koliko dugo se voće suši? I zna li netko koja je cijena toga? Meni djeca obožavaju suho voće i mislim da bi mi se isplatilo nešto takvo uzeti ali o tome pojma nemam

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naša je posuđena, svake jeseni je posudimo od prijatelja, osušimo par kila jabuka u 2 dana i radi toga nismo kupovali sušaru
    nije stvar cijene, vidjeli smo da košta parsto kuna (ne znam točno koliko) ali nemamo je gdje držati, ionako nam je kuća ko skladište, a i nismo vidjeli ovakvu kakvu oni imaju, s tim posudama kao sito

sad sam provjerila ima 5, a ne 4 kata
    s tim da su s aparatom došla 3 kata, a oni su još nadokupili 2 kata

mi smo sinoć stavili, što ja znam, možda 1.5-2 kg jabuka na tih 5 katova i ostavili preko noći da se suši

na jačini 2

jačina se može regulirati od 1-4

jutros smo "okrenuli" katove, one gore, koji su još bili nedovoljno suhi, smo prebacili na dno

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

i na receptima raspravljamo o tome, ima netko iskustvo sa stroj za sušenje iz metroa ili neckermann-a?

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno mE

Prošle godine je bila u Lidlu neka tog tipa za cca 150 kn, ja sve čekam da se pojavi opet, jer ionako stalno vrtte proizvode u krug, ali je nema.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam se bila upisala za dobivanje lidl-ovu 'newsletter' emailom svaki tjedan da vidim upravo takve proizvode kad dodju. sad kad znam da su imali taj strojček budem ga čekala pa išla po njega!

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jel neko skoro kupio taj stroj ili ga koristio? mozda bih ga kupila, pa me zanima isplativost?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I mene zanimaju iskustva?

Razlika od sušenja u pećnici? Imamo pećnicu C ili D kategorije pa mislim da bi mi bilo previše struje da sušim voće dva dana na 50 C.

Možemo nabaviti dosta nešpricanog voća, ali nemam ga gdje skladištiti, a još manje imam vremena za nakuhavanje džemova (dok su mi djeca mala u našem malom stanu s otvorenom kuhinjom) pa mi se ovo čini kao zgodna ideja jer djeca apsolutno obožavaju sušeno voće (koje nam je nakon korekcije cijena postalo manje dostupno )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moji imaju nešto kao što opisuje a70v, najviše suše gljive
    može se i voće sušiti, a koliko vremena treba ovisi o tome što se suši, koliko je debelo. Za gljive i recimo čips od jabuka dovoljno je sušiti cca 1 noć ili nešto duže, a kad bi sušili šljive ili marelice mislim da bi trebalo par dana da to puše. Tako da to nismo nikad pokušali.

U pećnici nisam nikad pokušala sušiti, ali možda bi se moglo ako imaš pećnicu s ventilatorom i više onih rešetkastih polica, na maloj temperaturi.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala!
    Stavila sam oguljene, tanko narezane jabuke u pećnicu na 50 s ventilatorom pa ćemo vidjeti ujutro.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kako su ispale jabuke?

mm je u zadnje vrijeme poludio za sušenim jabukama pa bi i ja probala

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sušile se jabuke cca 4 h i bile su izvrsne. Samo sam pola pojela dok su se sušile. Da vidim kako napreduje sušenje.

Poredala sam ih u crni pleh i nakon 2 h sam ih morala okretati jer su se počele ljepiti za podlogu. Možda da sam stavila na masni papir? Mislim da je tako Ana Ugarković sušila paradajz. Par sati na masnom papiru.
    Jedino šteta struje kad ih ispadne tako malo. Nemam nikakve dodatke da ih mogu naredati na par nivoa. Predpostavljam da bi se onda i duže sušile radi više vlage, ali bi bilo isplativije.

Guglala sam da vidim cijene mini sušača, ali ne mogu naći da ih itko prodaje. Možda nije sezona?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo Necermann prodaje Severinov sušač za 449 kn. Meni je to previše novca za Severin jer mi je njihov mikser eksplodirao u ruci dok sam mutila tijesto za palačinke. Tako da taj strujoudar neće u moju kuću. Suši na 5 nivoa pa pretpotavljam da bi se trebao ostaviti da radi i dok nas nema doma. Ne, hvala.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iz Emmezete isti aparat za sušenje voća Severin OD-2940

Cijena: 379,99 kn - i dalje previše za Severin, bar meni.

(Guglala sam sušač voća, a ne aparat za sušenje pa zato nije bilo rezultata)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Sušile se jabuke cca 4 h i bile su izvrsne. Samo sam pola pojela dok su se sušile. Da vidim kako napreduje sušenje.

Poredala sam ih u crni pleh i nakon 2 h sam ih morala okretati jer su se počele ljepiti za podlogu. Možda da sam stavila na masni papir? Mislim da je tako Ana Ugarković sušila paradajz. Par sati na masnom papiru.
    Jedino šteta struje kad ih ispadne tako malo. Nemam nikakve dodatke da ih mogu naredati na par nivoa. Predpostavljam da bi se onda i duže sušile radi više vlage, ali bi bilo isplativije.

Guglala sam da vidim cijene mini sušača, ali ne mogu naći da ih itko prodaje. Možda nije sezona?
    to bi se trebalo raspitati. može li se negdje nabaviti nekoliko rešetki za pećnicu, a da ti odgovaraju. Ja bih pokušala kod proizvođača špahera.
    Baš me čeka nabava špahera, svakako ću odmah kupiti toliko rešetki koliko ih unutra stane, ako se može. Ako baš natrpaš cijelu pećnicu, možda i nije puno veći trošak nego kod tog sušila?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

moj prijatelj je kupio sušaru za voće negdje oko siska i suši svašta. troši manje struje a brže je gotov sad si razmišljam da i ja kupim. Pa nemoraju se samo jabuke sušiti.... može se svega finoga osušiti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima li gdje sušara na akciji?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ima li gdje sušara na akciji?
    http://www.ekupi.hr/Gorenje-dehidrat...DW-451633.aspx
    ili još povoljnije: http://www.emmezeta.hr/bijela-tehnik...susenje-hrane/
    Inače mu je cijena viša: http://www.gorenje.hr/proizvodi/mali...e-hrane/423353

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ja prodajem isti ovakav od gorenja,dobili na poklon dva, ovaj drugi mi je zgodniji za koristiti jer je manji a ja imam jako malo prostora.Pa ako netko zeli, 200kn.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Ja prodajem isti ovakav od gorenja,dobili na poklon dva, ovaj drugi mi je zgodniji za koristiti jer je manji a ja imam jako malo prostora.Pa ako netko zeli, 200kn.
    jel nov? Ima garanciju? Ja bi, danas sam mislila ići po njega u emmezetu!

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Novog smo ga dobili,nakon 2 tj je stigao drugi iz njemacke kao poklon.u ta 2 tjedna koristen ako i 5 puta.racun ne vjerujem da imam.stoji mi u spajzi skoro godinu.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Od kad se na temama smije oglasavati prodaja vlastitih proizvoda? Ja sam nedavno bila opomenuta radi istog

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moje isprike, nisam znala tj. nisam procitala. Bio je vec oglas na burzi pa eto, ako smeta, molim da se brise.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam ni ja znala zato sam se bas neugodno iznenadila na instant opomenu u trajanju od tri mjeseca

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •