Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Igračke za novorođenče

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Igračke za novorođenče

Tražila sam sličnu temu ali nisam našla... pa ako postoji, neka moderator slobodno spoji

Zanima me kakve igračke voli novorođenčad?
    S čim su se vaši mališani zabavljali, tj igrali?
    (Znam da su mama i tata najzanimljiviji i da će se s nama najviše igrat iali osim toga )

Planiram kupiti muzički vrtuljak za kimbu - onaj što ima one medeke ili lutkice koje se okreću, još pokoju sitnicu toga tipa, nešto šareno mekano za zakačiti na kinderbet i možda baby gim.
    Čine mi se super oni baby gim-ovi bez prostirke - samo štanga sa igračkama koja se po potrebi može seliti pa čak i staviti iznad bebe dok ju se previja.

Slušam ako imate prijedloge

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imam ja prijedlog, tj. ono što mi je rekla fizioterapeutica za moju N kad je imala mjesec dana. Kaže da igračke trebaju imati izrazita lica ono kao oči, usta u osmijehu i da šuškaju. To ima većina zvečkica koliko sam primijetila. Ja zujim time i potičem ju da prati pogledom i pomiče glavu. Nama je to vježba ujedno i igra. Danas ima 2 mjeseca korigirano i napredak je vidljiv, čak mi se jutros nasmijala kad me skužila...
    Da ne odem off topic, uglavnom to je to...

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mojem je bitno da je šareno i da šuška.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nama je fizijatar rekao da djeci u početku trebaju igračke velikih dimenzija "sa licem" i ne pretjerano šarene. Tako smo joj kupili veliku crvenu jabuku koja ima oči i usta i svira. To joj je bila i ostala najdraža igračka.
    Gumeni ili drveni obruči koje beba u početku može držati u ruci a kasnije premještati iz ruke u ruku, gristi...
    Loptica od tkanine da dijete nauči otvarati šakicu i držati predmet otvenim dlanom. Kasnije slijede kompliciraniji oblici tipa kocke.
    Baby gym je zgodan za nešto kasnije, a ona "dekica" ima i svoju funkciju. Naime neke bebe ne vole biti na trbuhu (npr naša ) pa se roditelji na sve načine dovijaju kako im omogućiti bar nekoliko minuta dnevno u tom položaju bez plača. A te dekice imaju po sebi razne likove, šuškalice i sličnu "mitologiju".

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin voli žiraficu, plišanu, nalazi se na mobilu i na babygymu (isti proizvođač). šarena je i ima velike oči.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

danas sam malo po dućanima proučavala igračke.
    ima stavrno svega i svačega, no nisam još ništa konkretno kupila (imam par plišanih igračkica i zvečkica) a možda dobijemo štogod i na poklon

vrtuljaka ima stvarno svakakvih, od onih jednostavnijih do onih koji svijetle i imaju više melodija, okretanje nezavisno od muzike itd.
    MM je potrazi za savršenim vrtuljom tako da ću izbor ipak prepustiti njemu.
    (baš me zanima što će odabrati)

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa
    mojem je bitno da je šareno i da šuška.
    isto, dovoljno lagano da moze uzeti u ruku,,,onr knjege suskalice i raznorazne zvecke. iako ga u posljednje vrijeme najvise okupira kutija od dude.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

drveni kolutovi
    dimnjak izgubljene lokomotive
    štipaljke

nudila sam mu sve i svašta, ali uvijek bi mu se svidjelo ono što se meni nije činilo zanimljivim i prikladnim.

caki avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

moj A ima sunce s velikim očima i osmjehom. to mu je i danas (4mj) najdraža igračka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su u toj dobi obožavali mobile... Imali smo jedan krasan s aviončićima (kasnije smo ga poklonili u jaslice) i svirao je uspavanku.

Od drugih igračaka - plišane zapravo KRPENE koje je lako prati, koje stanu u ruku (ne premale, ne prevelike) i po mogućnosti zveckaju...

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ima jedna zgodna stranica na tu temu:
    http://www.babydevelopmentnews.com/d...lbabytoys.html

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mobile iznad kindebeta imamo i dan danas mi kupi vremena za obaviti nešto na brzinu po stanu ili za otići na wc.

Jedna jako dobra stvar je crv koji zuji. Spašavao nas je u šetnjama kada je bila nervozna jer ju je smirivao i uspavljivao. Kod nas ga ima za kupiti u baby media centru. Evo kako izgleda
    http://www.bergstroms.com/bergstroms...H&dept_id=3994

Ogradica na kinderbetu s medvjedićima (s jedne strane smo samo stavili da ne gleda na ormare s druge strane vidi naš krevet) je jako zanimljiva jer često zna 'pričati' s medvjedima.

Presvlačimo se u kupaonici pa na pločicama imamo zaljepljnu neku igračku s winnie phoo-om i prijateljima na nekom cvijetu vise. Zabavlja je dok se presvlačimo.

I naravno sve što zvecka i šuška pogotovo one platnene knjigice. Za početak da nisu prevelike zvečke kako bi ih lakše uhvatila i ne preteške da se ne bi lupila prejako kada zvecka. Periodički neku igračku maknemo pa zaboravi na nju tako da nakon tjedan dva kao da smo joj dali novu igraču.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

super preporuke! hvala curke
    kad već kupujem i nabavljam neka onda bude stimulirajuće, korisno i zabavno
    ova stranica je odlična, već mi je u bookmarku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •